WEEKENDGUIDEN – UGE 1

WEEKENDGUIDEN – UGE 1

”Jeg venter, at nytår skal komme som blæst og rense min by til en skinnende fest”. Sådan skrev Tom Kristensen i sit nytårsdigt fra 1936, og det opsummerer vel meget godt vores allesammens mood i går, nytårsaftensdag.

2020. Det lyder utroligt fremtidsagtigt. Ikke desto mindre, så er 2020 en realitet i dag. I samme sekund klokken slog tolv, blev 2019 til fortid. Et år som nogle vil huske og andre vil glemme. Hvad enten du har lyst til at starte 20’erne ud med at kigge indad eller udad, så har VINK din ryg i denne uges weekendguide, der byder på både vejrtrækningsworkshop, Rock’n’Roll fest, saunagus, hestevæddeløb og wienervals.

TORSDAG

Træk vejret med Breathwork // Foto: Facebook-begivenhed.

NYTÅRSKUR I KUNSTHAL AARHUS – FLAGHEJSNING & PERFORMANCE

Sted: Kunsthal Aarhus Kl.: 16:00-19:00 Mønt: Gratis

Er du en af dem med andendagstømmermænd, har du måske brug for en renselse. Og Bubble Tea for at rehydrere. Begge ting kan du få på Kunsthal Aarhus, der kombinerer de to, men starter ud med en flaghejsning af et nyt konisk flag. Umiddelbart efter står Olga Benedicte for en inddragende performance, hvor hun skaber sæber til kunsthallens toilet, som derefter er til fri afbenyttelse. Har du brug for at få renset hænderne efter en lidt for vild nytårsfest? Det tænkte vi nok. Afsted med dig!

BREATHWORK MED AURORA, JAN & MARIA

Sted: Hjerterum, Holistisk Center Aarhus Kl.: 18:45-21:00 Mønt: 250,-

Når vi forlader et år og går ind i et nyt, kan vi have brug for at slippe nogle vaner og pådrage os nye. Her kan breathwork være en strålende idé at give sig i kast med, da du her skal trække vejret helt ind i dine følelser for at forløse uhensigtsmæssigheder som stress, frygt, traumer og sorg. Efter sessionen er der sågar mulighed for at dele og diskutere de (måske stærke) oplevelser, du har gjort dig under breathwork. Har du lyst til at bruge din vejrtrækning som et redskab til dybere selvindsigt, så skal du deltage i dette event!

 

FREDAG

Hangovers & Hestekræfter m. gratis entré // Foto: Facebook-begivenhed.

VINTAGE KILO SALE x HELLO VINTAGE

Sted: DGI-Huset Kl.: 15:00-19:00 Mønt: 30,-

Selvom det i Danmark er vinter, så er det allerede forår i Fashion-land. Har du brug for at opløfte humøret med lysere farver og mere modige mønstre, så skal du et smut forbi Vintage Kilo Sale, der sælger vintage, retro og secondhand beklædning til 250 kr. kiloet. Bland-selv-sliks stoflige (og måske sundere) pendant. Hvad enten du er på udkig efter en 70’er-kassebuks, 80’er-skulderpude-blazer eller en 90’er poloshirt, så burde du kunne opstøve det her. God jagt!

HANGOVERS & HESTEKRÆFTER

Sted: Jydsk Væddeløbsbane Kl.: 15:45-19:00 Mønt: Gratis

Har 2019 været et fattigt år? Skal 2020 være et rigt? Så har du denne fredag chancen, når Jydsk Væddeløbsbane inviterer til hestevæddeløb – og tømmermændspleje (bonus!). Og lad os være ærlige… Hvor ofte får du lige chancen for at troppe op med en fin hat på hovedet som en anden Yvonne fra Olsen Banden? Det er nok desværre tæt på aldrig, så grib chancen og tag ud på væddeløbsbanen, hvor du kan beundre de hurtige dyr, mens du drikker reparationschampagne og satser alle de penge, du har fået i julegave af Moster Hanne. Klar, parat, fyr!

ÅRHUS DANCE PARTY

Sted: Sportens Hus, Aarhus Arena Kl.: 20:00-22:00 Mønt: 50,-

Er du ikke færdig med at danse det nye år ind, så byder Groovedance by Nomi op til dans denne fredag aften. Her har du virkelig mulighed for bare at bevæge dig og blaste dine egne moves uden, at det skal passe ind i en bestemt stilart. Er du ikke den fødte dansemus og har brug for nogle sikre trin, inden du bevæger dig ud på gulvet, så kan du deltage i groovetimen til en 50’er oveni, der foregår kl. 19 inden selve dansefesten. Er du helt sikker på benene, så møder du bare op kl. 20 med en flaske vin i den ene hånd og evt. en ven i den anden, klar til at rocke floor. Må vi anbefale dette som forfest? Så kan du groove videre på Paradis, når klokken slår 22.

 

LØRDAG

Hurra for kolos succesfulde første år i Aarhus // Foto: Facebook-begivenhed.

KOLO FYLDER 1 ÅR – HURRA!

Sted: Kolo Kl.: 18 Mønt: Gratis

Kolo holder fødselsdagsfest og du er inviteret. Der er lagt i kakkelovnen til en aften fyldt med fest og glade dage. Hvis du kommer som en af de første kan du smaske dig igennem mad med bobler on the side. Hvis du har tøjkrise og ikke når derned til kl. 18 som planlagt, så frygt ej! Baren har åbent til du ikke kan drikke mere. Hvis det ikke er nok til at lokke dig ned på Guldsmedgade, så har Kolo lovet sexy DJ’s. Så har vi din opmærksomhed! Ses vi så til vin og forbudte trin?

LØRDAGSGUS

Sted: Badeanstalten, Spanien Kl.: 19:00 Mønt: 195,-

Halter helbreddet en smule efter en vild nytårsfest? Må vi foreslå en tur på badeanstalt for at få svedt igennem og styrket immunforsvaret? Varmen i saunaen og de kraftige slag med håndklædet skulle efter sigende sætte gang i blodcirkulationen og få dig til at svede som et forsvar mod at overophede. Dermed begynder kroppen at udskille affaldsstoffer – dem har der nok obhobet sig en del af over jul og nytår. Sammen med de æteriske olier skulle udskillelsen have en god indflydelse på vores immunforsvar. Hertil serveres der salte snacks, vand og frisk juice så salt/væske-balancen kan opretholdes. Velbekomme!

GAMMELDAWS ROCK’N’ROLL M. DJ RATTLEBONES

Sted: BLÅ Kl.: 21:00 Mønt: Gratis

Vil du hellere ud at svinge træbenet til musik fra svundne (og gyldne) tider, så holder BLÅ Rock’n’Roll aften med vaskeægte klassikere fra 50’erne og 60’erne, selvfølgelig spillet på vinyl. Hop i tylskørtet, sæt håret med curlers og øv din jitterbug, så er du garanteret en festlig aften tilbage i tiden.

SØNDAG

Wien i stride strømme // Foto: Facebook-begivenhed.

WIEN I STRIDE STRØMME

Sted: Musikhuset Aarhus Kl.: 15:00 Mønt: Fra 110,-

Wienerklangen, som vi kender og elsker fra nytårskoncerten i Wien, har taget turen til Aarhus, hvor den er klar til at danse sig lige ind i hjertekulen på dig. Den østrigske dirigent Andreas Stoehr og sopransolisten Henriette Bonde-Hansen møder op med favnen fuld af Strauss, så du er lovet lystigt valsende og polkaspringene toner i wienerisch højstemning. Grib chancen for at klemme den sidste nytårsstemning ud af dette år mens du kan! Så kan du drikke rom i Wien eller vin i Rom senere på året.

PARASITE

Sted: Øst For Paradis Kl.: 13:00, 15.40, 18.20, 21:00 Mønt: 85,-

Trænger du til at holde rigtig søndag, på den helt rigtige søndagsmåde, så står Øst For Paradis altid til rådighed med film for (næsten) enhver smag. Lige nu har de den sydkoreanske Parasite på plakaten. Kino.dk beskriver den som “…en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende komedie om klasseskel. Midt i komikken bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt udover det sædvanlige”. På anmeldersitet Rotten Tomatoes har Parasite fået en score på svimlende 99%. Ikke nok med det, vandt den Guldpalmen til dette års Cannes Filmfestival. En sand darling, der ikke kun har begejstret filmkritikerne, men også overbevist populærkulturen. Den har sat sig som en parasit på alle seere.

 

// Coverbillede: VINKredaktionen

 

Skriv en kommentar