WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Slut med fyldte Godik toiletter, slut med lunkne øl, slut med kolde sommernætter i et halvt eksisterende telt, slut med truckerbad og tørshampoo og slut med festerne, der aldrig sluttede. Sidste weekends Roskilde Festival er igen fortid, men vi forsætter i musikkens tegn, dog i en lidt anden kaliber. Denne weekend bliver Aarhus Jazz festival nemlig skudt i gang, og der vil i den kommende uge være hele 320 jazz-koncerter med 240 forskellige kunstnere at lægge øre til rundt omkring i hele byen. VINK har udvalgt nogle af weekendens små jazz arrangementer for dem, der godt kan lide at kombinere musik, oplevelser og hygge.

 

TORSDAG

Oplev Grayson Perrys farverige og sjove univers – og bliv klogere, eller måske ikke, på køn, identitet og samfund. //Foto: ARoS

 

TRANSVESTIT-TORSDAG

Kl. 10-17. Mønt: Entré eller medlemskort

Den kontroversielle og knap så konservative brite, Grayson Perry, har lagt et smut forbi Aarhus’ mest ekstravagante formidling for kunst og kultur, nemlig Aros. Her bliver man budt på et farverigt og nærmest barnligt univers i form af skulpturer, tegninger, tæpper, tryk og tøj, der undersøger og udfordrer samfundskulturelle spørgsmål som identitet, køn og klasse. Derudover ‘leger’ Grayson Perry med sin egen identitet, da han i dele af udstillingen optræder i feminine beklædningsgenstande under navnet Claire, som er hans inspirationskilde og kreative alter ego. Udstillingen er sjov og inspirerende og virkelig et besøg værd – ikke kun på en torsdag!

LILLE FREDAG

Lille fredag må ej forsømmes, og selvom byen ligger lidt stille hen på grund af sommerens indtraf, skal man stadig ned og have et glas vin eller to i selskab med de, der endnu ikke har pakket kufferten. S’vinbar, Pica Pica og Løve’s Vincafé er nogle af de efterhånden mange steder i byen, hvor det varmt kan anbefales at nyde et glas vin en lys sommeraften.

 

 

FREDAG 

Fire jyske knægte med forkærlighed for musik i alle afskygninger udgør Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet, der spiller på Ambassaden fredag. //Foto: Aarhus Jazz Festival

 

LOGO VÆRKSTED PÅ DOKK1

Kl. 10-12. Mønt: Gratis.

Dokk1 er i gang med at udforme et af de fem trin på Rampen til et “Min by Aarhus”-trin. Det skal bruges til at formidle borgernes Aarhus og de mange aktiviteter, som Dokk1 afholder. Kom og vær med til at skabe ideerne til logoet, der skal repræsentere dette nye fokusområde på Rampen.

 

SKAKMAT PÅ DOKK1

kl. 10-12. Mønt: Gratis

Hver fredag kan man tage på Dokk1 og spille skak på Brætspilstrinnet på Rampen. Her er der både plads til nybegyndere såvel som øvede! Samtidig er der mulighed for at lære nye mennesker og modspillere at kende. Helt generelt er der altid mulighed for at tage ned på Dokk1 og benytte sig af deres (lille, men gratis) udvalg af brætspil – og det er altid en hyggelig måde at kommes ved på!

 

MAD OG JAZZ

Kl. 19. Mønt: Gratis

I forbindelse med Aahurs Jazz Festival bliver en del af byens spisesteder ommøbleret til spillesteder. Der vil altså være rig mulighed for at nyde en bid mad over en blød sax. Fredag kl. 19 kan du f.eks. tage forbi Café Gaya i Vestergade og nyde den finsk/estiske duo Karmen Rõivassepp og Tuuli Wallenius, der med en akustisk guitar og blød stemme, spiller brasiliansk inspireret musik i form af bossa nova og samba toner.

 

PRE JAZZ PÅ AMBASSADEN

Kl. 22. Mønt: 40 kr.

Tag på Ambassaden, hvor de varmer op til den kommende uges Jazz Festival. Her spiller bandet ‘Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet’, der for et par år siden blev hædret med DMA prisen “Årets nye danske jazznavn 2014”. Bandet blev dannet for fire år siden, og det er siden da blevet til et utal af koncerter samt 2 albums. Her er masser af kærlighed til musikken!

 

LØRDAG

Maiken Buus udfordrer seksualitet, kønsroller og identitet ved Aarhus Artspace i Vestergade, der løber henover sommeren. //Foto: Aarhus Artspace

 

MORGENKONCERT PÅ AMBASSADEN

Kl 10. Mønt: 40 kr.

Kom og vågn op til den aarhusianske trio ‘Hvis jeg sover’, der forsætter, hvor drømmene slap i form af flydende og elektroniske toner. Nyd koncerten over en kop kaffe og lad det være den perfekte måde, at starte dagen på.

 

AARHUS ARTSPACE – MAIKEN BUUS

Kl. 14-18. Mønt: Gratis

Lørdagen byder på endnu et sammenstød mellem køn og kunst. Maiken Buus udfordrer køn og seksualitet ved Aarhus Artspace i Vestergade. Udstillingen har til formål at gøre op med traditionelle samfundsnormer og forståelser af køn og seksualitet, og Maiken Buus ønsker at påpege et stadigt behov for fornyelse i samfundets forståelse af individet.

 

AFRIKANSKE RYTMER OG GOD ENERGI PÅ HEADQUATERS

Kl. 22. Mønt: 30 kr.

Lørdag aften spiller ‘AddisAbabaBand’ på Headquaters, og det lyder til at blive et brag af en fest med det 15 mand store orkester, der spiller intens og swingende afrobeat.

 

SØNDAG 

En anderledes biografoplevelse på en grå sommerdag i selskab med bassisten og jazzikonet Hugo Rasmussen //Foto: Hugo Rasmussen

 

JAZZ PÅ FILM I ØST FOR PARADIS

Kl. 16:45. Mønt: 80 kr.

Da sommervejret svigtede os tilbage i juni måned, ser vi os lovlig undskyldt til at rykke indendørs og hygge over en god film og en håndfuld popcorn! I Øst for Paradis fortsætter vi i jazzens tegn, og her er bassisten Hugo Rasmussen, en af Danmarks største jazzikoner, på plakaten. Dokumentarfilmen ‘Hugo på bas’ skildrer Hugo Rasmussens liv i dagene op til hans død i sommeren 2015. ‘Hugo på bas’ er et smukt og livsbekræftende portræt af en mand, hvis passion og kærlighed var tilegnet musikken.

Skriv en kommentar