WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Vi går en stille men hyggelig weekend i møde hvor du, udover at dyrke påsken, også får muligheden for enten at tage til game talk, en tur i Den Gamle By efter lukketid eller til en eksperimenterende rockkoncert.

 

TORSDAG

 

gækkebrev

Gæk gæk gæk… Mit navn er blevet væk… Lad dig inspiere af H. C. Andersens gækkebreve og send en hilsen til dine nærmeste. // Foto: Odense Museums pinterest

 

Send et gækkebrev

Kl. Når du vil. Mønt: Afhænig af hvor meget du vil gøre ud af det.
Da jeg var barn, var det noget af det hyggeligste at lave gækkebreve, og der gik ren H. C. Andersen i den. Der blev kreeret de skrøbeligste mønstre med påskens poesi skrevet henover med kragetæer. Spændingen efter at have sendt brevet var næsten det bedste – og hvis man endte med at vinde et påskeæg, var påsken reddet! Jeg sender stadig gækkebreve, og vil foreslå alle andre at gøre det samme, for noget af det rareste nu om dage er at modtage et brev med posten (så udover at have chancen for at vinde et påskeæg, så kan det faktisk også gøre dine venner og famile utrolig glade)!

 

Ilkka Arola + Balvig/Bülow/Christensen

Kl. 20. Mønt: 40 kr.
Denne torsdag kan du på Ambassaden møde den finske trompetist, Ilkka Arola, der dette forår har opsat en ny gruppe med musikere fra Aarhus. I gruppen frembringer han sin musikalske stemme som solist, improvisator, komponist og arrangør, og det er simple, men meningsfyldte melodier, stærke rytmer og interressante soundscapes, der er de vigtigste elementer i hans musik. Derudover vil den danske klavertrio Balvig/Bülow/Christensen tage dig med på en rejse rundt i rytmiske lag, harmoniske finesser og melodiøse fraser. Så kom med til en uforglemmelig aften i musikkens navn.

 

AARHUS ART CONVENTION

Kl. 12-22. Mønt: Dagsbillet: 100 kr. Weekendpas: 200 kr.
Godsbanen summer denne weekend af kreativitet, når Aarhus Art Conventionbyder på eksklusive udstillinger, grafitikunst og utallige tatoveringsmuligheder. Hvis du endnu ikke har udforsket graffitimalerens mystiske og dragende univers, og hvis du endnu ikke har en tatovering (eller ikke har nok), så har du nu muligheden for at få et lille indblik i det hele og lade det kreative sind blomstre!

 

FREDAG

 

12801601_1072213012841271_6608048125118447182_n

Denne fredag kan du, i intime omgivelser, opleve det Aarhusianske band PALA. // Foto: PALA’s Facebookside.

 

 

Film i Øst for Paradis

Kl. 12.30-12.20. Mønt: 75-85kr.
Som altid byder Øst for Paradis på anderledes og spændende film, og denne fredag er ikke anderledes. Du kan fx. se filmen Perlemorsknappen, som præsenterer én for et overnaturligt landskab med både vulkaner, bjerge og gletsjere, mens den fortæller om vand, kosmos og om vi mennesker.

 

Hvis det ikke lyder som noget for dig, kan du også se filmen Knight of Cups, der handler om komikeren og manuskriptforfatteren Rick. Han lever et liv med masser af fester og kvinder, men under overfladen har filmen flere lag, og den ender ud i at være en ret følelsesladet film.

 

Du kan også se filmen Dheepan, som handler om et tidligere medlem af de Tamilske tigre, der nu har valgt at flygte fra Sri Lanka sammen med en kvinde og hendes datter. De to er fremmede for hinanden, men udgiver sig for for at være en familie overfor de franske myndigheder.

 

Sidst men ikke mindst kan du opleve filmen Sauls Søn, som i år vandt en Oscar for bedste udenlandske film. Den handler om den jødiske fange Saul Ausländer, der under 2. Verdenskrig, bliver sat til at assistere nazisterne ved krematorieovnene. Hans arbejde bliver at skubbe medfangerne ind i gaskamrene, brænde de døde kroppe og kaste deres aske i havet.

 

3 x rock på Ny V58

Kl. 20. Mønt: 30 kr.
Hvis du elsker rock, har du denne fredag mulighed for at få fyldt dit behov godt op, når Ny V58 inviterer til en aften i rockens navn med henholdsvis London Legend, Emily Sick og City HallMens London Legend byder på energisk og nyskabende hård rock, vil Emily Sick spille alternativ rock i en uforskammet og ærlig historie om rus og lykke. Sidst men ikke mindst vil City Hall sidst på aftenen tage dig med på en rejse tilbage til 80’ernes glamrock. Så kom med til en aften fyldt med rock rock og rock!

 

Rendezvous præsenterer PALA

Kl. 21. Mønt. Gratis
I de intime omgivelser af udstillingen Ud af Intet, vil Rendezvous præsentere det aarhusianske band PALA. Bandet består af fire barndomsvenner, der med deres musik vil føre publikum igennem nattelivet med deres organiske synthpop. Musikken, som både fungerer som soundtrack til festen og morgenen efter, er en euforiserende cocktail bestående af knuste pigehjerter, ungdommelig egoisme og tætvævede venskaber. Efter koncerten vil stedet blive til et hang-out med bar og DJ, når Lasse og Pauli fra Jail Bang Revolver Gang står for musikken resten af aftenen.

 

LØRDAG

 

12651238_1280338835313211_8170814679327233280_n

Det Japanske band, Tricot, inviterer denne lørdag til en aften med eksperimenterende rock på Atlas. // Foto: Atlas’ Facebookbegivenhed.

 

Game Talk

Kl. 11.30-12.30. Mønt: Gratis.
Hvis du ser spil som værende mere end bare tidsfordriv, så er Dokk1‘s spiltema-dag måske noget for dig. Personer fra det lokale spilmiljø iniviterer dig indenfor i deres univers: Firmaet Lionfish Crossmedia fortæller om, hvordan deres passion for at læse bøger og spille computerspil har ført dem til at blande de to medier, og hvordan det giver os mange nye muligheder og oplevelser. Derudover vilGames Aarhus fortælle om de nyeste tendenser inden for brætspil. Har du f.eks. prøvet spil, hvor I spiller sammen mod spillet i stedet for hinanden? Eller spil hvor I, i løbet af spillet, river kort i stykker og ødelægger spillepladen? Kom og bliv overrasket; udvid din spilhorisont, og hyg dig med brætspil efter oplæggene.

 

Åbning af KREDSEN

Kl. 15-17. Mønt: Gratis.
Kredsen er et fællesskab af små læsekredse, der vil læse skønlitterære og faglitterære værker. Ved dette første møde vil mindre læsekredse blive etableret og organiseret, så det er vigtigt at møde op, hvis du vil være en del af disse. Ud over et månedligt fællesmøde med et tema og oplæg, vil de enkelte læsekredse mødes og diskutere værker. Det centrale for Kredsen er at skabe et fællesskab, hvor folk mødes og hygger sig.

 

Tricot + Silent People

Kl. 20. Mønt: 110 kr.
Det Japanske band, Tricot, gæster denne lørdag Atlas og liner op med eksperimenterende rock. Bandets unikke stil kombinerer skrøbelige, men dynamiske vokaler med melodier, der trods sine uforudsigeligheder formår at sætte sig fast. Resultatet er en form for drømmende postrock med komplekse rytmer, og med det danske band Silent People som support, bliver der lagt op til en alternativ, men fed musikoplevelse.

 

SØNDAG

 

12249970_413727552167387_5578371789653079759_n

Weekenden står stille denne påske, men mulighederne er stadig uendelige hos brætspilscaféen. // Foto: Aarhus Brætspilscafé’s facebookside

 

Aarhus Brætspilscafé

Kl. 12-21. Mønt: Dagsbillet: 30 kr pr. pers.
Hvis dine påskeplaner med faster Inge, mormor Sus eller bedstefar Paul ikke fylder alt for meget, kan du tage ned forbi brætspilscaféen og få dig et pusterum. Det kan også være familien mangler en ny tradition, og hvad er bedre end at starte en brætsspilsturnering som ny familietradition? Mulighederne er uendelige – ikke bare spilmæssigt, men også hyggemæssigt

 

Gåtur i Den Gamle By efter lukketid

Kl. Efter lukketid. Mønt: Gratis.
Selvom der snart står april i kalenderen, kan vi aldrig være sikre på vejret, og det er med at nyde solen, når vi kan. Så hvad med at bruge din søndag eftermiddag på en dejlig afslappende gåtur i (mit yndlings-gåtur-spot) Den Gamle By efter lukketid? Efter lukketid virker Den Gamle By mere autentisk og tro mod den tid, den prøver at efterligne. Efter lukketid får man rigtig fornemmelsen af at være et sted, der er fra en anden tid. Der er ikke proppet med turister, der er ikke uhyggelige skuespillere, der er bare fred og ro. Efter lukketid kan Den Gamle By varmt anbefales!

 

Hav en dejlig weekend! // Amalie Patricia Mortensen

Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo

Skriv en kommentar