WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Det kan godt være, at det først er festuge i næste uge… Men denne weekend er der altså også masser af lækkerier på programmet! Glæd jer bl.a. til rosé, dans, drinks, street food, kunst, musik, cykling og workshops!

TORSDAG

giphy

SMAGFØRST inviterer til lækker rosésmagning torsdag aften!

 

Åbning @ Aarhus Street Food

Kl. 11.30. Mønt: Gratis entré.

Vi har alle store forventninger til, hvad det nye street food-marked ved busterminalen bliver for et sted. Og nu, efter månedsvis af planlægning og klargøring af DSBs gamle garage, åbner Aarhus Street Food (tidl. Folkets Spisehus) endelig! Vi på VINK glæder os til at kigge forbi og mæske os med dejlig mad og kolde drinks!

 

Rosévinsmagning @ SMAGFØRST

Kl. 19. Mønt: 300 kr.

Er du gået lidt kold i Nettos billigste pap-rosé, så gør dig selv en tjeneste og deltag i SMAGFØRSTs rosésmagning. Her vil aftenens vært guide dig gennem 9 forskellige rosévine fra blandt andet Frankrig, Spanien og Italien. Uanset om du er til tør, frugtig, sød, frisk eller boblende rosé, skal der helt sikkert nok være én, du kan lide! Køb din billet her.

 

You, Me and the Distance Between Us @ Åbne Scene, Godsbanen

Kl. 20. Mønt: 90 kr.

Ellen Muriel opfører alene kvinde et stykke på Godsbanens Åbne Scene om den aktuelle flygtningekrise. ‘You, Me and the Distance Between Us’ er et autobiografisk stykke, der gør brug af poesi, dukker og sang i forsøget på at nå ud til og ramme publikum. Muriel ønsker at sætte fokus på den igangværende krise, som mange mennesker er begyndt at ignorere. Efter forestillingen vil Muriel besvare spørgsmål fra publikum. Køb billet på Åbne Scenes hjemmeside.

 

Melodicafestival @ Gyngen

Kl. 20. Mønt: Gratis.

Går du med en sangskriver i maven, eller er du bare helt vild med singer-songwriter-genren, så ved vi godt, hvad du skal lave fra torsdag-lørdag! Gyngen afholder nemlig for 7. gang Melodicafestival, hvor du på 3 aftener kan nyde det allerbedste fra songwriterskuffen, De fleste acts er fra Norden, men du finder også nogle enkelte fra bl.a. USA og Australien. Som udgangspunkt er hele herligheden gratis, men vil du være med til at dække artisternes omkostninger, er du mere end velkommen til at lægge en 50’er.

 

FREDAG

giphy (6)

Kridt danseskoene og mød op til Sexual Healing på HQ!

 

Audiodrama @ Dokk1

Kl. 13. Mønt: Gratis.

En gruppe på seks studerende har fået til opgave at gentænke radiodramaet. Det er der kommet nogle rigtig spændende produkter ud af – bl.a. et oldschool radioteater, soundscape-kompositioner og nybrydende podcasts. Tag ned forbi lytteloungen mellem 13 og 16 og grib et par hørebøffer. De studerende vil være til stede og vil meget gerne høre din mening!

 

Gallery Night @ Galleri Image

Kl. 13. Mønt: Gratis entré.

Galleri Image er Skandinaviens ældste udstillingssted for fotokunst – og så ligger det i Vestergade. De har konstant skiftende udstillinger men alle med et fælles udgangspunkt: Foto- og videokunst. Lørdag kan endagsudstillingen ‘Summer Delights’ opleves, som er en samling af værker, der handler om surreelle oplevelser af det, vi ellers regner for velkendt og naturligt. Sommeren er i fokus – kom og oplev den få et twist.

 

Fernisering: Interactive Playground @ Kunsthal Aarhus

Kl. 17. Mønt: Gratis.

Fredag åbner en ny udstilling på Kunsthal Aarhus. Installationen har leg og interaktion som omdrejningspunkt, så tag forbi kunsthallen og slip dit indre legebarn løs. Interactive Playground består af interaktive medieinstallationer skabt af Patricia Mastej, Dominika Sobolewska og Paweł Janicki og indeholder bl.a. en anderledes biograf, hvor der vises polsk animation fra 60’erne og 70’erne – hvor sejt er det lige!? Udover biografen kan I glæde jer til en håndfuld andre interaktive og kunstneriske teknologier. Udstillingen løber til 23. oktober 2016.

 

Sexual Healing @ HeadQuarters

Kl. 19. Mønt: Gratis.

Nu da det ikke blev sommer i år, trænger vi alle sammen til at få varmen. Og hvilket bedre sted at gøre det end HeadQuarters tætte og klistrede dansegulv? Glæd dig til en aften med de allerbedste disco-, pop-, funk- og hiphophits og guilty pleasures. Pyt med at sommeren aldrig kom, når teamet bag Sexual Healing tager imod dig med åbne arme.

 

Åbning @ Alberts Bar

Kl. 20. Mønt: Gratis.

Midt på Store Torv i det gamle Thorups Kælder åbner der på fredag en ny bar. ‘Alberts Bar‘ er navnet, og I kan godt glæde jer til et brag af en åbningsweekend! Alberts lover nemlig dobbelt op på alle cocktails både fredag og lørdag. Efter lukningen af Thorups Kælder har stedet gennemgået en renovering henover sommeren – det fremstår derfor knivskarpt og er klar til endnu flere stemningsfyldte aftener.

 

The Garden & Visitor Kane @ TAPE

Kl. 21. Mønt: 80 kr.

The Garden er et punktband i Vada Vada-genren. Hvis du ikke kender denne genre, er det nok, fordi de selv har fundet på den. Brødrene Shears kommer fra Orange Country (jeps, ligesom tv-serien) i Californien. Om The Garden bliver der skrevet, at “de er den nye verdens auditive invaderende – grænseløse, informeret og med en lyd, som er frigivet fra tidligere tiders tvang og ideologier. En idé, der repræsenterer det rene kreative”. Hvis du er ligeså nysgerrige som os, så mød op på TAPE kl. 21.

 

LØRDAG

giphy (5)

Lær at bruge din symaskine kl. 12.30 på Dokk1!

 

CYKLO @ Musikhusparken / Rådhusparken

Kl. 10. Mønt: Gratis adgang til festivalplads – diverse løb og aktiviteter er med betaling.

CYKLO er cykelbyen Aarhus’ helt nye cykelfestival. Bag festivalen står Muskelsvindfonden, der ønsker at sætte en aktiv hverdag (og cykling) på programmet. Sidste år blev et lignende event afholdt ved Aarhus Cykelbane, men i år er der satset endnu større. Der er masser af spændende ting på programmet – bl.a. SLOW RIDE, LIGHT PARADE, DGI-cykelbane, EXPO-område og et væld af andre spændende cykelevents. Der er både noget for store og små, så tag et kig i programmet, og nyd din weekend i cyklens tegn.

 

Retroguld @ Godsbanen

Kl. 10. Mønt: Gratis entré.

Danmarks største vintagemarked vender endnu en gang tilbage til Godsbanen. Konceptet er ret enkelt: Du betaler 200 kr. pr. kilo tøj, du køber – det giver i gennemsnit 4-6 stykker tøj. Har du hang til cowboyjakker, polo-shirts, mønstrede skjorter og vintagekjoler, så ved du godt, hvor du skal tilbringe din lørdag formiddag.

 

Lær at bruge din symaskine @ Dokk1

Kl. 12.30. Mønt: 60 kr.

Har du også engang ønsket dig en symaskine i fødselsdagsgave, fordi du havde en forstilling om, at det kunne være super nice at lære at sy? Og har du heller aldrig fået gjort mere ved det? Så har Dokk1 løsningen. Søde symaskineeksperter vil nemlig gerne hjælpe alle fortvivlede med en introduktion til symaskinen samt lære forskellige syninger og dekorative sømme. Du skal bare medbringe din egen symaskine og 60 kr. til materialer. Når du først er kommet igang, bliver du svær at stoppe!

 

SØNDAG

giphy (8)

En af staderne på Kødbyens Mad & Marked serverer crêpes med Nutella – vi er fan!

 

Kødbyens Mad & Marked @ Frederiks Allé

Kl. 10. Mønt: Gratis entré til madmarkedet.

Kødbyens Mad & Marked rykker endnu engang ud, denne gang under CYKLO. Madmarkedet kan du finde på CYKLOs festivalplads ved Frederiks Allé – dog behøver du ikke at købe indgangsbillet i dette område. Her kan du mæske dig med lækker mad tilberedt på stedet fra over 15 madstader – så er det bare lige med at vælge. Kødbyens Mad & Marked lover også en omgang banko med gode præmier – måske får du pladen fuld?

 

Grønt tag workshop @ Ø-Haven

Kl. 11. Mønt: Gratis.

Ø-Haven inviterer til praktisk hands-on workshop, hvor du kan deltage i opbygningen af et grønt tag og derved få dybere indsigt i principperne bag et sådant. Er du lidt i tvivl om, hvad et grønt tag er, så kig forbi Ø-haven, og find containeren med grønt tag. På dagen vil du være med til at anlægge et 20 kvm tag af jordbærplanter med god mulighed for at spørge og lære undervejs. Kom og hjælp med at bygge Aarhus’ højeste og mest spiselige tag!

 

Ida Dakar Pop Up @ Ungdomskulturhuset

Kl. 12. Mønt: Gratis entré.

Tag med til lækkert lagersalg hos Ida Dakar, når de indtager Ungdomskulturhuset ved Vesterbro Torv i weekenden. Gå amok i håndsyede sko, smukke mønstre, farvet stof, muleposer, illustrationer, smykker og puder til gode priser.

 

Baby Woodrose @ Radar

Kl. 20. Mønt: 150 kr.

Skal du have dit rock-fix, inden en ny uge skydes igang, så er Baby Woodrose’s koncert på Radar et godt bud! Kender du ikke Baby Woodrose, kan du glæde dig til en aften med psykedelisk rock slash garagepunk – det kan du sådan set også, selvom du kender dem.

 

Ha’ en dejlig weeekend!

// Cecilia

 

Coverfoto: Dennis Kristensen

 

Skriv en kommentar