cropped-VINK-logo-sort.png

Under dynerne kan vi tænke tilbage på den store aften. Vennerne var samlet, og tonerne fra kendte hits blev skreget i kor. En aften hvor der skulle grines, kysses og måske grædes. Kulturlivet i Aarhus kører på lavere blus end sædvanligt, men helt dødt er det ikke!

 

TORSDAG

// Foto: Kino

 

EN FRYGTELIG KVINDE I ØST FOR PARADIS

Kl. 20.00 (Se andre spilletider). Mønt: 95 kr. 

Hvis du har lys til en pause fra det vandkolde vejr, så kan du flade ud i de røde sæder hos Øst fra Paradis og se dramakomedien, En frygtelig kvinde. Filmen er en beretning om kvindens natur og udfordringer i parforholdet. Naturligvis set gennem mandens subjektive øjne. “Tafdrups zoom ind på den moderne kvindes bestemme-gen er virkelig morsomt på den ondskabsfulde-konstruktive måde. Der bliver noget at diskutere rundt omkring i de små hjem,” skriver anmelder Kim Skotte fra Politiken og giver filmen fem af seks stjerner.

 

OPERAINTRO: THOMAS AD´ES ’MORDENGLEN’

Kl. 16.00. Mønt: 75 kr.

“Hvad sker der, hvis en flok mennesker fra det bedre borgerskab samles til et selskab en aften efter en opera, og de så ikke kan forlade lokalet? Hvis de bliver nødt til at blive i det samme lokale i flere dage – uden at kunne få vådt og tørt?” Det er netop hvad operaen ’Mordenglen’ – også kendt som ’The Exterminating Angel’ fra operaen i New York handler om. I dag kan du opleve underviser Jens Rasmussen til et introduktionsforedrag om vintersæsonens opera-transmissioner fra The Metropolitan Opera, NY. Det foregår i et samarbejde mellem Nordisk Film Biografer og FO-Aarhus. Selve stykket kan ses fra på søndag i biograferne.

 

FREDAG

Dolk: Low Key, 2016. // Foto: Silje Sigurdsen

 

No man is an Island – The Santanic Verses

Kl. 10.00-17.00. Entré: 100 kr. 

Trænger du til at starte året ud med at pleje din kulturelle kapital, så kan du altid tage et smut forbi ARoS. Her kan du blandt andet se deres faste udstilling No man is an Island. Man har før måtte tage en nøgle og lave ridser i en Lamborghini – værket Low Key. Det er der virkelig mange, der har benyttet sig af. Så mange at kunstneren Dolk ikke længere tillader, at man ridser i værket.

 

JAZZ med Kwella/Friis på BART

Kl. 17.00-19.00. Mønt: Gratis.

Jens Christian Kwella er komponist, guitarist og arrangør. Han er erfaren inden for alt fra traditionel jazz til eksperimenterende og elektronisk jazz. I dag tager han sin makker, bassisten Peter Friis, med på BART til en omgang jazz. De spillet sammen i en række orkestre og indimellem har de dyrket duoformatet og det intense sammenspil. I dag spiller de en blanding af egne numre og jazzstandards med fokus på det melodiske og et godt swing.

 

LYNSKAK og ØL på BART

Kl. 19.00-22.00. Mønt: Gratis.

BART har en masse fede arrangementer i dag, så du kan altid lytte til lidt lækker jazz først og så blive til en omgang skak efterfølgende. Det er årets første lynskak turnering fra Chess House og alle må være med. Der er gratis øl til alle, der deltager, så det er jo noget af et tilbud!

 

LØRDAG

// Foto: Musikhuset

 

Syng i Den Blå

Kl. 12.00. Mønt: Gratis.

Kom til fællessang med alle de gode fra Højskolesangbogen, også kendt som ”Den blå”. Det foregår i Musikhuset og så er det helt gratis. Så tag din ven, veninde, kæreste eller nabo under armen til fællessang.

 

Kursus i Raja Yoga meditation

Tjek evt. for flere datoer. Mønt: Gratis.

Hvis du gerne vil starte året ud med fred, indre styrke og velvære gennem meditation, så finder du her et gratis kursus, der spænder over fire aftener. Det kræver ingen forudsætninger for at deltage, så hvis du har et par aftner her i vinterdagene, så tjek det her ud.

 

SØNDAG

// Foto: Kino

 

OPERABIO: MORDERENGLEN

Kl. 10.00. Mønt: 210 kr.

Se den tidligere omtalte opera i biografen. Thomas Adés har tidligere modtaget en Sonningpris, og denne opera sætter fokus på samfundsnormer over menneskets overfladiske side. Det er en fortælling om mennesker, der samles på et slot, hvor mystiske ting opstår. Om det er virkelighed, eller om de er fanget i deres egen indre verden, må du vente med at finde ud af.

 

Sick Project

Kl. 11.00. Mønt: Gratis.

Hver søndag kan du komme ud og opleve Aarhus, mens du dyrker motion. Alle kan være med! Uanset alder og konditionsniveau. Træningen foregår nemlig i runder og tidsintervaller, således man kan sætte sit eget tempo.

 

Nyd årets første uge!