WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Sommeren er her, og vi kan næsten ikke holde til det! Vi har dog lært af erfaring, at vi skal nyde det, så længe det varer. Denne weekend byder Aarhus på massevis af gode arrangementer, som tvinger os ud på græsset, til vandet og ud i den friske luft.

TORSDAG

Se lige et fint logo. Torsdag udgiver arkitektskolen 30. udgave af KÅRK. // Foto: KÅRK

Se lige et fint logo. Torsdag udgiver arkitektskolen 30. udgave af KÅRK. // Foto: KÅRK

LAND.SKAB FESTIVAL

Tirsdag kl. 14 – fredag kl. 14. Mønt: Partoutbillet 320 kr., endagsbillet 120 kr.
Der popper flere og flere moderne kollektiver op både i og udenfor byerne. Interessen og efterspørgslen er stor. Vi er flere, der gerne vil komme hinanden ved og deles om ting og ressourcer. Kollektivet Land.skab på Djursland inviterer i denne uge til samvær, sparring, workshops, foredrag og musik. Har du lyst til møde andre med samme drømme og visioner om fællesskab som dig, så skal du måske kigge forbi festivalen inden fredag. Der er lagt op til masser af samtale, sparring, idéudvikling og networking. Prisen dækker kost og logi (medbring dog selv telt).

RELEASE AF KÅRK #30 @ ARKITEKTSKOLEN

Kl. 15. Mønt: Gratis.
Arkitektskolens helt eget magasin, KÅRK, udgives for 30. gang på torsdag. Temaet for nummeret er “Bevægelse”, så det er jo oplagt at fejre det i form af fysisk udfoldelse, bevægelse og dans! Til de første vil der være gratis øl og magasiner, derudover tacos og jazz – det er da en herlig sammensmeltning!?

YOGA I DET FRI @ RIIS SKOV

Kl. 17.30. Mønt: Gratis.
Vejret er så skønt for tiden, så det er næsten synd at træne indendørs. Kom derfor med, når Slow Flow Yoga inviterer til udendørs yoga i Riis Skov med udsigt over Aarhus Bugten og Aarhus Ø. Yogatimen er både for begyndere og øvede, så hvis du ikke er helt fortrolig med fisken, halvmånen, krigeren og solhilsnen endnu, så bliv ikke væk af den grund.

FREDAG

Forårsårgangen på Fotografisk Skole 2016 - de udstiller deres afgangsprodukter fredag eftermiddag. // Foto: Fotografisk Skole

Forårsårgangen på Fotografisk Skole 2016 – de udstiller deres afgangsprodukter fredag eftermiddag. // Foto: Fotografisk Skole

CHILLOUT WEEKEND @ STRANDBAREN

Fredag kl. 12 – søndag kl. 20. Mønt: Gratis.
Hvis du ikke allerede har aflagt Strandbaren på Aarhus Ø et visit, så er den kommende weekend en glimrende anledning til netop det. Med udsigt over Aarhus havn kan du fredag deltage i volleyturnering – det er også tilladt bare at kigge på! Lørdag gæster løberne fra Aarhus Triathlon Strandbaren, og søndag er der danseundervisning, hvis man skulle være til den slags.

FERNISERING @ FOTOGRAFISK SKOLE

Kl. 15. Mønt: Gratis.
De studerende på Fotografisk Skole i Mejlgade holder i forbindelse med deres afslutning fernisering af deres fotografiske værker. Der er lagt op til en hyggelig eftermiddag med vin og snacks til alle, så kom og lad dig inspirere af skolens dygtige fotografer.

DRUNK CREATIVES @ CULTURE WORKSPACE

Kl. 16. Mønt: Gratis.
Ingen fredag uden fredagsbar! Byens bedste fredagsbar finder du hos Culture Workspace i Valdemarsgade. Fredagsbaren starter altid med et relevant og aktuelt foredrag, denne gang om Organic Basic og Lifepacks historie og brug af Kickstarter, som er et online indsamlingsværktøj. Du skal kigge forbi Drunk Creatives, hvis du vil networke med kreative hoveder, drikke øl og spille bordtennis.

SOMMERFEST @ HEADQUATERS

Kl. 16. Mønt: Gratis entré.
Endelig blev det sommer! Både når det gælder kalenderen og vejret. Hos HeadQuaters har de forstået det – sommeren skal selvfølgelig fejres! Fra kl. 16 er der gratis øl og grillpølser til de første, mens Mads Hededal står bag DJ-pulten. Festen fortsætter til kl. 5, så kom og dans sommernatten ind!

OH LAND @ TIVOLI FRIHEDEN

Kl. 20. Mønt: 160 kr. (gratis med sæsonkort).
Den altid skønne Nanna Øland gæster Tivoli Friheden fredag aften. Med fængende elektroniske numre som Earth Sick, Head Up High og Daylight vil hun sætte gang i tivoli og skoven omkring. Nyd koncerten fra plænen eller pariserhjulet.

BAS UNDER BUEN MASTER CLASS @ DOUBLE RAINBOW

Kl. 20. Mønt: Master class er gratis, men efter kl. 22 koster entréen 50 kr.
Skandinaviens største endags-festival for elektronisk basfunderet musik, Bas Under Buen, kommer til Aarhus 22. juli. Vi får dog allerede en forsmag på fredag, når der afholdes master class på Double Rainbow. Her kan man høre mere om arbejdet med elektroniske musikevents, når arrangøren af Bas Under Buen kommer og deler ud af sin erfaring. Derudover kan man overvære en artist-talk med ELOQ. Herefter er der launch party med ELOQ, DeeJaySHAQ, Denali Sound, Tim Driver (OHO!) og DJ Ras Kjærbo (Rumkraft).

LØRDAG

Vi kan slet ikke få armene ned! Vi tror virkelig, der bliver fest bag Godsbanen på lørdag! // Foto: Aarhus Volume

Vi kan slet ikke få armene ned! Vi tror virkelig, der bliver fest bag Godsbanen på lørdag! // Foto: Aarhus Volume

MARKEDSDAG @ INGERSLEV BOULEVARD

Kl. 10. Mønt: Gratis.
Skal formiddagen bruges på en stille, men dog hyggelig aktivitet, så besøg markedet på Ingerslev. Her kan du købe friske blomster, frugt, grønt, ost, fisk og så videre til den kommende uge. Alt er sæsonbestemt, så lad dig inspirere til aftensmaden og prøv nye råvarer af.

SOMMER PÅ AROS @ AROS

Kl. 10. Mønt: Gratis entré (entré til museet er ikke nødvendigt).
HeadQuaters er ikke de eneste, der fejrer sommerens komme. På ARoS fejres sommeren med tusindvis af planter, blomster, fuglekvidder og sommerstemning i museumsgaden. Det bliver uden tvivl et smukt syn, så snyd ikke dig selv for at slå et smut gennem ARoS.

ASIEN CULTURE FESTIVAL @ BISPETORV

Fredag kl. 12 – lørdag kl. 20. Mønt: 20 kr.
Synes du heller ikke udvalget af god asiatisk mad er helt stort nok i Aarhus, så overvej at kigge forbi Bispetorv fredag eller lørdag. Udover at dykke ned i asiatisk madkultur og gademad, kan du lære at lave sushi og origami samt opleve traditionel asiatisk dansk og musik under temaet “Oplev mit land”.

AARHUS VOLUME @ INSTITUT FOR X

Kl. 12. Mønt: Gratis (efterfestarmbånd koster 50 kr. og giver adgang til 3 efterfester).
Aarhus har fået en ny gadefestival, og AARHUS VOLUME er navnet! Vi fra VINK glæder os helt vildt til at kigge forbi området bag Godsbanen til lørdagens fest. Line-up’et ser lovende ud med over 25 kunstnere, og der er lovet god stemning, kolde drikke og lækre sommervibes. Vi blev i første omgang hooked på festen fra idéerne og drømmene for området og aarhusianerne. Albert Helmig, der er arrangør for festen, siger:
”Vi vil gerne vise, hvor mange fede folk der er i Aarhus, der fyrer den op – om det så er med kunst, musik, film eller noget helt andet. Gadefest betyder for os frihed i konceptet – det må gerne være vildt. Der kommer underlige, finurlige ting… Til en gadefest er der ikke noget, der ikke passer ind.” – det er noget vi kan li’!

FILM @ ØST FOR PARADIS

Kl. Hele dagen. Mønt: Ca. 90 kr.
Trænger du til en rolig lørdag aften, så overvej at se en god film i Øst for Paradis. Der går for tiden rigtig mange spændende film – for eksempel Månen over Kirsebærtræerne, Lammet, En mand der hedder Ove og Slangens favntag. Efter filmen kan du drikke en øl eller kop kaffe i den hyggelige café.

SØNDAG

Godt nyt til alle fashionistaer! Retroguld fylder i weekenden Ridehuset med massevis af vintagetøj.

Godt nyt til alle fashionistaer! Retroguld fylder i weekenden Ridehuset med massevis af vintagetøj.

VINTAGE TØJMARKED @ RIDEHUSET

Kl. 10. Mønt: 40 kr.
Er du en fashionista fra en anden tid, så kan du helt sikkert gøre et kup i Ridehuset, når Danmarks største vintagemarked, Retroguld, fylder den store hal med massevis af tøj fra 60’erne til 90’erne. Konceptet er simpelt: du betaler en kilopris på 200 kroner for hvert kilo, du slæber med hjem (i gennemsnit svarer det til 4-6 stykker tøj). Markedet har også åbent lørdag, så der er mulighed for at shoppe af to omgange, hvis du ikke kan have det hele på én.

KLIMA & POPCORN @ DOKK1

Kl. 13. Mønt: Gratis.
På Dokk1 kan du se dokumentaren This Changes Everything fra 2015, der handler om en håbefuld og undrende miljøforkæmper, der er på en chokerende rejse i søgen efter svar på planetens forfald. Forud for dokumentaren er der debatoplæg omkring klimaproblemer og -forandringer, og efterfølgende diskuteres dokumentarens pointer. Kom og spis popcorn, mens du bliver klogere på klimasituationen – det kan man da kalde to fluer med ét smæk!

TINARIWEN @ VOXHALL

Kl. 19. Mønt: 280 kr.
Det malinesiske band Tinariwen blev dannet i 1979 af en gruppe tuaregere og berbere i en flygtningelejr i Libyen. Efter våbenhvile i 90’erne vendte de hjem til Sahara i den nordlige del af hjemlandet Mali. Bandet har gennem årene modtaget stor opmærksomhed og anerkendelse for deres ørkenblues, specielt efter de i starten af 00’erne nåede ud over Saharas grænser. Det er ikke en genre, vi hører meget herhjemme, så denne aften på Voxhall er en oplagt mulighed for at klappe, trampe, danse og (fælles)synge med malineserne.
Ha’ en dejlig weekend, vi ses derude! // Cecilia
Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar