WEEKENDGUIDEN – UGE 11

WEEKENDGUIDEN – UGE 11

Film, fest og foredrag – der er ikke det, weekenden ikke kan. Har du ingen planer, og kunne du godt tænke dig at bevæge dig væk fra pladsen på sofaen en gang eller to i løbet af de næste dage, så ved vi, hvad du skal! På hvilket som helst tidspunkt på dagen, til hvilken som helst pris og hvad end du kunne have lyst til, så er der nemlig noget for dig – se bare her:

 

TORSDAG

Start din weeekend tidligt med skøn indiepop fra duoen Shy Shy Shy på Atlas. // Foto: Facebook

PALÆSTINA FILM FESTIVAL

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 19.00 Mønt: 60 kr.

For sjette år i træk afholdes Palæstina Film Festival – det vil sige fire dage med fantastiske film, heriblandt den Oscar-nominerede Omar. Torsdag åbnes festivalen med taler og filmen Tårnet og efter hver film er der labre, mellemøstlige forfriskninger i caféen. Billetprisen er 60 kr., hvoraf 5 kr. går til opstart af Helping Hands musikskole i Gaza for børn med handicap, hvilket bare er endnu en god grund til at forkæle dig selv med en tur i biffen! Se programmet og køb billetter her.

 

SHY SHY SHY PÅ ATLAS

Sted: Atlas. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 125 kr.

Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard gæster Atlas, hvor du selvfølgelig skal hen og lytte til tonerne af deres skønne indiepop. Efter at have arbejdet sammen med filminstruktør Anna Emma Haudal er duoen blevet en stor del af lydbilledet til serien Doggystyle, som i efteråret 2018 kørte på DR3. Du kan lytte, du kan danse, og du kan synge med, og det synes vi altså, at du skal. Skulle du have lyst til at høre endnu mere af deres både moderne og nostalgiske synth-dominerede lyd, så er det altså på Atlas, det sker.

 

FREDAG

I november var der ca. 100 deltagere, i februar omkring 300 – skal du også være med til at kæmpe for klimaet? // Foto: Facebook

GLOBAL KLIMASTREJKE

Sted: Rådhuspladsen. Kl.: 9.30-12.00. Mønt: Gratis.

Er du klar på at starte weekenden ekstra tidligt? Så kom til Global Klimastrejke. Mere end 100.000 mennesker planlægger at strejke i 40 forskellige lande – og selvfølgelig er Aarhus klar til at støtte op om sagen. Synes du også, at klimaet skal prioriteres i den politiske dagsorden, og klimaaftalen i Paris skal overholdes, så er du velkommen til at deltage i den globale strejke for at passe på vores smukke klode. Det hele starter kl. 9.30 på Rådshuspladsen, hvor du kan være med til at gøre en forskel.

 

GRISK FREDAGSBAR

Sted: Æggepakkeriet. Kl.: 16.00-20.00. Mønt: Gratis.

GRISK er rykket ud i det splinternye Æggepakkeriet, der ligger ved Godsbanen, hvor de fået hovedkvarter. Fredagsbaren er et nyt koncept, hvor alle er velkomne til en dejlig, kold bajer, musik og ren hygge. Denne fredagsbar indebærer intet mindre end en åben reception for Devils Ink og Kaospiloterne, som også er blevet en del af Æggepakkeriet. Der er derfor nok at udforske, om du kender godt til GRISK eller ej. Der er musik, der er øl, og der er ingen grund til ikke at komme.

 

LØRDAG

Kom til gratis foredrag på Æggepakkeriet, hvor GRISK præsenterer forfatter Peter Grønlund til en spændende fortælling om fængselslivet. // Foto: Saxo.dk

Der hvor solen aldrig skinner – Foredrag med Peter Grønlund

Sted: Æggepakkeriet. Kl.: 16.00-18.00. Mønt: Gratis.

Endnu en dag, endnu en begivenhed på Æggepakkeriet. GRISK Lab afholder lørdag et foredrag med forfatter Peter Grønlund. Hans nye bog omhandler fortællinger fra fængselsverdens mørke subkultur, og det er både humoristisk, hårdt, sørgeligt og møginteressant. Udover Peter Grønlund selv er tidligere grafittimaler Nicolaj med, som bl.a. vil fortælle om sin vilde afsoning på  Vestre Fængsels sygeafdeling, hvor han sad inde med bl.a. mordere og junkier. Kom, lyt og skyl de utrolige fortællinger ned med en kold øl.

 

ACID ARAB + SUPPORT: RIZAN SAID + LUNI

Sted: Train. Kl.: 21.00-00.00. Mønt: 145 kr.

Det er lørdag aften, og du trænger til at feste; selv det kan vi imødekomme i allerhøjeste grad. Train Live og Det Turkise Telt er nemlig klar på at give din lørdag aften et ekstra spark! Franske ACID ARAB blander den arabiske musik med Vestens elektroniske lyd, syriske RIZAN SAID hiver den traditionelle syriske og kurdiske bryllupsmusik ind på klubscenen og danske LUNI kører på med elektronisk undergrundsmusik som aftenens hus-DJ. Det bliver alle synonymer af festligt!

SØNDAG

Smukke, færøske Eivør er på tour i Skandinavien, og på søndag gæster hun Train. Skal du have en fantastisk oplevelse, så ved du, hvor det er. // Foto: eivor.com

 

SØNDAGSKUREN PÅ UNDER MASKEN

Sted: Under Masken. Kl.: 19.00-21.00. Mønt: Kommer an på tørsten.

Kom forbi Under Masken søndag aften, så du stille og roligt kan komme ovenpå igen efter en hård weekend, og blive klar til en ny uge. Den garvede slammer Tobias Dalager er vært og klar til at holde styr på resten af flokken. Om du har fuld knald på tømmermændende eller er frisk som en havørn efter en ædru lørdag er sagen ligegyldig – læn dig blot tilbage og nyd slammernes take på tømmermænd, som er emnet for den første tekst. Hvis ikke du kender til denne verden af slamming, så er det uden tvivl den perfekte mulighed for at se, hvad det indebærer. Se dét er self-care-sunday!

 

EIVØR M/ BAND PÅ TRAIN

Sted: Train. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 225 kr.

Skal weekenden hellere afsluttes på samme måde, som den startede – med et brag? Så er du heldig, for den færøske sangerinde Eivør gæster nemlig Train søndag aften. Hendes sidste album Slør udkom i 2015, og senere i år er der igen en plade klar. Indtil da turnerer hun i Skandinavien i løbet af hele marts, hvor vi er så heldige at få mulighed for at nyde hendes fantastiske stemme, instrumentale virtuositet og smukke, personlige sangskrivning lige her i Aarhus. Eivør er kendt for sine intense liveoptrædener, og med den mere elektroniske, rockede vibe, hun har udforsket de sidste par år, er der lagt op til en utrolig oplevelse!

 

Skriv en kommentar