WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Oplev papkasser i bevægelse, grønlandsk litteratur, en nigeriansk kunstner med et fint navn, en udstilling med 53 kunstnere, gratis yoga akkompagneret af japansk fløjte-musik, en 2-års fødselsdag, lækker kaffe og ikke mindst rigeligt med kultur. God weekend!

 

TORSDAG

Torsdag er sidste chance for at opleve udstillingen på Godsbanen, der kombinerer lyd og 691 papkasser. // Foto: Mads Christensen

 

TAGTERASSE OG INGEFÆR-TE PÅ LYNFABRIKKEN

Kl. 9-17. Mønt: Afhænger af hvad du køber

Dagene bliver ekstra skønne, når vejret viser sig fra sin gode side, og et af mine yndlingsspots i Aarhus er uden tvivl Lynfabrikkens tagterasse. Den smukke udsigt over Aarhus blandet med en afslappet arbejdsvibe og deres lækre ingefær-te er absolut blandt mine favoritter. Er vejret ikke til det, er det mindst ligeså hyggeligt at sidde ved et af langbordene indenfor eller på en barstol med udsigt til det gamle Hovedbibliotek. Prøv i øvrigt deres croissanter eller LYNtapas.

 

SNAK, TEGN OG DANS DIG FREM TIL LEG PÅ DOKK1

Kl. 9. Mønt: Fra 400 kr.

 

“Play is a powerful force that exists throughout our lives, from we’re born until we die, and it holds the potential to add another dimension to every experience, every encounter and every relationship.”

 

Counterplay, der udtaler ovenstående, har arrangeret et længerevarende event (slutter d. 1. april), der fokuserer på leg gennem samtaler, workshops, diverse medier, dans og tegning. Noget der muligvis ikke associeres med voksne mennesker, men som ikke desto mindre er i fokus her. Fejltrin skal være en måde at lære på, og der skal være plads til forskellige mennesker. Gennem leg og kreativitet kan man lære om interaktion og om værdifuld leg i alle dets former i hverdagen.

 

PAPKASSER I DEN RÅ HAL

Kl. 9-18. Mønt: Gratis.

36 ventilatorer, 956 små jævnstrømsmotorer, 691 papkasser, 31,5 kg indpakningspapir og 515 vatkugler. Dette udgør tilsammen den schweiziske kunstner Zimouns sidste værk “The Overheard”, som du kan finde på Godsbanen. Den akustiske skulptur er skabt ud fra idéen om at omdanne hverdagsmaterialer og –genstande til noget æstetisk, der giver tilskueren en ny oplevelse af rum og lyd. Det store, imponerende værk vises sidste gang torsdag, og når du ikke forbi, har VINK besøgt udstillingen, som du kan opleve her.

 

ÅBNING AF ’MY PLAYGROUND’

Kl. 14-16. Mønt: Gratis.

Med lukningen af én udstilling åbner en ny. Rådhusparken er stedet for udstillingen ’My Playground’, der består af 37 hvide kuber på op til tre meter, der kan flyttes rundt. Arkitektfirmaet Gustin Landskab står bag idéen, og tanken er at kombinere leg og design.

 

FREDAG

Kunsthal Aarhus holder fernisering for den nigerianske kunstner Otobong Nkanga og The Timeshare Project // Foto: Kunsthal Aarhus

 

FERNISERING: OTOBONG NKANGAG + THE TIMESHARE PROJECT

Kl. 17-19. Mønt: Gratis

Kunsthal Aarhus holder fernisering for den nigerianske kunstner Otobong Nkanga, der både har skulpturer, installationer, performances, tegninger og fotografier. Temaet for de mange medier er værdien af naturressourcer samt miljøproblemer, der ses gennem menneskelige spor, genstande og efterladte landskaber. I forbindelse med Kunsthal Aarhus’ 100 års jubilæum indtager The Timeshare Project museets ottekantede udstillingsrum en uge ad gangen. Dvs. at der i alt er fem kunstnere, der vil lave talks, perfomances, screenings, displays og redaktionsmøder.

 

DEN JYSKE FORFATTERSKOLES AFGANGSOPLÆSNING

Kl. 17-23. Mønt: Gratis.

Multikultur institutionen Dome of Visions huser adskillige spændende kulturevents. Fredag aften er det Den Jyske Forfatterskole i Aarhus, der gæster Domen. Skolens to hold afslutter undervisningsforløbet og vil derfor læse op ad deres egne tekster. Meningen bag eventet beskrives som: … at skabe en kontinuerlig strøm af ideer og initiativer, som bidrager til det litterære miljø i Aarhus. Bæredygtighed er for os især evnen til at opretholde og nyskabe lysten til litteratur og inspirere til refleksion og vidde i læsning og skrivning”. Husk varmt tøj, da Domen kan være kold om aftenen.

 

LØVE’S LITTERÆRE DAGE 2017

Kl. 20. Mønt: Gratis.

Aarhus’ litteraturmekka Løve’s litteratur afholder en tredages festival, hvor du kan opleve mere end 11 forfattere fra Island, Færøerne, Norge, og så selvfølgelig Danmark. Festivalen afholdes for fjerde år i træk og byder denne omgang på fortællinger om død, kærlighed, grønlandske eventyr og fortidige konger og dronninger.

 

AKSGLÆDE + SUPPORT: YUNE PÅ ATLAS

Kl. 20-23. Mønt: 110 kr.

Jacob Aksglæde, der står bag main actet denne aften, Aksglæde, slog først igennem via Karrierekanonen 2015 med sangen Lille Taarbæktøs. Sidenhen har han lavet Fantomfølelser under sit eget label Månelanding. Lyduniverset er super catchy, lettere surf- og 80’er inspireret, poetisk og indbyder til vuggende melankolsk dans. Support-act’et Yune vil varme koncerten op med alternativ pop i form af singlerne ”Paranomia” og ”Easy Sleeper” (der i øvrigt er produceret i samarbejde med Brian Batz fra Sleep Party People).

 

DOUBLE RAINBOW PRÆSENTERER DAVID DOUGLAS + SHAQ

Kl. 23-05. Mønt: 60 kr.

Det lille gå-i-byen-sted-slash-spillested bag Godsbanen har inviteret den hollandske musiker og producer David Douglas til at spille sit nyeste album Spectators Of The Universe. Det beskrives som: en multirytmisk rejse gennem melodisk samt solbeskinnet disco og electro. Musik der siges at være inspireret af musikerens navnebror, der var eventyrer I 1800-tallet.

 

LØRDAG

Der er mange ting at vælge mellem på lørdag (et dejligt kulturelt luksusproblem). Oplev bl.a. bandet Liima, når de spiller deres seneste album ”ii” på Radar// Foto: Liima

 

KAFFEFEST

Kl. 10-15. Mønt: Gratis.

MokkaHouse i Risskov inviterer til Kaffefest, idet de netop har åbnet deres nye lokaler. Der vil være mulighed for at høre om deres risteri, hvor kaffen kommer fra, smagsprøver fra risteriet samt Naturmælk og muligheden for at vinde en privat smagning med 10 af dine nærmeste venner. Det lyder som en god måde at starte lørdagen på.

 

LOPPEMARKED I BEBOERNES HUS

Kl. 10-15. Mønt: Gratis.

Der er ryddet ud i gemmerne, hvilket har resulteret i over 20 loppeboder. Dette er et lokalt initiativ, hvor alt overskuddet fra salget i caféen og leje af boder går til Beboerhuset. Så har du lyst til at hjælpe, tager de gerne imod. Der serveres i øvrigt kaffe og kage (og der loves Øgadehygge).

 

NAK & ÆD I DR-BYEN

Kl. 10-15. Mønt: Gratis.

Der tændes bål og piber, åbnes teltdug, uddeles smagsprøver, drikkes øl med værterne og sidst men ikke mindst, kan du få brændemærket dit skærebræt med Nak & Æd-logoet. Jeg forestiller mig, at stemningen fra programmerne efterleves i høj grad. Så har du lyst til at finde din indre vildmarksmand eller -dame frem, så slå vejen forbi det nordlige Aarhus. Eventet gæstes i øvrigt også af blandt andet Søren Ryge, Bonderøven samt Mads & Monopolet.

 

FERNISERING PÅ KUNSTNERNES PÅSKEUDSTILLING

Kl. 14-17. Mønt: Gratis.

Der var i alt 383 kunstnere, der ansøgte om at deltage i Kunstnernes Påskeudstilling med i alt 1918 værker. Den færdige udstilling indeholder nu 112 udvalgte værker skabt af 53 kunstnere. Initiativet er et samarbejde mellem KP17, Kunsthal Aarhus og Dome of Visions, og værkerne kan ses de to sidstnævnte steder.

 

GRATIS YOGA OG MEDITATION VED HAVNEN

Kl. 14-16.30. Mønt: Gratis.

Der er fokus på krop, sind og hjerte i 2,5 time, når Domen åbner op for alle yogis – begyndere som garvede. Kiku Day vil spille japansk shakuhachi fløjte (som er en traditionel bambusfløjte, der lyder nogenlunde sådan her). Arrangementet er skabt med henblik på en bæredygtig fremtid:

”I virkeligheden er disse praktikker – yoga og meditation – forandrings-redskaber. Yoga og meditation – brugt korrekt og tilstrækkeligt – er i stand til at ændre verden; den indre såvel som den ydre. Forandring er altså et nøgleord både for spirituel praksis og for bæredygtige tiltag i almindelighed.”

 

ATMOSPHERE: LIIMA X OBSCURA PÅ RADAR

Kl. 20-02. Mønt: Fra 140 kr. + gebyr

Concert-In-Stallation er et koncept, som vi er store fans af her på VINK (læs om det her). Konceptet er at skabe musik i anderledes rammer; gøre det mere intimt og nærværende ved at smelte lyd, lys, projektioner og rum sammen. Denne aften oplyses rummet af projektioner af Mælkevejen til Liimas eksperimenterende og smukke toner. Bandet, der er tidligere var kendt som Efterklang, er nu gået sammen med percussionisten Tatu Rönkkö og har tilsammen skabt Liima. OBSCURA står for det visuelle aspekt og er kendte for at lave smukke video-scenografier til blandt andet Roskilde Festival og Distortion.

 

TAPE PRÆSENTERER: NARCOSTANICOS & HEL

Kl. 20-02. Mønt: 80 kr.

TAPE er et fantastisk musikalsk Aarhus-initiativ, der formår at præsentere talentfuld up-coming kunstnere. Narcosatanics er et seksmandsband, der fusionerer vild free jazz, doom-metal og psykedelisk rock. De har en interessant og medrivende lyd, som egner sig til at lyttes til live, og så har de desuden altid visuals, når de optræder. HEL er et aarhusiansk band, der med en mere neddæmpet musik fokuserer på vokalbaseret og stemningsfuld pop. De vil optræde med deres nyeste musik, som i øvrigt er udgivet via musikselskabet Brystet.

 

SØNDAG

Aarhus Street Food byder på et internationalt udvalg af mad – både italiensk, vestafrikansk, asiatisk og nordisk // Foto: Aarhus Street Food

 

PICA PICAS 2-ÅRS FØDSELSDAG

Kl. 15-20. Mønt: Gratis.

Vinbodegaen Pica Pica har 2-års fødselsdag, og det bliver fejret med bobler og tapas til de første, der kommer for at fejre.

 

BRUNCH I LATINERKVARTERET

Fra kl. 10. Mønt: Afhænger af hvad du vælger

Latinerkvarteret er en hyggelig størrelse med sine brobelagte gader og hyggelige kroge. Forkæl dig selv og tag forbi nogle af områdets lækreste steder – eksempelvis Drudenfuss, hvor du kan få en varm kop kaffe og en Croque Madame (kl. 10-14). Oplev den infamøse Englebrunch og Djævlebrunch på Café Englen, der efterlader dig som et glad (og mæt) menneske (kl. 10-16). Eller tag forbi Langhoff og Juul til en lækker (og meget æstetisk) brunch med hjemmelavede lækkerier (kl. 10-14).

 

VESTAFRIKANSK OKSEGRYDERET, FLÆSKESTEGSSANDWICH I BRUN SOVS OG PIZZA MED TRØFFEL OG SQUASH

Kl. 11.30-21. Mønt: Afhænger af hvad du køber

Hos Aarhus Street Food bliver man altid imponeret over både stemningen og madudvalget. Er du kommet sent ud af døren, eller er du mere til frokost end brunch, så er dette sted oplagt. Vælg mellem italiensk pizza med trøffel og squash, grøn karry med masser af chili, vestafrikansk Palava Beef Stew eller en asiatisk bao med sprød and og koriander. Efter måltidet kan du gå maden af med en tur i Aarhus’ udgave af Kødbyen (tidligere kendt som Sydhavnen) ned langs Kulbroen, ud langs Sydhavnsgade og Sumatravej, hen forbi Marselisborg Havn og til sidst langs vandet ved Strandvejen.

 

HUSK AT…

Når du vil. Mønt: ?

 

… få vind i håret

 

… tage chancer

 

… tage på eventyr

 

… se en Tarantino film eller lytte til et soundtrack 

 

… at hjælpe en ven (eller et andet menneske) i nøden 

 

… lytte til musik

 

… udnytte tiden 

 

… se på nattehimlen 

 

… se tingene i et nyt perspektiv 

 

… tage til koncert 

 

… have en god weekend

 

 

// Lisa

 

Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar

Jeg elsker kultur og bliver let forelsket i smuk poesi og inspireret af kreative hjerner. Jeg holder af gode samtaler og lækker mad (gerne kombineret), ejer mange grimme i-phone covers og ser generelt alt for få franske film fra 50’erne. Til daglig studerer jeg en kandidat på CBS.