WEEKENDGUIDEN – UGE 12

WEEKENDGUIDEN – UGE 12

Påskeferien byder på meget andet end chokoladeæg, snaps og påskebryg (selvom disse selvfølgelig har deres ret). Nyd den ekstralange weekend med en svingom, loppe- og plantemarked, vidunderlige filmoplevelser og et brag af en afskedsfest.

TORSDAG

Kom til swingaften på HeadQuarters. // Billede: HeadQuarters

Tematorsdag med Normstormerne

Sted: G-BAR   Kl.: 19.30   Mønt: 30 kr

På torsdag kan du komme ned på G-BAR til en aften sammen med Normstormerne:

”Normstormerne er unge mennesker, der tager ud og underviser i normkritisk tænkning, alt sammen for at gøre verden til et tryggere sted for flere mennesker og især for de, der potentielt bliver diskrimineret på baggrund af deres seksualitet eller køn”

Der vil på aftenen være workshops og oplæg, som udfordrer dine tanker om de usynlige og synlige normer, der præger samfundet. Det er en mulighed for at blive klogere på dig selv, på samfundet og på dine medmennesker.

Der er begrænset plads, så sørg for at købe billet på forhånd.

NB: Aldersgrænse 18+

 

A Night with Gatsby Boys & Co. på HQ

Sted: HeadQuarters   Kl.: 19/21   Mønt: 50/70 kr

Er du i humør til at svinge danseskoene denne torsdag aften, skal du forbi HeadQuarters, hvor der bliver spillet op til swing i ægte 20’er stil. Der bliver kredset om publikum med dansable jazz-klassikere af et yderst kompetent line-up, så det er bare med at komme afsted. På med festskruddet, og nyd, at du ikke skal tidligt op i morgen, selvom det kun er torsdag!

NB: Aldersgrænse 20+

 

FREDAG

The Florida Project er en vidunderlig film om et hjerteskærende emne. // Foto: IMDb

En eftermiddag i biografen

Sted: Øst for Paradis   Kl.: 15.50   Mønt: 85 kr 

Der er mange ting, du kan bruge denne langfredag på. En tur i skoven ville være en oplagt påske-aktivitet, men nu hvor der loves gråvejr, vil jeg alligevel anbefale, at du smutter en tur i Paradis. Hvis du endnu ikke har set The Florida Project, er det på tide. Det er en fremragende film om underklassebarndom i den pastelfarvede udkant af Disneyland i Orlando, og den er både hjertevarm og hjerteskærende. En klar anbefaling skal lyde herfra!

 

Fødselsdags-farvel-fest på Fermentoren

Sted: Fermentoren   Kl.: 14-02   Mønt: Alt efter hvor tørstig du er

Fermentoren lukker! Det er en trist anledning, der danner rammerne for, hvad der nok skal blive et brag af en fest, når der holdes kombineret fødselsdags og farvel-fest på fredag. Dette lille mekka af specialøl på Nørre Allé må lukke dørene i, men de (og du) fortjener at få et ordentligt farvelknus og en masse kærlighed med på vejen.

 

LØRDAG

Kribler det i de grønne fingre? Så kom til Plantemarked på lørdag. // Foto: Plukk

Plantemarked på Godsbanen

Sted: Rå Hal   Kl.: 11-17 Mønt: 20 kr  

Selvom foråret lader vente på sig, kan dit hjem stadig godt være grønt og fuld af liv. Plantemarkedet på Godsbanen denne lørdag samler masser af planter og plantekyndige, så det er bare med at komme afsted. Der vil også være boder med alt tænkeligt tilbehør til dine grønne fingre, foruden stande med keramik, nytænkende design og bøger om dyrkning.

 

FlagstangMarkeder i Musikhuset

Sted: Musikhuset   Kl.: 10-15   Mønt: Gratis 

Der er god chance for at gøre et kup til Århus største loppemarked i Musikhuset på lørdag. De mange stande byder på lidt af hvert, både til garderoben og til hjemmet, og det er næsten uundgåeligt at falde over noget, du ikke kan undvære. Så tag du bare en ven, kæreste eller et familiemedlem under armen og gå på skattejagt. Det er næsten ligesom at lede efter påskeæg!

 

ARoS Public Filmklub

Sted: ARoS   Kl.: 14-17   Mønt: Gratis efter betalt entre

ARoS viser denne lørdag eftermiddag dokudramaet Punishment Park af den britiske instruktør Peter Watkins. Filmen bliver beskrevet som et hovedværk indenfor genren, der har været inspirationskilde for adskillige kunstnere og filmskabere. Den præsenteres af den danske kunstner Søren Thilo Funder, der er del af den aktuelle udstilling ”Cool, Calm and Collected”, som du passende kan slå et smut forbi, mens du er på museet.

 

SØNDAG

I væksthusene kan man slippe lidt væk fra vinterkulden. // Foto: Visit Aarhus

Væksthusene

Sted: Væksthusene   Kl.: 10-17   Mønt: Gratis

Medmindre du planlægger at marinere i påskesnaps med familien hele søndag, vil jeg foreslå, at du udnytter dagen til at tage et smut i Væksthusene. Fik du ikke nok grønt til plantemarkedet i går, har du her kuren for det forsinkede forår: En gåtur i troperne lige midt i Århus skal nok få dig til at glemme den evige vinter for en stund. Tag gerne et kig på den nye udstilling af Bent Johnsons botaniske illustrationer, inden du smutter ind i varmen.

 

Læs en bog

Sted: I sofaen   Kl.: Lige når du vil   Mønt: 199 kr

Er der noget som en afslappet eftermiddag i selskab med en god bog? Jeg vil opfordre dig til at tage et par timer denne søndag til at læne dig tilbage og lade dig opsluge af et hvilket som helst stykke litteratur. Skulle du have brug for forslag, kan nævnes Theis Ørntofts SOLAR, der er helt frisk fra trykken.

Det er den anmelderroste øko-digters debutroman, og den har allerede fået fremragende omtale i bl.a. Information og Weekendavisen. Forfatteren gæster Lynfabrikken d. 11. april, så du kan passende nå at få den læst inden da.

 

God fornøjelse og god weekend!

// Cecilie

Skriv en kommentar