YAY! Aarhus er altid lækker, men det er som om, at den stråler lidt ekstra, når weekenden nærmer sig, ikke? Byen prydes denne gang med både jazz og loppemarkeder x2, tequila-night, fernisering, fællessang og meget mere! Med andre ord: #detgårned

 

Torsdag

Der er fed jazz på programmet både torsdag og fredag i denne uge! // Foto: Silje Marie Schjødt

 

Jazz-jam i domen

Kl. 19.30-23.30. Mønt: Gratis.

Det er lille fredag, og det skal da fejres med lækker jazz-jam. Sidste gang der var jam i domens smukke omgivelser, var der fuldt hus og topgod stemning – så det er da bare med at komme afsted!

 

Podcast-foredrag om lyddramaer

Kl. 17.30-18.30. Mønt: Gratis – tilmeld dig her

Vi stikker hele tiden hjernen ind i skærmen, og det kan derfor være så skønt med en lille pause til de firkantede øjne. Podcasts kan udgøre et sådant pauserum. Denne torsdag på DOKK1 kan du lære om, hvordan podcastens virkemidler lyd og tale bruges til at skabe indre billeder og opbygge fængende fiktive universer.

 

Højskolesang og fællesspisning i UngK

Kl. 18.30. Mønt: Mad 10 kr. og drikke 15 kr.

Så er det med at få smurt stemmebåndene, for der er dømt fællessang i UngK. Samtidig kan du også nyde et lækkert måltid, mens du skråler med på klassiske højskolehits som ”Jutlandia” og ”I østen stiger solen op”. Bedste kombi at gå weekenden i møde med!

 

Fredag

11-mands orkestret Natlyst spiller bl.a. på Radar denne fredag. // Kilde: Natlysts Facebook-side

 

Jazz og venner i det gule hus

Kl. 18.00-24.00. Mønt: Gratis.

Det smukke gule hus, som du måske har beundret, hvis du har været forbi Langelandsgade, vil danne rammen om et super sprødt jazz-arrangement denne fredag. Lækker mad, kølige drinks og selvfølgelig et potpourri af lækre jazznumre spillet af dygtige lokale Aarhus-musikere udgør således aftenens menu. Det bliver helt sikkert en fest!

 

Radar_ High

Kl. 20.00-23.30. Mønt: 10 kr.

Konceptet Radar_High byder op til dans. I et samarbejde med Aarhus Katedralskole og Statsgymnasiet præsenteres de nyeste skud på den upcoming musikalske stjernehimmel i Aarhus. Hør bl.a. det 11 mand store orkester Natlyst og find din swag frem, når crewet XPRS fyrer op for en omgang soulet hiphop.

 

Tequila Night på Cafe Smagløs

Kl. 22.00-03.00. Mønt: Bestemmes af dit forhold til tequila.

Enten hader man det, eller også elsker man det! Treenigheden salt, tequila og citron er dog med sikkerhed en kombi, der på den ene eller anden måde nok skal gøre din aften (og dag derpå) begivenhedsrig. Café Smagløs disker op med de våde varer – og skål på det!

 

Lørdag

Der er fernisering på værker lavet af unge upcoming kunstnere på den cool kulturplatform Nonspace. // Kilde: Nonspace’s Facebook-side

 

Loppemarked i Ungdomskulturhuset

Kl. 11.00-16.00. 

Foråret er over os, og det betyder også, at flere af de skønne loppemarkeder popper op rundt omkring i byen igen! Denne lørdag kan du shoppe igennem til Ungdomskulturhusets loppemarked eller selv tage kræmmerkasketten på. Det er helt gratis at få en stand – læs mere om, hvordan du tilmelder dig på Facebookbegivenheden.

 

OFF Track på Non-Space

Kl. 11.00-18.00. Mønt: Gratis.

Unge upcoming kunstnere har i marts haft muligheden for at sende deres værk-ideer ind til et open call. Nu er de udvalgte værker klar til at blive vist frem for alle interesserede på den seje kulturplatform Non-Space. Værkerne er udvalgt af OFF Track – en pulje oprettet i forbindelse med kulturåret 2017, der har til formål at støtte vækstlagskultur.

 

Sour Saturday på Mikkeller Bar

Kl. 13.00-03.00. Mønt: Kommer an på, hvor tørstig du er.

Hvis du som mig ikke har meget forstand på øl, men godt kan lide at drikke dem, er her en oplagt mulighed for både at blive klogere på øltypen ’Sours’ og selvfølgelig smage på varerne. En win-win situation lige der!

 

Søndag

Så skal der loppe-shoppes på Tradono-marked på Train! // Kilde: Tradonos Facebook-side

 

Tradono Market på Train

Kl. 11.00-17.00. Mønt: 30 kr.

Endnu et fedt loppemarked åbner dørene op i weekenden – denne gang på Train. Har du lidt tømmermænd ovenpå de foregående dage, kan lidt loppe-shopping helt sikkert anbefales. Et sikkert søndags-hit!

 

3. Fællestræning med Aarhus Motion

Kl. 10.00-12.00. Mønt: Gratis.

Er du den ægte friske type denne søndag, kan du passende få noget energi brændt af til fællestræning med Aarhus Motion – du skal bare møde op ved Ceres Arena. Der er fem forskellige hold, som man kan deltage på, så der er både træningsprogrammer til begyndere og øvede motionister.

 

Søndagsdokumentar på Dokk1

Kl. 14.00-15.45. Mønt: Gratis.

Bliv klogere på den spændende og gådefulde forfatter Karen Blixen ved fremvisningen af den anmelderroste dokumentar Karen Blixen – Storyteller på DOKK1. Intet så hyggeligt som en god film at gå den kommende uge i møde med.

 

Ka’ I så ha’ en skøn weekend!

//Silje