310262810_1149922512627518_7259015175098239262_n
Velkommen til Weekendguiden i en uge, hvor solen er ved at finde sig til rette på himlen. Hvis din weekend mangler en masse kultur, som du kan mæske dig i, vil jeg anbefale dig at læse med herunder. En museumsåbning, gåtur bagom blokken og en caribiskinspireret dansefest er nemlig blandt andet på programmet. Så god fornøjelse med læsningen af Weekendguiden – og god weekend, når du når dertil! 

TORSDAG

Ovartaci
Billede // Museum Ovartaci

STED: Museum Overtaci ▰ KL.: 12:00-17:00 ▰ MØNT: Gratis

Museum Overtaci slår dørene op for et spritnyt museum her på torsdag! Denne genåbning kommer til at blive markeret af en folkefest. Her vil man blandt andet kunne komme til at se nye, spændende udstillinger. Det gælder for eksempel særudstillingen Jeg er (her).

Foruden udstillingerne vil der også være andet på programmet. Det gælder alt fra minikoncerter og foredrag til butiksåbning. 

For dem, hvor Overtaci ikke lige ringer en klokke, er det et museum med fokus på det menneskelige sind og den psykiske sårbarhed. 

Så tag en god ven under armen til en sand museumsåbning og folkefest – for det er simpelthen for sjældent, at de to ting forenes!

STED: Thorkilds ▰ KL.: 19:00 ▰ MØNT: Helt og aldeles gratis (hvis man ikke tæller øllerne med, naturligvis).

En af smilets bys mest hyggelige – og på fredage gymnasieelevernes yndlingsbar – afholder quiz. Nu på torsdag med temaet How I Met Your Mother.

Så er du ekspert i Ted, Marshall, Robin og alle de andre, vil vi på det kraftigste anbefale dig at tage et smut forbi Thorkilds lokaler ved Mindebrogade. Stedet er altid garant for god stemning, billige øl og spændende, sjove mennesker.

Til quizzen vil det være muligt at købe en Thorkilds quizpakke bestående af 2 liter kold øl og 10 valgfrie Pure-shots for 220 kr. 

FREDAG

STED: Institut for (X), Godsbanen ▰ KL.: 21:00-01:00 ▰ MØNT: 50 kr. (indkluderer to glas vin)

Trænger du også en gang imellem til at svinge hofterne til noget jamaicansk? 

Så er du heldig. Cross Cultural Connection og Nicoline Quarrie afholder nemlig WINE UP CLUB, 1ST EDITION, hvor der vil være “wine” på programmet. En traditionel, regional danseform fra caribisk kultur. Der vil tilhørende være jamaicanske patties, to glas vin (eller en caribisk non-alcohol drink) og en overraskelse. 

Det er første gang, at det bliver afholdt. Så vær en front-runner, når det kommer til konceptet, der vil hylde kulturer og krydse grænser og nationaliteter. 

STED: Aarhus Teater ▰ KL.: Begynder 19:30 ▰ MØNT: I den halvdyre ende med en billetpris mellem 235 kr. og 510 kr.

Hvis dit feed på Facebook ligner mit på nogen som helst måde, er du også faldet over en helt masse anmeldelser af EVITA. Og de ser helt bestemt lovende ud.

For i de flotte rammer, som Aarhus Teater jo er, har du mulighed for at “lade dig forføre af det storladne musicalbrag om magt og kærlighed.” (FB-tekst), som blandt andet har fået seks stjerner i Jyllands-Posten med ordene med på vejen, at “hver enkel scene i “Evita” er som et lille kunstværk.” 

Hovedrollen som Evita spilles af den Reumert-nominerede skuespillerinde, Sara Viktoria Bjerregaard. Her fortæller hun historien om Sydamerikas Askepot, der steg op fra underklassen og erobrede hele samtidens samfunds bevidsthed – via sin selviscenesættelse og evne for folkeforførelse. 

Køb din billet her og rid med på den Evita-elskende bølge.

LØRDAG

STED: Erlings Jazz- og ølbar ▰ KL.: 15:00-17:00 ▰ MØNT: Gratis

Som navnet Erlings Jazz-og ølbar indikerer er dette netop stedet, hvis du er svært glad for jazz og øl – gerne på én og samme tid.

Tæt på hver lørdag eftermiddag er der nemlig live jazz ved den hyggelige bar. Og denne lørdag er ingenlunde en undtagelse. 

Her vil en række talentfulde musikere spille søde toner i den afslappede atmosfære, imens du har mulighed for at indtage drikkevarer fra baren med et bredt udvalg. 

STED: Studenterhus Aarhus ▰ KL.: 12:00-15:00 ▰ MØNT: Gratis indgang. Prisen på en stand er 120 kr.

Studenterhus Aarhus kender sit publikum og ved, at hvis man virkelig vil lokke mange unge aarhusianere til, skal man sørge for, at de kan shoppe amok til SU-venlige priser.

Derfor afholder de på lørdag Secondhand Bazar. Her kan man give gammelt tøj nyt liv. Enten ved at købe eller sælge det.

Du kan bestille en stand her. Alt tøj, der ikke bliver solgt, vil der være mulighed for at donere til Kræftens Bekæmpelse.

Det vil derudover være muligt at købe forplejning i løbet af dagen.

SØNDAG

STED: Gellerup Museum ▰ KL.: 13:00 ▰ MØNT: Gratis

Gellerup er lige nu et område i rivende udvikling. Nyt møder gammelt i kulturhistoriske rammer, når blandt andet nybyggeri finder vejen til Gellerup. Og det er bestemt noget, som mange har en holdning til.

Tag derfor med på en rundvisning, hvor de frivillige fra Gellerup Museum viser rundt. Her vil der være proppet med vandrehistorier bag om blokken. Gellerup Museum er i øvrigt i en 5-værelses lejlighed, hvor der gives mulighed for at se, hvordan det er at bo i et af Danmarks største sociale boligbyggerier. 

Vandretur ved Sydhavnskvarteret

STED: Sydhavnskvarteret ▰ KL.: Kan skam gøres hele dagen ▰ MØNT: Gratis (medmindre du selvfølgelig fristes af for eksempel Jumbo Bakery)

Apropos nyt møder gammelt er sydhavnskvarteret et glimrende eksempel. Vandets blå element er gennemgående for erhvervsområdet, der dækker over nybyggerier som Jyllands-Posten, Filmbyen og historiske erhvervsmonumenter som De Fem Søstre. 

Der er altså god basis for at gå en længere tid dernede. Snup en kaffe og en kanelsnurre fra Jumbo Bakery (mums), nyd solskinsvejret (7-9-13) og se en side af Aarhus, som du måske ikke så ofte ser, i et område, hvor udviklingen går stærkt.

Snart kan du nemlig finde Danmarks højeste byggeri ved Mindet 6 og et bæredygtigt træhøjhus i området. Så mon ikke, at du også kan få lidt flere søndage til at gå her. 

Coverbillede // VINKAarhus