WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Weekenden er lige om hjørnet, og denne bliver ikke kedelig! Spil luftguitar torsdag, tag til quiz om 80’er-musik fredag, spis dig mæt på madmarked lørdag og prøv kræfter med betonstøbning søndag. Der er nok aktiviteter at vælge imellem, og din største bekymring bliver måske, at du ikke kan nå det hele.

 

TORSDAG

 

12321605_934964219910820_229124866180703467_n

Vind håneretten over andre studier ved at bevise, at netop dit studie er Aarhus’ klogeste. // Foto: Facebook-begivenheden for Aarhus’ klogeste studie.

 

Quiz: Aarhus’ klogeste studie

Kl. 20.30 åbner dørene, og quizzen starter kl. 21. Mønt: Gratis.
Vil du være med til at bevise, at netop dit studie er klogere end de andre i byen? Så saml et hold med de fire klogeste hoveder fra studiet og udfordr de andre i den intellektuelle udgave af kapsejlads. Sidste år blev Retorik kåret som årets klogeste studie, mens Medievidenskab kom på andenpladsen. Skal det ske igen?

 

CounterPlay ’16 på Dokk1

Kl. 9-16. Mønt: Fra 200 kr.
CounterPlay ’16 er en festival, der sætter fokus på leg. Arrangørerne frygter, at begrænsede muligheder for leg forringer livskvaliteten hos den enkelte, hvilket kan påvirke hele samfundet i en negativ retning. Derfor præsenterer de en række af aktiviteter og inviterer alle til at lege med. Billetter kan købes på Billetto.dk.

 

Torsdagskalas på HeadQuarters

Kl. 19-03. Mønt: Gratis.
HeadQuarters åbner traditionen tro dørene til torsdagsabefest – denne gang i rockens tegn. Kom og rock med til Iron Maiden, Judas Priest og Slade blandt meget andet og giv den gas på luftguitar, drik en dobbelt whisky & Sport-Cola og slå håret ud.

 

Tax Tour: Kvinder, skat og ulighed på Fairbar

Kl. 19. Mønt: Gratis.
Tax Justice Together er et NGO-partnerskab, der arbejder for et retfærdigt internationalt skattesystem. Torsdag aften gæster fire kvindelige skatteaktivister fra forskellige afrikanske lande Fairbar for at debattere forholdet mellem skat, kvinder og ulighed. Arrangementet foregår på engelsk.

 

Emergenza Festival: Semifinale 1 på VoxHall

Kl. 19 åbner dørene, og musikken starter 19.30. Mønt: 110 kr.
Emergenza Festival er en musikkonkurrence for bands og grupper, der endnu mangler at få det store gennembrud. Torsdag finder første semifinale sted på VoxHall, mens anden og tredje semifinale finder sted hhv. fredag og lørdag. Vinderne går videre til finalen, der foregår på Train d. 20. maj. Kom og få en god koncertoplevelse og hør morgendagens musikstjerner før din nabo.

 

FREDAG

 

mendoza_roskilde_festival_peterstanners_006

Glæd dig til Mendoza på Atlas! // Foto: omgitsmendozasblog.wordpress.com

 

Bruuns Bazaar konkurssalg

Kl. 10. Mønt: Gratis indgang – resten er op til dig.
I starten af marts meddelte det 22 år gamle Bruuns Bazaar, at de var gået konkurs. Heldigvis blev de senere på måneden opkøbt af Hanssen Brands A/S og får derfor lov til at leve videre. Dog kan fattige fans nyde godt af krisen, når de nyere kollektioner fra både Bruuns Bazaar og BZR sælges med 50 % rabat fra fredag. Lagersalget foregår i Højbjerg indtil d. 30. juni.

 

Mendoza + Brynjolfur på Atlas

Kl. 20 åbner dørene, og koncerten starter kl. 21. Mønt: 90 kr.
De fleste kan nok genkende sangen “Love Druggie” efter ganske få sekunders lytten, og efter massiv succes i Europa er Mendoza nu tilbage med nyt materiale, som publikum får mulighed for at opleve helt tæt på fredag aften på Atlas. Med Brynjolfur som support er der lagt op til en aften fyldt med elektronisk powerattitude.

 

Sways Musikquiz: 80’er-tema

Kl. 22-23. Mønt: Gratis.
Sway har afholdt quiz i musik fra 00’erne, fra 90’erne, og nu er turen kommet til 80’erne. Fredag aften har du og dine venner chancen for at blære jer med jeres viden om Toto, Michael Jackson og Eurythmics eller bare tage en tur ned ad memory lane til lyden af barndomshjem. Find allerede nu en god 80’er-playliste frem og forbered dig på spørgsmål, der – selv for den største nostalgiker – kan være svære at svare på.

 

Skat-oplæg for nybegyndere

Kl. 17.30-20.30. Mønt: Gratis.
Måske er du én af dem, der hvert år frygter at skulle betale tusindvis af kroner tilbage til Skat, og måske har du også hørt, at det er dumt at have hele sin formue placeret i noget, der hedder Mossack Fonseca. Måske har du bare ikke helt styr på forskellen mellem årsopgørelse og forskudsopgørelse, men frygt ej! Studerende & Akademikernes Forening inviterer til et oplæg, der giver dig svar på alle de skattebegreber, du er i tvivl om, så du fremover kan få bedre styr på din økonomi.

 

JONGPADAWAN, Human Trails, Night Force & Morten Poulsen på TAPE

Kl. 21-02. Mønt: 50 kr.
TAPE åbner for et lydunivers, hvor det digitale møder det organiske, hvor det elektroniske er inspireret af hiphop, og hvor langsomme beats blandes med eksperimenterende vokaludtryk. JONGPADAWAN, Human Trails, Night Force, Morten Poulsen og Bjarke Rasmussen gæster fredag TAPE til en aften i musikkunstens tegn, og hvis du heller ikke kender lyden af skygger, har du mulighed for at udforske det denne aften.

 

Django & The Suckerpunch Surfband + Ian Gregersen på Gyngen

Kl. 22. Mønt: 70 kr.
Django & The Suckerpunch Surfband har (en del af) sit navn fra filmen ”Django” af Serigio Corbucci fra 1966. De er nemlig vilde med western-temaet, der også kommer til udtryk i deres lyd med det karakteristiske guitarspil og deres rock’n’roll-attitude. Aftenen byder også på sprøde toner fra Ian Gregersen, der er kendt som forsanger i det københavnske band Black Horse, og med disse musikere er du som publikum sikret både twist og ballade.

 

TORSDAG

 

10330413_974159662633630_8474398110528963052_n

Byt til “nyt” og spar penge og ressourcer til Nordisk Byttedag i Studenterhus Aarhus. // Foto: Begivenheden på Facebook

 

Nordisk Byttedag i Studenterhus Aarhus

Kl. 10-14.30. Mønt: Gratis.
Har du noget liggende derhjemme, som du ikke bruger, men som en anden måske kunne få glæde af? Og er du nysgerrig efter at se, om du kan finde lige det, du mangler blandt en andens aflagte ting? Så kom til byttemarked i Studenterhus Aarhus, hvor du ganske gratis kan bytte lige det, du har lyst til, så længe standen er i orden. Der er ingen regler om, at man bytter 1:1 – til gengæld opfordrer arrangørerne til, at man bytter efter princippet ”No greed, only need”.

 

Navneløs + Franske Piger på Atlas

Kl. 20. Mønt: 100 kr.
De to anmelderroste bands Navneløs og Franske Piger gæster lørdag aften VoxHall. Navneløs leger med rockede indietoner og en luftig vokal og har tidligere optrådt på både Roskilde Festival, Smukfest og udgivet flere albums. Franske Piger har kun eksisteret i et halvt år, men har allerede fået ros af bl.a. Soundvenue og Politiken, og der er ingen tvivl om, at de fængende melodier lægger op til en god koncertoplevelse.

 

Kødbyens Mad & Marked og Kulbroens åbningsfest

Kl. 11-20. Mønt: Kommer an på, hvor sulten du er.
Lørdag og søndag kan du nyde godt af lækre tilberedte retter, opdage nye madkoncepter og tage friske råvarer med hjem til en eksperimenterende aften hjemme i køkkenet. Du kan få alt fra pizza til portvin samtidigt med, at live musik vil sørge for den helt rigtige weekendstemning. Velbekomme og glæd dig til VINKs fotoserie fra markedet!

 

Byvandring i det utugtige Aarhus

Kl. 14. Mønt: 90 kr. (betales kontant).
Aarhus er en smuk by, og de små brostensbelagte gader emmer af hygge og kaffedrikkende, sniksnakkende mennesker. Men engang var livet i Aarhus noget helt andet: Her arbejdede bødlen på Store Torv, mens udbryderkongen Kyllinge-Søren igen gravede sig ud af sit fangehul. Kom med på byvandring, hør om “de liderlige og pasløse” i 1500-tallet og oplev Aarhus med helt andre øjne.

 

Motion for Myanmar: Sponsorløb i Mindeparken

Kl. 11-15. Mønt: Gratis.
Er du frisk på en løbetur, kan du kombinere det med at støtte et godt formål. Sportsudvalget Crossover og Minglabar Myanmar-udvalget har taget initiativ til et indsamlingsløb, der skal støtte de frivilliges arbejde i Myanmar og udvide mulighederne for undervisning af børn og unge og aktiviteter i civilsamfundet. Det er muligt både at cykle og løbe den faste rute, og tilmelding pr. mail kræves.

 

Forårsopvisning med Aarhus Studenter Gymnastik

Kl. 12-15. Mønt: 20 kr.
Gymnastiksæsonen afsluttes med manér, når Aarhus Studenter Gymnastiks gymnastik- og fitnesshold og flere gæstehold inviterer til opvisning i Frederiksbjerg Hallerne. Der vil være alt fra spring til rytme og fra begynderhold til konkurrenceniveau. Der er indmarch kl. 12.

 

SØNDAG

 

12537615-rets-pressefoto-2015---arets-portrt-vinder

Du kan lige nå at opleve årets pressefotos på ARoS. // Foto: Miriam Dalsgaard

 

 

Loppemarked på Folkestedet

Kl. 9.30-16. Mønt: Gratis.
Findes der noget bedre at bruge sin søndag på end at tusse rundt og kigge på dimser og gøre en god handel? Det tror jeg ikke, og hvis du har det på samme måde, skal du næsten tage til loppemarked på Folkestedet, hvor du udover at kunne finde loppeguld også kan købe en kop kaffe og en nybagt bolle at lune dig på.

 

Affaldsindsamling i Risskov

Kl. 10. Mønt: Gratis.
Har du lyst til at bruge et par timer af din søndag på at gøre noget godt for naturen, så giv en hånd med, når frivillige samles til indsamling af skrald i Risskov. Husk praktisk tøj, en ven ved din side og læg mærke til fuglesangen under trætoppene. Til sidst er der hygge med øl, kaffe og kage.

 

Søndagsdokumentar på Dokk1

Kl. 14-15.45. Mønt: Gratis.
Som sædvanligt er der søndagsdokumentar på Dokk1 – denne gang en dokumentar omhandlende en sommerlejr for evangeliske kristne børn, der lærer at være Guds soldater, mens de opfordres til at blive aktive inden for amerikansk politik. Dokumentaren skildrer en religiøs højrefløj, vi ikke kender mage til i Danmark.

 

Loppemarked på Ingerslevs Boulevard

Kl. 10-16. Mønt: Det er gratis at kigge.
Bliver du bare ved med at mangle krystalvaser, dvd’er, træskåle og keramikdimser, så har du heldigvis mulighed for at tage på endnu et loppemarked søndag. Sæsonen for loppemarked på Ingerslevs Boulevard er igen i gang, og du kan se tidspunkterne for de forskellige markeder i denne kalender.

 

Årets Pressefotos på ARoS

Kl. 10-17. Mønt: 90 kr. for studerende og unge under 28 år. 120 kr. for voksne over 28.
Søndag er sidste chance for at opleve årets pressefotos i Aarhus, så har du endnu ikke set udstillingen, må du nå forbi ARoS og opleve de grusomme, sensationelle og tankevækkende billeder fra medieåret, der gik.

 

English Stand Up Comedy: Open Mic på V58

Kl. 19 åbner dørene, og kl. 20 går den første på scenen. Mønt: Gratis.
V58 åbner dørene for alle engelsktalende komikere og stand-up-fans til en open mic-aften. Alle kan stille op uanset erfaring, og uanset om det bliver lårklaskende eller tåkrummende, er du sikret én på opleveren.

 

Reuses 1 års fødselsdag

Kl. 12-15. Mønt: Gratis.
Reuse i Skovgaardsgade fylder 1 år søndag d. 17. april og inviterer i den anledning alle til en kreativ eftermiddag med genbrugsmaterialer. Man kan deltage i forskellige aktiviteter, bl.a. at støbe i beton, lave mosaik og quizze om præmier fra We:Re. Til at komme i den rette fødselsdagsstemning sørger Reuse for saftevand og kage.

 

Rigtig god weekend – vi ses derude!

// Anna Osowo

 

Coverfoto: Pernille Thorup

Skriv en kommentar