WEEKENDGUIDEN – UGE 17

WEEKENDGUIDEN – UGE 17

 

Foråret er endelig over os, og selvom det måske engang imellem er af den våde slags så frygt ej. Den forlængede weekend byder nemlig på masser af lækkerier – og en helligdag, som handler rigtig meget om hvidt brød. Så læs med her, hvor vi sender sprøde weekendtips din vej!

 

TORSDAG

Torsdag er der fernisering på Det Jyske Kunstakademis afgangsudstilling. // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Fernisering: Det Jyske Kunstakademi Afgang 18 – SES

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 16.00-19.00. Mønt: Gratis.

Tag forskud på din weekend på Kunsthal Aarhus når de inviterer til fernisering på Afgang 18 – SES. Du kan her se afgangsudstillingen med de seks dimitterende kunstnere Olga Benedicte, Holger Højbjerg, Regitze Engelsborg Karlsen, Sophia Ioannou Gjerding, Freja Niemann Lundrup og Nushan Rose Roshani. Udstillingen er kurateret af Iben Bach Elmstrøm. Tjek det ud inden d. 3. maj!

 

TAPE: Eric Chenaux (CAN) + Pantherhouse

Sted: TAPE. Kl.: 20.00. Mønt: 80 kr.

Torsdag kan du opleve canadiske Eric Chenaux  og danske Pantherhouse på TAPE, når der er både anderledes folk-musik og drømmende atmosfærisk musik i en lækker samlepakke. Så smut en tur forbi Mejlgade og lad den drømmende lyd fra begge acts starte din weekend.

 

Music Talk: Bob Dylan

Sted: DOKK1. Kl.: 16.30-18.00. Mønt: 40 kr. (Studerende 25 kr.).

DOKK1 lukker endnu engang op for en “music talk”, når musikjournalist Espen Strunk fortæller om Bob Dylans livsværk. For var den der Nobelpris berettiget? Og hvilken betydning har Dylan haft for de sidste mange års populærkultur?


FREDAG

Filmen Lady Bird har fredag premiere i Øst for Paradis. // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Fernisering: Ouroboros – alt er ét

Sted: Udstillingsstedet Spanien 19C. Kl.: 16.00. Mønt: Gratis.

Fredag eftermiddag inviterer FSK – Foreningen for Samtidskunst  i samarbejde med SPANIEN 19C til fernisering af OUROBOROS – alt er ét. Udstillingen er lavet af komponisten S. Gerup og videokunstneren Frederik Voldborg Andersen og løber hen over weekenden. Til ferniseringen fredag kan du, sammen med det audiovisuelle værk, opleve en live musikoptræden klokken 16.30.

 

Prom night-premiere: Lady Bird

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 19.00-22.00. Mønt: 115 kr.

Din fredag aften kan også spenderes i Øst for Paradis, når der er  prom night-premiere på Greta Gerwicks oscarnominerede Lady Bird. Forvent en aften med punch, kjoler, glitter – og vigtigst af alt en god film om den rebelske Christine som har givet sig selv navnet Lady Bird.

 

B//Huset: Aarhus tingen

Sted: Godsbanen, B//Huset. Kl.: 20.00-03.00. Mønt: 30 kr.

Tænker du, at din Store Bededag skal fejres med et brag af en fest, så hop forbi B//Huset når Aarhus Volume arrangerer “Aarhus tingen”. Det bliver en aften fyldt med fest, lækker bar og masser af lokal hip hop!


LØRDAG

Lørdag viser ARoS Public Filmklub lørdag dokumentaren Who Gets to Call it Art? // Foto: Facebook-begivenhed.

 

ARoS Public Filmklub: Who Gets to Call it Art?

Sted: ARoS. Kl.: 14.00-17.00. Mønt: Gratis efter indgang (130 kr., u/30 100 kr., eller årskort).

I forbindelse med ARoS‘ nye James Rosenquist-udstilling, som i øvrigt også er et besøg værd, viser ARoS Public Filmklub lørdag dokumentaren Who Gets to Call it Art?, hvor man følger den legendariske kurator, Henry Geldzahler, fra The Metropolitan Museum of Arts og hans promovering af popkunsten.

 

Premiere: Trommeslager

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 18.00-20.00. Mønt: 75 kr.

Lørdag aften står den på både musik, film og bobler, når TROMMESLAGER har Aarhus-premiere i Øst for Paradis. Josefine Exners dokumentarfilm Trommeslager, som følger unge Sara Mouritzen og hendes drøm om at blive optaget på Musikkonservatoriet som trommeslager, berører mange aspekter af det at være ung – og om det at drømme!

 

FUSK, Jazz & venner

Sted: Godsbanen, B//Huset. Kl.: 18.00-00.00. Mønt: Gratis.

Lørdag kan du endnu engang svinge forbi en omgang Jazz & venner. Her er der garanti for hygge, varme og lækker jazz leveret af FUSK. Der er ikke så meget pis. Det er bare vildt hyggeligt.

 

Releasekoncert: Sjakket Skam & Afmagt

Sted: Radar. Kl.: 20.00. Mønt: 95.

Det syv mand store nordjyske orkester Sjakket udgiver lørdag deres andet album Skam & Afmagt. Derfor spiller de et brag af en releasekoncert på Radar, hvor man kan forvente det de selv kalder “håndspillet hiphop som-vor-mor-lavede-det”.


SØNDAG

Søndag holder Martin Bigum foredrag om Pop Art og den udstillingsaktuelle James Rosenquist. // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Open Air Yoga Aarhus Special: tidlig sommer i domen

Sted: Dome of Visions. Kl.: 10.00-11.15. Mønt: Gratis.

Er du til langsomme søndage, frisk luft og yoga? Hvis svaret er ja, så hop på cyklen, kør ned til Dome of Visions og mød andre søndagsligesindede til en gang gratis yoga i fine omgivelser. Det lyder som en god start på søndagen.

 

Martin Bigum, Rosenquist og de store lærreder

Sted: ARoS. Kl.: 11.00-12.30. Mønt: 75 kr. (Inkl. kaffe).

Søndag kan du på ARoS opleve billedkunstner og forfatter Martin Bigum præsentere Pop Art og den udstillingsaktuelle James Rosenquist. Med udgangspunkt i sine egne erfaringer – og sin kærlighed til Rosenquist – deler Bigum ud af sin viden, når han taler om Rosenquist og de store lærreder.

 

Lydhør På En Søndag // Xenia Xamanek

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 14.00-16.00. Mønt: Gratis.

Søndag eftermiddag kan du på Kunsthal Aarhus opleve en koncert med Xenia Xamanek, som i mandags udgav sin debut-LP Sitios. Så slå lyttelapperne ud, vær lydhør – og nyd weekendens sidste timer.

 

Skriv en kommentar