WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Det er snart weekend! Og hvad skal vi mon lave? Vi fra VINK anbefaler, at weekenden blandt andet kan stå på kunstferniseringer, køn, jazz i ørerne og festlige fastelavnskostumer! Og så kan der jo altid snige sig en øl eller to ind…

.

TORSDAG 

Teater og kulturkompagniet, clapclap, fremfører sin performance om køn på Godsbanen torsdag aften! // Foto: clapclap.dk

.

KØNNET – EN REJSEHÅNDBOG 

Kl. 19:30. Mønt: 55 kr

Tag på Godsbanen torsdag aften og oplev en performance af clapclap – et teater – og kulturkompagni, der arbejder med at kombinere teater og forskning. Her sætter de spørgsmåltegn ved kønnet og kønnets normer i en banaliseret hverdag – for hvad er køn egentlig, når vi sætter os ned og tænker over det? Få en lille forsmag i videoen nedenfor – og læs mere om clapclap hér. Det er et super sjovt og anderledes koncept, der kan stille din nysgerrighed og undren på underholdene og levende vis!

.

KULTUREL MINIFESTIVAL MED FRONTLØBERNE 

Kl. 19:30-21. Mønt: Gratis

Vær med til at skabe rammerne for kulturåret i Aarhus og få endnu mere ud af vores elskede by som europæisk kulturhovedstad. D. 15-17. september bliver Sydhavnen lavet om til et minisamfund med en festival under navnet ”Rethink Activism – En festival for handlekraft i hverdagen”. Frontløberne i Jægergårdsgade står for projektet, og på torsdag kan du få lov til at tage del i festivalsforberedelserne og være med til at idéudvikle den kommende minifestival.

.

90’ER-FEST I STUDENTERHUSET

Kl. 20-02. Mønt: 30 kr entré (indkluderer en gratis fadøl eller drink)

I Weekendguiden kan vi sjældent komme forbi lille-fredag uden en fadbamse, og hvem kan endvidere modstå en fadbamse og et dansegulv, når DJ’en fyrer op for nostalgisk 90’er-musik? Så tag fat i studiekammeraterne, når dagens læsning er veloverstået, og du med god samvittighed kan tage til forelæsning fredag – kun med en lille smule hovedpine og ørehængere i øregangen. 

.

FREDAG

Ludvig Holbergs komedie Erasmus Montanus har præmiere på Aarhus Teater på fredag. // Foto: Aarhus Teater

.

TAG I TEATER!

Kl. 16:00. Mønt: 50 kr for studerende

Den kendte komedie Erasmus Montanus af Ludvig Holberg har fredag præmiere på Aarhus Teater, og det er virkelig fredagssnoller for de kulturinteresserede. Generelt vil vi fra VINK gerne opfordre alle til at tage mere i teatret, da det tager os tilbage til en helt anden tidsalder og ånd – i en tid hvor vi ellers bare ræser derudad. Derudover tilbyder Aarhus Teater SU-venlige priser, og kan give dig en anderledes form for fredagsunderholdning, her i form af komedie og klassiske dyder. Se Erasmus Montanus – både hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med den, men også hvis den (som i manges tilfælde) har indgået som en del af dit gymnasiepensum. Så er det her garanteret en sjovere oplevelse og måde at få den serveret på!

.

FREDAGSFERNISERING 

Kl. 16:00-20:00. Mønt: Gratis

Denne fredag er der dobbelt-fernisering på ARoS, når både Samlingsudstillingen Human Nature og New Nordic//ARoS Focus-udstillingen alt & intet af Jacob Kirkegaard bliver præsenteret. Ferniseringen lader sig præge af fredagsvibes – der vil nemlig både blive budt på DJ og drinks.

.

LØRDAG

Jacob Kirkegaard fortæller om sine 5 lydinstallationer der er en del af New Nordic//ARoS Focus-udstillingen. // Foto: ARoS

.

AROS ARTIST TALK

Kl. 11-12:30. Mønt: Entrépris 90 kr. for voksne

I forbindelse med ARoS’ dobbelt-fernisering om fredagen vil det ligeledes være muligt at få et endnu mere dybdegående indblik i de fem markante lydinstallationer, som udgør en del af New Nordic//ARoS Focus-udstillingen, når Jacob Kirkegaard stiller op og fortæller om sin udstilling alt & intet.

.

BAGAGERUMSMARKED PÅ GODSBANEN

Kl. 10:30-15. Mønt: Gratis entré

I en tid hvor retro sjældent står skrevet uden ‘guld,’ skal vi altså forbi Godsbanen og finde skøre sager i alt fra tøj, møbler, arvestykker, kunstværker og køkkengrej. For der er noget helt særligt ved at købe dippidutter med en historie eller et ‘liv’ bag, og samtidig er der gode chancer for, at denne indbringende fornøjelse ligeledes kan gå hen og blive en billig en af slagsen!

.

JAZZ I DOMEN

Kl. 22-01. Mønt: 60 kr.

Der er jazz i Domen! Domen lancerer i samarbejde med Radar dette års hyldest til jazzen gennem den landsdækkende musikfestival Vinterjazz, der gennem 3 uger rummer ca. 500 jazzkoncerter landet over. På lørdag leverer Rasmus Poulsen, bedre kendt som Raske Penge, og Morten McCoy (Bremer/McCoy) afrikansk-etiopisk jazz i Domen, inspireret af en rejse til Etiopien, der bød på vinyler, kassettebånd og åndelig inspiration. Lad dig forføre af et alternativt jazz-univers!

.

MIG OG ØLSNEDKEREN FYLDER ÅR! 

Kl. 12. Mønt: Afhænger af tørst

På lørdag fylder Mig & Ølsnedkeren 1 år, og man skulle være et skarn, hvis man gik weekenden forbi uden en øl eller to. Dørene åbner kl. 12, og der vil blive serveret fødselsdagskage og gratis øl til de første 100 gæster! Mig & Ølsnedkeren byder i øvrigt på spændende specialøl mandag-lørdag, så hvis man endnu ikke er den store øl-entusiast, så er der råd at hente!

.

SØNDAG 

Det ser ikke umiddelbart fristende ud, men vi har hørt at skulle være en noget rar og frisk følelse bagefter //Foto: Vinterbadere.dk.

.

GENBRUGSFASTELAVN 

Kl. 12-15. Mønt: Gratis

Hvis du også synes, at tiden dufter af overflod og forbrug, så tag ned på Godsbanen og vær med til at lave sjove og unikke (!) fastelavnskostumer til dig og dine børn (eller venner og veninders børn – alle kan have en lovlig undskyldning for at være med), som både er gavnligt for miljøet såvel som økonomien. Luk dit kreative og indre barn ud!

.

ET KOLDT GYS

Kl. Når du har lyst. Mønt: Gratis!

Det er igen blevet koldere, og selvom vi troede, at vi slap billigt gennem vinteren, så har DMI endnu engang varslet frostgrader i weekenden. Kom ud i naturen og hop i bølgen blå – det er gratis, og det er en fornøjelse at få et koldt gys samtidig! Det skulle efter sigende være sundt og sætter kroppen i gang på en ellers sløv søndag!

.

God weekend til alle! // Thea

Skriv en kommentar