WEEKENDGUIDEN – UGE 17

WEEKENDGUIDEN – UGE 17

Foråret er for alvor sat i gang, Danmark er begyndt at åbne op og nu har vi også forlænget weekend. Hvad mere kan man ønske sig? Måske en guide til hvad man kan bruge sin tid på i denne skønne forårsweekend? VINK er i gavehumør og giver dig, hvad du ønsker, så her har du en guide med forslag til, hvad du kan give dig til!

 

TORSDAG

Jazz Hands Exercise GIF - JazzHands Exercise Zumba GIFs

GRATIS HVEDER OG SKØNSANG I EFTERMIDDAGSSOLEN

Sted: Skt. Lukas Kirke ved Ingerslevs Boulevard Kl.: 15.00-17.00 Mønt: Gratis

Store Bededag er jo hvedernes fest, så for at sætte den lille miniferie i gang, kan du tage forbi Skt. Lukas Kirke, hvor der vil være korsang og varme hveder. Koret Vox Mariæ vil synge foråret ind med dejlige, danske sange, alt imens du nyder din hvede og forhåbentligt også solens varme stråler. Og du må selv bestemme om du er der i 5 minutter eller om du vil slå dig ned foran kirken og nyde alle de skønne toner fra koret.

 

DANS WEEKENDEN IND MED ONLINE ZUMBA

Sted: Hjemme i stuen Kl.: 17.30-18.30 Mønt: Gratis

Efter en god hvede eller bare en lang arbejdsdag, så kunne man måske trænge til at få bevæget sig lidt. Og er der nogen bedre måde at få gang i kroppen på end dans? Ör&sund Fitness er hoppet med på den online bølge og har arrangeret en time med live zumba. Hvis du ikke kender zumba endnu, så er det en glad og energisk form for dansetræning, der låner elementer fra alle former for dans. Så hvis du er klar til at danse den lange weekend ind, så hop med på zoom zumba!

 

FREDAG

People Who Are Amazing At Art GIF - Spongebobsquarepants Sculpture Art GIFs

WORKSHOP I SKULPTURER

Sted: Ungdomskulturhuset på Tage-Hansens Gade Kl.: 14.00-17.00 Mønt: Gratis

Der er efterhånden kommet mange måder, man kan udfolde sin kreativitet på, men hvis du ikke lige orker at male et billede eller strikke endnu en trøje til samlingen, så skulle du måske prøve noget nyt. Ungeforeningen inviterer nemlig til workshop, hvor du kan lære mere om hvordan man laver de bedste skulpturer, og du får også selv lov til at kreere en. Måske en bedende figur nu, hvor det er Store Bededag? Kun din fantasi sætter grænser!

Da workshoppen har pladsbegrænsning, skal man tilmelde sig inden man kan deltage. Det kan du her.

 

FREDAGSBAR PÅ TOPPEN AF AARHUS

Sted: ARoS Kl.: 17.00-20.00 Mønt: fra 120 kr (eller 0 kr, hvis du har årskort)

Selvom det er Store Bededag, så er det også fredag, og fredag er lig med fredagsbar! Nu når landet endelig er åbnet lidt op igen, så skal det også nydes. Og findes der et bedre sted at drikke en øl end stedet med Aarhus’ måske bedste udsigt? ARoS ligger hus, eller tag, til Aarhus’ nok højest liggende fredagsbar med DJ og drinksvogn. Så tag dine yndlings kammerater under armen og nyd aftensolen på toppen!

 

LØRDAG

International Workers Day May Day GIF - InternationalWorkersDay MayDay LabourMovement GIFs

150-ÅRS JUBILÆUM FOR ARBEJDERBEVÆGELSEN

Sted: Hjemme i studen Kl.: 10.00-10.30 Mønt: Gratis

1. maj er en dag, der altid skal fejres, men i år er dagen ekstra speciel. I 2021 er det nemlig 150 år siden Arbejderbevægelsen blev stiftet i Danmark. På grund af corona, foregår hele dagen online, hvor blandt andet formanden fra Folkebevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, og Mette Frederiksen vil være talere. Og selvfølgelig også fællessang med sange fra Arbejdersangbogen. Hvis du vil være med, så skal du bare sætte dig klar foran skærmen med kaffen i hånden til stor jubilæumsfest!

 

PIZZAFEST OG JAZZORKESTER

Sted: Il Locale i Latinerkvarteret Kl.: 14.00-23.00 Mønt: Så meget du har lyst til at bruge på mad og drikke

Hvis du vil føre festen videre og ud i gaderne, så kan du passende tage til endnu en fest; nemlig en fødselsdagsfest! Il Locale fylder nemlig 2 år og inviterer til pizza, jazz og fem forskellige DJ’s, så der er lidt til enhver smag. Festen starter ud med jazz kl. 14 og fortsætter ud på aftenen med diverse DJ’s. Så tag ud, fejr 1. maj og fejr med pizza!

Hvis du vil sidde indenfor, så skal du booke et bord, for at du kan deltage i arrangementet. Det kan du blandt andet gøre her.

 

SØNDAG

Time For Stand-up GIF - Standup Anchorman TimeForStandUp GIFs

WALK & TALK I AARHUS CENTRUM

Sted: DOKK1 Kl.: 14.00 Mønt: Gratis

Vil du gerne møde nogle nye mennesker og vil du gerne få nogle kilometer i benene, så se med her. Studenterhuset Aarhus har sammen med Erasmus Student Network arrangeret Walk & Talk hver søndag, men du behøver ikke være udvekslingsstuderende for at tage med ud. Du tilmelder dig bare, og så bliver du en del af en gå-gruppe på 10, og så går I sammen i 3 timers tid. Det er en fed måde at komme lidt ud på, møde nogle nye og få en god snak. Du kan tage en lille snack med, en kop kaffe i hånden eller bare være udstyret med det gode humør, og så er du klar til et par timer i godt, og nyt, selskab!

Da turen har plads til maks. 30, skal du tilmelde dig for at komme med. Det kan du gøre her.

 

GRATIS GRIN PÅ ENGELSK

Sted: Alberts på Store Torv Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Så meget du har lyst til at bruge på drikkevarer

Måske fandt du en ny ven på gåturen, som måske ikke snakker dansk, eller også har du bare lyst til at være lidt international, men uanset hvad grunden er, så er en aften på Alberts svaret! Alberts er tilbage med deres velbesøgte koncept, hvor de har open-mic aftener på engelsk. Alle må komme op og fyre deres jokes af så længe, at de er på engelsk. Så tag din nye ven med, eller en gammel en af slagsen, og byd på en øl og et godt grin!

For at få lov til at grine, skal du reservere et bord senest kl. 18 på dagen. Det kan du gøre her.

 

God Store Bededag, god 1. maj og god weekend!

 

// Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar