WEEKENDGUIDEN – uge 17

WEEKENDGUIDEN – uge 17

Som en blomsterknop, der lige om lidt springer ud, sitrer denne uges weekendguide af spænding. Weekenden er fuld af velvære og dansende sanser. Det er sidst på måneden og det har vi taget højde for, for en god del er (næsten) gratis! 

 

TORSDAG

Torsdag kan du hækle i takt til toner af hiphop. // Foto: Facebook begivenhed

 

HIPHOP & HÆKLING

Sted: Institut for (X), Godsbanen Kl.: 19:00 Mønt: 30 kr.

HipHop og Hækling – allitterationer og sprøde kombinationer kan man aldrig få nok af! Aarhus Hemmelige Hækle Forbund inviterer til en aften med ovennævnte inkluderet. Når entreen er betalt, får du en hæklenål, et garnnøgle og en god atmosfære, hvori du kan udvikle dine hæklekundskaber. Nybegyndere som hardcore hæklere har lov til at deltage, og der er sørget for tre grupper, der kan imødekomme dit niveau. Tjek begivenheden for mere info.

 

STRÆK, BØJ OG BOLLYWOOD

Sted: Ashtanga Yoga Shala Aarhus Kl.: 19:00 Mønt: Gratis

Søger du en lillefredag i rolige omgivelser? Yogastudiet på Nørre Allé skaber rammere for en filmaften fuld af gode vibes med te og småkager. Du forsikres en nær jordforbindelse, for som deltagende skal du sidde på gulvet – således har du jo god mulighed for lidt udstrækning under filmen. Der vil blive vist en Bollywood action film – hvilken vides ikke, men kom og bliv overrasket.

 

FREDAG

På fredag afholder VINK endnu et POP UP-arrangement – denne gang i poesiens tegn // grafik: Nana Bisgaard Fredberg

Forårsudstilling v. Aarhus Billed- og Medieskole

Sted: Aarhus Billed- og Medieskole Kl.: 15:00 Mønt: Gratis

Aarhus Billed- og Medieskoles forårsudstilling springer ud! Endelig åbnes dørene på vid gab, så elevernes værker kan sole sig i vores nysgerrighed. Dagen vil byde på forskellige indslag og herunder en workshop, hvor du kan genopdage den nostalgiske papirflyver. Derudover lover programmet overraskelser og oplæsninger. Det er er en spændende fredag eftermiddag, du har i vente, men er du optaget, kan udstillingen opleves igen lørdag fra kl. 11-16. Se det fulde program på begivenheden.

 

BRUDESTYKKET

Sted: Langelandsgade 139 Kl.: 19:00 Mønt: Gratis

Teater Pappenhejmer karakteriserer sig som et lattervækkende og hjertevarmt teater. Dette går hånd i hånd med den følelse af forår, der for tiden florerer i Aarhus’ gader. Teater Pappenhejmer står bag BRUDESTYKKET, som handler om overgangene i livet. BRUDESTYKKET tager afsæt i dé tidspunkter, hvor vi ændrer kurs og derfor gør status over det forgangne – en form for årsopgørelse over livet. Og at lave årsopgørelser er – som de fleste bekendt – ikke altid lige til. Teateret beskriver selv forestillingen som et ’’fotoalbum af følelser og fortællinger, fortalt fra et baglokale med duften af kage.’’  BRUDESTYKKET spiller også lørdag kl. 19 og søndag kl. 14. Tjek begivenheden for tilmelding.

 

VINK POP UP x VOXHALL

Sted: VoxHall Kl.: 20:00 Mønt: Gratis

Hvad med at fuldende din fredag i selskab med os? Endnu engang popper vi op med et arrangement, denne gang i VoxHalls café. Foråret er jo en tid, hvor nætterne er lange og lyse og hjerterne banker og bobler af rosé. Hvad kan akkompagnere denne sindsstemning bedre end smukke ord og poetiske lyduniverser? Det århusianske band Rigmor og forfatterne Jesper Gaarskjær og Daniel Boysen – sidstnævnte akkompagneret af Martin Lau – vil med ord og musik skabe rammerne for et lyrisk liveevent. Og måske er du en af de heldige, der allerede har fundet et af Nikolaj Loufbyes post-it digte i Aarhus kroge, men hvis ikke vil et udvalg være udstillet på selvsamme aften. Tjek begivenheden ud og kom til en aften med digte og lyd.

 

LØRDAG

Kom med ud og marchere med de firbenede. // Foto: Facebook begivenhed.

 

HUNDEMARCH

Sted: Dansk Dyreværn Aarhus  Kl.: 10:00 Mønt: 5 kr. pote

Lørdag løber den årlige hundemarch af stablen. Snør skoene eller få sokkerne i sandalerne, så du kan komme med ud og slentre for en god sag – nemlig dyrene på internatet. Ruten går fra Dansk Dyreværn Aarhus i Tranbjerg, ned omkring Østerbymose og måler cirka 3,5 km. Tilmelding foregår på dagen fra kl. 10:00, og afgang er efterfølgende kl. 11:00. Der er derfor god tid til smøre næsen i solcreme og klappe de søde snuder, inden I marcherer afsted.

 

DEN JYSKE FORFATTERSKOLE LÆSER OP

Sted: Godsbanen, vogn 1 Kl.: 19:00 Mønt: Gratis

Foråret i Aarhus byder på en by med massere af nyudsprungne kunstnere – og forfattere ej at forglemme! Den jyske forfatterskole afholder afgangsoplæsning på Godsbanen, hvor eleverne vil læse op af deres tekster. Der vil være øl til at skåle i og fejre foråret og de spirrende forfattere.

 

SØNDAG

Kom og dans med dig selv, for dig selv og oplev måske en ekstase. // Foto: Pressefoto

 

DET SPRUDLENDE, SPIRRENDE SYDHAVNEN 

Sted: Frontløberne, Jægersgårdsgade 154 Kl.: 13:00 Mønt: 50 kr.

På søndag er der endnu en årsag til at komme ud og slentre. Foreningen Sydhavnen inviterer nemlig på bylivsvandring i selvsamme bydel. På turen vil du få et indblik i områdets historie og dets fremtid, som pt. sitrer af kreativitet og spændende tiltag. Sydhavnen er et område med hemmelige kroge og sjove hjørner, så kom med et kamera under armen, for der vil være fede ting at forevige. Der er 30 pladser og tilmelding er nødvendig. Tjek begivenheden for mere info.

 

SU-MIDDAG I SKJOLDHØJ KIRKE

Sted: Skjoldhøj Kirke Kl.: 18:00 Mønt: 15 kr. 

Det er sidst på måneden og ovenpå påsken og efter fejring af de lyse nætter har du måske ikke så meget tilbage på lommen. UngK og Skjoldhøj kirke er din redning. På søndag sørger de for mad i maven til kun 15 kr. Ankom alene eller med dine kammerarter, for der er efterfølgende lagt op til hygge, brætspil og kaffe på kanden.

 

DANS DIG TIL EKSTASE

Sted: Bora Bora Kl.: 18:30 Mønt: 50 kr. kontant

Mandag venter lige om hjørnet, men der er mulighed for at fejre den forgangne uge. Vittoria Lasorella, med erfaring indenfor terapeutiske danseformer, og Aarhusbaserede DJ LUNI, inviterer til ekstatisk dans på BORA BORA. Det er alkoholfrit, barfodet og foregår uden samtale. Du skal ikke være bange for at slå dig løs, for rammerne vil være trygge og fri for sociale medier. Ankom åbenhjertet og nysgerrig, for det er en god mulighed for at opleve dansens frigørende effekt. Ekstatisk dans vil foregå fra kl. 19-21:00, men ankom i god tid, for dørene lukkes endeligt 18:50.

Hav en herlig weekend!

 

//Coverbillede: Akram Skaikar

Skriv en kommentar