WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

I denne weekend kan du være med til at fejre Århundredets Festival, gå tur i skoven om natten, klatre, tage til koncert, smage påskebryg, ost eller frikadeller.

TORSDAG

 

Kom med en tur i den mørke skov - lanterner og hygge med Natur Retur // Foto: Facebookbegivenhed

Kom med en tur i den mørke skov – lanterner og hygge med Natur Retur // Foto: Facebookbegivenhed

 

UNIKA Ostesmagning: Kaffe & Ost 

Kl. 19. Mønt: 250 kr.

UNIKA-butikken i Klostergade åbner op for deres månedlige ostesmagning. Denne gang med fokus på forskellige typer kaffe, ost og forskellige smagssammensætninger. De får besøg af Rasmus Jordt, som stiller op til DM i Barista – han medbringer sin signaturkaffe til smagning.

 

Flux & Sun Ship: Anden Enhed, KPTTM & Andreas Høegh 

Kl. 19. Mønt: 60 kr.

Rytmiske synthesizers med referencer til Kraftwerk og Terry Riley? Musikalsk ambiens kombineret med rå lyd? For en aften kan du leve dig ind i verden af umiddelbar, rå, ambient og energisk musik. Tre koncerter, én aften. Det hele foregår på TAPE.

 

Aftenvandretur med lanterner 

Kl. 20-21.30. Mønt: Gratis.

Vil du gerne en tur i skoven efter mørkets fald? Det er ofte ensomt og måske endda uhyggeligt. Det vil Natur Retur gerne lave om på, og de inviterer derfor ind i Risskov til en aftenvandretur med lanterner. Tag en ven under armen eller kom alene og mød nye mennesker i lanternernes skær.

 

Torsdagskalas x Moonlight Club // HeadQuarters 

Kl. 22. Mønt: Gratis.

Skal der være abefest en torsdag aften, så er dette et godt bud. Moonlight Club fører dig igennem måneskinnet med lækre diskorytmer, frække r&b tunes og svedigste pop på denne side af Månen. Torsdagskalas er det rette sted at løfte humøret i den kolde tid og samtidig give pengepungen et frirum for dyre priser. Der er gratis entré, og øllene er både gode, kolde og billige.

 

FREDAG

 

Kom med til release party med Federal Unicorn og John Alcabean på Headquarters // Foto: Facebookbegivenhed

Kom med til release party med Federal Unicorn og John Alcabean på Headquarters // Foto: Facebookbegivenhed

 

FERNISERING: Ud Af Intet 

Kl. 16. Mønt: Gratis.

Rendezvous inviterer til fernisering på pop-up-udstillingen UD AF INTET. Udstillingen viser værker af Astrid Bryder, Sune Lysdal, Andrew Dick og Rieko Hotta. Udstillingen er åben til den 27. marts og findes på M.P. Bruuns Gade 48.

 

Drunk Creatives x GoMore

Kl. 16. Mønt: Gratis.

Culture Workspace åbner endnu en gang op for Drunk Creatives. Den kreative fredagsbar har denne gang allieret sig med GoMore. Commercial Director, Rasmus Carlsen, fortæller om virksomhedens tilblivelse, deleøkonomiens fordele og udfordringer. Vil du også være med til at sparre med andre kreative hoveder i et miljø, der ikke er så højtideligt? Så skal du bruge fredagen her.

 

Federal Unicorn EP Release Party / Support: John Alcabean // HeadQuarters

Kl. 19. Mønt: 50 kr.

Federal Unicorn’s nye EP Substances udkom den 29. februar. Det fejres med releasefest på HeadQuarters i selskab med John Alcabean. Federal Unicorn er inspireret af grunge og britrock, mens John Alcabean er inspireret af 90’ernes rockscene. Dørene åbner klokken 19, og musikken går på klokken 20.

 

Sammenstilling. Et Indblik i Aarhus’ Elektroniske Musik feat. Central, Soft Armour, Isaktelefon, DJ Sports på Atlas 

Kl. 19. Mønt: 50 kr.

Både fredag og lørdag åbner Fonden Voxhall dørene op for den fjerde Roam the Streets-minifestival. Roam the Streets er en serie af lokale vinyludgivelser med tilhørende festivaller. Denne gang er der fokus på Aarhus’ spirende miljø inden for elektronisk musik.

 

Åbningsfest på Rådhuset 

Kl. 20. Mønt: 175 kr.

Århundredets Festival holder stor åbningsfest på rådhuset med jazz, Dior modeshow, puddersalon, forelæsninger om kannibaler og en burlesquedanser i bananskørt. Åbningsfesten samler alt det bedste fra festivalen, og det bliver både sjovt, smukt, skørt og spændende.

 

LØRDAG

 

Prøv kræfter med klatring lørdag aften i Aarhus Boulders // Foto: Facebookbegivenhed

Prøv kræfter med klatring lørdag aften i Aarhus Boulders // Foto: Facebookbegivenhed

 

Masserne kommer! 

Kl. 19. Mønt: 100 kr.

Som en del af Århundredets Festival inviterer LYNfabrikken inden for til en hyggelig aften for masserne. Ole Morsing, Bertel Nygaard og Jakob Linaa Jensen kommer og fortæller om, hvad og hvem masserne fra det 20. århundrede er. Der afsluttes med quiz: ‘hvem er klogest – massen eller individet?’. For de 100 kroner får du både entré og et glas vin.

 

Swing along 

Kl. 19.30. Mønt: 75 kr.

Kom og dans! Der er fest, der er jazz, og der er swing. Hvis ikke du kan danse swing, så skal det ikke holde dig væk – der er kyndige danseinstruktører i selskabet til at hjælpe dine hofter på vej. Aftenen byder både på band, foredrag og dans.

 

Late Night Bouldering i Aarhus Boulders 

Kl. 20. Mønt: 90 kr. + evt. leje af sko

En aften for både medlemmer og gæster. Om du er bekendt med teknikken eller ej, så er du velkommen. Der er netop opsat nye problemer på væggene, der er billige øl, der kommer en DJ, der er vildmarksspa – og så er der åbent helt til midnat. Kridt skoene, og gør dig klar til klatring.

 

Påskeøl-smagning i Studenterbaren 

Kl. 20. Mønt: 70 kr. for medlemmer, 90 kr. for ikke-medlemmer

I Studenterbaren kan du købe et påskesæt med smagning af seks forskellige påskeøl. Dertil følger kyndig vejledning og hyggelig historiefortælling om øllene.

 

S!VAS // Train Live

Kl. 21. Mønt: 175 kr.

Selvfølgelig skal du have sort hættetrøje og solbriller på. Selvfølgelig skal du skråle med på D.A.U.D.A., og selvfølgelig bliver det en fest, når S!VAS gæster Train. Dørene åbner klokken 20.

 

SØNDAG

 

Find din indre krejler frem og tag på loppemarked på Godsbanen // Foto: Facebookbegivenhed

Find din indre krejler frem og tag på loppemarked på Godsbanen // Foto: Facebookbegivenhed

 

Croquis, krop og mode

Kl. 9. Mønt: 160 kr.

Kom med på Stenomuseet, og bliv klogere på kroppens former. Først skal der tegnes, og så er der åbent for udstillingen ‘Kære krop, svære krop’. Der er plads til alle niveauer af tegnkundskab, og alle får en lille intro til croquis. Prisen dækker både entré, materialer og et tegnebræt, som man må tage med sig hjem.

 

Retroguld loppemarked – Godsbanen Aarhus

Kl. 10. Mønt: 30 kr.

Både lørdag og søndag er der loppemarked på Godsbanen. For 30 kroner kan du besøge standene begge dage og fylde hænderne med retroguld i høj kvalitet. Om du mangler tøj, møbler eller keramik, så er det her, du skal lede.

 

GRATIS SPILDAG: Århundredets Festival

Kl. 11. Mønt: Gratis.

Det moderne brætspils rødder hyldes på søndag, hvor du hele dagen kan spille alle brætspil gratis. Tag dine venner under armen, og besøg brætspilscaféen i Vestergade til et hyggeligt slag Ludo, Matador, eller hvad spillehjertet ellers begærer. Kender du ikke brætspilscaféen, så kan duher læse, da VINK var forbi.

 

Fællesskab og frikadeller 

Kl. 19. Mønt: 250 kr.

Vidste du, at Teateret Ambassaden engang var et pensionat? Historiker og forfatter Dorthe Chakravarty fortæller om pensionatet og dets storhedstid. Lev dig tilbage i tiden med en frikadelle i den ene hånd og en håndbajer i den anden. Der er selvfølgelig også fællessang og småkager.

Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo

Skriv en kommentar