WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Temperaturen stiger, og så småt begynder sommeren at vise sig. Vi skal slentre gennem Latinerkvarteret, drikke øl udenfor Le Coq, spise is ved den permanente og måske, for de modige, tage temperaturen på farvandet. Udover de almindelige obligatoriske solskinspligter, guider VINK dig til, hvad du ellers kan lave i en kulturel og lunefuld weekend.

 

TORSDAG

//Fotografi: Vild med ORD

 

AARHUS LITTERATURFESTIVAL

Kl: 19-21. Mønt: Gratis 

Fra torsdag-søndag huserer Dokk1 Aarhus Litteraturfestival Vild med ORD. Alle kultur- og litteraturinteresserede kan glæde sig til en række gratis oplæg og oplæsninger af nogle af samtidens største forfattere. Festivalen bliver skudt igang i Store Sal, når musiker Kristina Holgersen har omdannet flere af Helle Helles romaner til poetiske popsange.

 

YOGA PÅ SPANIEN

Kl. 16-17. Mønt: Gratis.

Oplev yoga og oplev kunst på en hel anden måde, når udstillingsstedet Spanien19c byder på en sammensmeltning af selvsamme. I selskab med kunstner og yogainstruktør Mette Holten Skov kan man få strukket legemerne til den islandske kunstner Bergrún Snæbjörnsdóttirs lydinstellation “HYSTERONS”. Man skal selv medbringe yogamåtte, men derudover er fornøjelsen fri for sind og sanser.

 

TVÆRKUNSTNERISK TORSDAGSCAFÉ

Kl. 18-21. Mønt: Gratis. Med mad: 40 kr. 

Er man en kreativ sjæl, men mangler blot et lille spark eller sparring, kan man tage til tværkunstnerisk torsdagscafé på Godsbanen. Her kan alle former for kreativitet og kunstarter få frit spil i selskab med mad, mennesker, øl og hygge – alt imens Aarhusmusiker Emil Langberg Kock lægger lyd til. Arrangementet foregår i Spiselaugets gårdhave, derfor vil der løbende være mulighed for selvforsyning af snacks og drikkelse.

 

FREDAG

//Fotografi: Dome of Visions

 

DISKO DUSKEN

Kl. 16:30-21. Mønt: Gratis. 

Kropsbehåring synes sjældent at passe ind i nutidens skønhedsidealer. Men hvorfor er vi så bange for hår? Er det virkelig så ulækkert? Vi kan jo godt lide at have det på hovedet. Domen inviterer til festlig fredag mod skrækken for kropsbehåring. Her vil en fotografi ferniseringen af projektet “DISKO DUSKEN” finde sted, hvilket byder på en række billeder af forskellige kroppe med deres kække og, ifølge nogle, kontroversielle kropsbehåring. Derudover gæster Fries Before Guys‘ Nanna og Josephine Domen med en snak i deres kamp for den komfortable kropsbehåring.

 

KUNSTHÅNDVÆRKSMARKED 

Kl. 12-17. Mønt: Gratis

Har man hang til personligt præg, kunst og keramik, kan man med fordel kigge forbi Århus Kunstakademi i Vestergade, der i forbindelse med elevernes afgangsprøve, afholder kunsthåndværksmarked. Her vil både være unikt keramik og grafik at finde – hvad end man er på udkig for indretningen eller inspirationens skyld.

 

ART WEEKEND

Kl. 19. Mønt: Gratis 

Kunsten og byen hænger så uløseligt sammen, og i denne weekend byder byens kunsts kroge på ferniseringer, artist talks og udstillinger, når Aarhus Art Weekend finder sted. I den forbindelse vil Art Weekenden blive skudt igang ved KUNSTHAL AARHUS. Her er mulighed for mad og minglen med byens kunstinteresserede til lyden af elektroniske toner af DJ Kim Sørensen. Resten af programmet for Art Weekend er at finde hér, og der er massere af gallerier og udstillinger at besøge!

 

LØRDAG

//Fotografi: ILT17

 

YOGA FOR PEACE 

Kl. 9:30-15. Mønt: Donation med valgfrit beløb.

Red Barnet afholder i samarbejde med Domen Yoga for Peace 2017. Her går donationen ubeskåret til Red Barnets arbejde med traumatiserede børn i Syriens flygtninge lejrer. Arrangementet er en mulighed for dig, hvis SU-tilværelse desværre ikke kan byde på større støttebeløb til alverdens godtgørende indsamlinger, men stadig har hjertet på det rette sted. Her vælger man selv, hvor meget man har lyst til at bidrage med, gennem tilmeldingen her. Dagen i Domen byder på fire forskellige yogaklasser med forskelligt slags yoga og undervisere. Der er plads til 60 personer pr. hold – så kom i god tid, og vær med til at gøre en forskel i fællesskabets og fornøjelsens ånd!

 

SØNDERHO FEST I DOMEN

Kl. 21-05. Mønt: Gratis

Lørdag rykker folkefesten ind på Domen, når fire dygtige Fanø folkemusikere indtager scenen. Ligeledes vil der på bedste folkefestlige manér være dans på programmet med danseundervisning i tidsrummet fra 21-22:30. Resten af aftenen byder på festligt humør, når folkefestlighederne bliver overladt til spiritussen og snapsen med kaffepunch i spandevis.

 

ILT17 FESTIVAL

Kl. 12-22:15 afhængig af arrangement. Mønt: varierer mellem 75-150 kr. 

Fra onsdag til søndag kan man på byens teatre være med til at hylde en gammel kunst og kulturel dyd, når ILT17 festivalen, Det Internationalt Levende Teater, finder sted. Her vil være scenekunst i særklasse, der spænder over alt fra drama til dans. Derudover vil der være workshops, seminar og artist talks. Hele programmet og billetsalget kan man finde hér.

 

SØNDAG

//Fotografi: Thea Egestrand

 

RAMSLØG I RISSKOV

Har Aarhus en duft? Og i så fald, hvad dufter den af? Ramsløg! Ramsløgsskoven i Risskov giver et særligt præg på byens naturfronter, og skal man alligevel ned efter is på den permanente, kan man udnytte det priviligium af en urtehave, vi har os her i byen! Ifølge Claus Meyer skal der ca. 20 blade ramsløg, 1 bundt persille, 30 g. brød, 50 g. hasselnøder, 2. dl rapsolie, salt, pebber, rørsukker og honning til en udsøgt ramsløgspesto! Så kom ud og nyd vejret og udnyt alle byens fordele!

 

ARTIST TALK. FRAGMENTS OF VERITY

Kl. 13-14:30. Mønt: Gratis 

Den tyske kunstfotograf Carsten Rabe giver i forbindelse med sin udstilling Fragments of Verity en præsentation af sit værk på Galleri Grundstof i Vestergade. I disse teknologiske tider er fotografiet en del af hverdagen. Den formidler de indtryk og udtryk, der forekommer i dagligdagen – og netop med dens daglige omgang, glemmer man fotografiet som kunstart. Dét gør Carsten Rabe op med og opmærksom på, med sine kyndigheder og kunstværker med fotografiet.

 

ALTID AROS

Kl. 10-17. Mønt: 100 kr for studerende.

Hvis man ikke ved, hvad man skal give sig til en søndag – kan man altid tage på ARoS! Her kan man helt frem til december opleve udstillingen Human Nature, der sætter spørgsmålstegn ved mødet mellem mennesket og naturen – der gradvist bliver mere og mere distanceret fra hinanden. Udstillingen er yderst tankevækkende og smuk, smuk i dens rene natur. Vi må nemlig huske på naturen, for naturen er en del af os – og det kan man nemt glemme i en verden, hvor alting er styret af tidens teknologi. Hvor mennesket er styret af teknologi, nærmest gjort af teknologi. Dermed skildrer udstillingen relationen mellem mennesket og naturen, mellem mennesket og dets natur, og, selvfølgelig, mellem natur og teknologien.

 

God weekend til alle!

Skriv en kommentar