WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Aarhus er en dejlig by. Du er et dejligt menneske. I burde bruge noget tid sammen.

 

TORSDAG

Tag med Natur Retur på båltur med højtlæsning og hygge. // Foto: Natur Retur

 

Aarhus som CO2-neutral by?

Kl. 16.30-20.30. Mønt: Gratis 

Aarhus har en målsætning om at være fuldstændig CO2-neutral inden 2030. Det er noget af en opgave. For at det kan lykkes, tror jeg, at det er vigtigt, at man tager del i initiativet. Men uanset hvad, kan det være interessant at høre, hvad dette nye initiativ indebærer. For hvad vil det betyde for dig som aarhusianer? Hvilke tiltag og ændringer vil der ske? Du kan være med til at udforske dette til mødet.

 

Båltur i Havreballeskoven

Kl. 19.30-22. Mønt: 30 kr. 

Jeg er stor fan af initiativet bag Natur Retur. Denne torsdag inviterer de til hyggelig bålaften ved Marselisborg Slot i Havreballeskoven. Der er sørget for tæpper (men husk selv at klæde dig varmt på), masser af brænde til bålet samt hyggelig stemning.

 

Koncert: Schwarze Fiktion

Kl. 21-22. Mønt: 50 kr.

De to musikere Bo Skjelmose og Søren Raaschou udgør den elektroniske duo Schwarze Fiktion, hvis musik består af backtracks og computer-styrede elementer. Teatret Svalegangen danner rammerne for koncerten, der siges at kombinere rum, lyd og visuals.

 

FREDAG

D:A:N:G:E:R og Non-space inviterer dig til at se seks kunstneres kreative proces. // Foto: Non-space

 

Afslappet networking på Lynfabrikken

Kl. 08. Mønt: Gratis.

Dagen er lang, og der er mange ting at lave denne fredag. Du kan starte dagen tidligt med kaffe og netværk, når LikeMindAarhus inviterer dig til Lynfabrikken. De har åbnet ekstra tidligt, så der er god tid til at møde nye mennesker og nyde en god kop kaffe. Det er meget afslappet, der er ingen agenda, og alle er velkomne.

 

Fernisering – Med øjnene

Kl. 17. Mønt: Gratis.

D:A:N:G:E:R er et nyt event-rum for unge mennesker med ambitioner inden for kunst, kultur og musik. Non-space er en eksperimenterende platform for kulturelle vækstlag. Tilsammen har de skabt procesudstillingen bestående af seks kunstnere, som viser deres kreative processer til offentligheden.

 

Fernisering i KUNSTHAL AARHUS

Kl. 17-19. Mønt: Gratis.

KUNSTHAL AARHUS løfter sløret for to udstillinger denne dag og fejrer det med en fernisering. Thomas Hirschhorn præsenterer PIXEL-COLLAGE, som består af installationer, collager og sociale happenings. Disse værker har et stærkt indlejret politisk og kulturelt budskab. Den anden udstilling er WHAT THE HEART WANTS af Cécile B. Evans, som omdanner hele museets underetage til én videoinstallation, som undersøger menneskets tilstand i en global og teknologisk verden.

 

Releasefest på Pelican Beach

Kl. 20-23. Mønt: Gratis. 

Indie pop og R&B smelter sammen i en ambient solnedgangspop styret af to mandlige vokaler, der lover at levere energiske grooves og fængende guitarmotiver”. Bandet er Pelican Beach, og de vil spille deres nye single ”Under The Impression”. Det lyder varmt og rart på en kold januaraften.

 

TAPE: Mot Mot, Boundaries & There Is Only Us 

Kl. 20-24. Mønt: 40 kr.

TAPE liner tre live bands op i form af Mot Mot (alternativ, psykedelisk, blues og rock), Boundaries (der danner medlemmer fra The Entrepreneurs og Woven Blush) samt There Is Only Us (der leverer støjblød dyne-pop). Så forkæl dine ører med 3 talentfulde bands, dine smagsløg med en øl og dit syn med TAPEs cool atmosfære.

 

Filmpremiere: Bordtennis, falafel og film i Øst for Paradis

Kl. 21.10. Mønt: 110 kr. 

Eyal og Vicky har mistet deres 25-årige søn Ronnie i filmen En uge og en dag. Den traditionelle sørgeperiode lyder på 7 dage, hvorefter de genoptager deres liv på vidt forskellige måder. Verden går sin gang, Vicky er skolelærer og går tilbage til sit job. Eyal stjæler sin søns hash og bruger tiden derhjemme på at spille ping-pong og luftguitar med naboens skæve søn. Da det er premiereaften i Øst for Paradis, bliver der serveret falafel, og du kan spille bordtennis, ligesom Eyal.

 

LØRDAG

Lørdag byder på morgencykling på en oplyst cykel, officiel åbning af Aarhus som kulturhovedstad og koncert med seks bands i Dome of Visions. // Foto: Dome of Visions

 

Pimp din cykel med lys 

Kl. 7.30-10. Mønt: Gratis.

Dawn Ride er et initiativ, hvor din cykel pyntes med lys i alverdens farver, hvorefter man, i morgenens mørke, cykler ud i lokalområdet. Der vil være præmier til den, som har pyntet sin cykel mest kreativt, og der serveres morgenmad efter løbet.

 

Dansk Kaffeshow

Fra kl. 10. Mønt: Fra 60 kr.

Det er Danmarks største kaffeshow, og er du en stor kaffenørd, vil du føle dig godt til rette. Der er både plads til professionelle branchefolk såvel som de almindelige kaffe-amatør-entusiaster. De lover blandt andet smagsprøver, inspiration, tilbud, konkurrencer og viden til din kaffehjerne/-hjerte.

 

Artmind Gallery inviterer til graffiti fernisering

Kl. 14-19. Mønt: Gratis.

Graffitikunstnerne Isoe, ZadeOne og Lyse viser deres gadekunstværker, og Morten Worm vil stå for et kunstværk, der forklares således: ”…fyre op for affald i træ, der udvikler sig til noget, der skal opleves”. Det lyder meget interessant. Alt overskud går til kunstneren C-Style, som er en ven af galleriet, og som har været syg i noget tid.

 

Officiel åbning af Aarhus som kulturhovedstad

Kl. 19-21. Mønt: Gratis.

Aarhus er kulturhovedstad i 2017, hvilket betyder, at dette år (forhåbentlig) byder på en masse kulturelle arrangementer. Det skydes officielt i gang denne aften, og du kan støtte op om de initiativer, der bliver taget i den forbindelse. Der vil være et lysoptog med tusinder af lanterner, som starter ved Musikhuset kl. 19, efterfulgt af en masse koncerter. Lysoptoget vil bevæge sig videre i Aarhus, og derudover kan du også se adskillige 10-12 meter lange oplyste skibe nede ved Havnen. Har du ikke mulighed for at være med, sendes åbningen på DR1 fra kl. 19.

 

Innovative T2 koncert i Dome of Visions

Kl. 19-23. Mønt: Gratis. 

Seks upcoming kunstnere fra Innovative Artist Academy er line-up i Dome of Visions, hvor de tilsammen smelter deres individuelle, musikalske indflydelser sammen. Er du i humør til at opleve ny musik, er dette måske stedet. Uanset hvad, er Domen en interessant venue.

 

SØNDAG

Brug din søndag på brætspil, et koldt gys, kunstviden på ARoS og musik. // Foto: ARoS

 

Brætspil i Øst for Paradis

Kl. 11-15. Mønt: Gratis.

Der er hele 14 forskellige brætspil, bl.a. Star Wars Duel, Bezzerwizzer, Monthy Python og Game of Thrones, så mon ikke du finder ét, der passer til dig? Øst for Paradis’ café i kælderen holder åbent hele eftermiddagen, hvor du kan købe frisk lemonade eller en varm kop kakao.

  

Gratis søndagsomvisning på ARoS

Kl. 15. Mønt: Entrépris.

Selve turen er gratis – ikke indgangen. Men når du har betalt den, tilbyder ARoS en guidet tur, hvor en kunstfaglig vil fortælle om kunsten og kunstnerne bag. Temaet ændres fra gang til gang, turen varer en time, og tilmelding er ikke nødvendigt. Denne søndag er temaet ”Den skjulte historie”.

 

Frys dig frisk (og sund)

Kl. Når du vil. Mønt: Gratis. 

Det er januar. Det er koldt. Du har måske brug for lidt energi. Endorfin-kick’et slår ind, når din krop møder det iskolde vand og giver dig instant energi. Det er sundt for kroppen, og det gør dig utvivlsomt frisk. Så tag en ven og et håndklæde under armen, og nyd en af Aarhus’ mange flotte strande. Du kan eventuelt varme dig på en varm kop medbragt te/kaffe/kakao eller måske bare den hurtige cykeltur hjem.

 

Udvid din musikalske horisont

Kl. Når du vil. Mønt: Afhænger af din adgang til internetopkombling + pc

Find en ven/kæreste/familiemedlem, et spil backgammon, en flaske rødvin og lyt evt. til nedenstående links. Eller bare et rart sted at ligge med dine høretelefoner. En fin måde at slutte ugen af på.


Hav en dejlig weekend ♥

//Lisa

Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar

Jeg elsker kultur og bliver let forelsket i smuk poesi og inspireret af kreative hjerner. Jeg holder af gode samtaler og lækker mad (gerne kombineret), ejer mange grimme i-phone covers og ser generelt alt for få franske film fra 50’erne. Til daglig studerer jeg en kandidat på CBS.