04
Hvor blev året lige af? Det er måneden før MÅNEDEN, og lige om lidt emmer hele byen af jul og decemberhygge. Du kan allerede nu tage lidt forskud på glæden, og det bærer denne uges weekendguide også en smule præg af. Om du er den, der gerne juler for tidligt eller den, der helst vil være fri lidt endnu, så har VINK samlet noget for enhver smag!

TORSDAG

STED: Plukk ▰ KL.: 19.00 ▰ MØNT: 40 kr. for en billet eksklusiv plader

BINGO BINGO BINGO – nu med planter! Start din lillefredag med at fylde plader til Plukks Plantebanko. Der er fede premier på højkant, ja du gættede rigtigt – planter. Plukk har nogle flotte planter, som skal have et nyt hjem. Så hvis du går rundt med grønne fingre og er totalt tosset med planter, så er det her begivenheden for dig! 

Billetprisen er 40 kr. som dækker entré. Herudover skal du købe bankopladerne, hvor du kan få en plade for 20 kr eller 3 for 50. Pladerne køber du i baren på selve dagen. Undervejs er det muligt at købe kolde drikke og snacks – og efter banko er det også muligt at hænge lidt ud i baren. Du finder link til billet her.

FREDAG

STED: Dokk1 og Strøget ▰ KL.: 18.00 ▰ MØNT: Gratis hvis du kan holde dig fra alle godterne

“Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg, julen kommer”. Nok skriver vi kun november, men før vi har set os om, er julen over os. Faktisk kan du allerede få dit første skud juleglæde denne fredag, hvor den traditionsrige juleparade med julemanden i front vandrer gennem byen. Senere, når mørket er faldet på, vil julemanden løfte sin store ske og tænde den smukke julebelysning over alle Strøgets butikker. Det er altid magisk at opleve – og samtidig kan du også stille sulten og tørsten med lune æbleskiver og varme drikke. Tag en ven under armen og lad juleglæden begynde!

STED: Kunsthal Aarhus ▰ KL.: 16.00 ▰ MØNT: Fri entré

Hvis juleparade og julelys ikke lige er dig, så er der heldigvis råd for det. Fredag inviterer litteraturmagasinet Standart til reception for udgivelsen af Standart #3 anno 2023. Standart kan bryste sig af at være Danmarks ældste litteraturkritiske tidsskrift, og siden 1987 har de således udgivet dansk og nyoversat litteratur i anmeldelser, artikler, interviews, reportager og klummer. Til receptionen vil der være velkomstvin, og du kan bladre i det nye magasin og lytte til sprøde toner. Standart melder alle velkomne – så der er ingen undskyldning for at tage afsted og fejre litteraturkritikken. 

LØRDAG

STED: Volume Village ▰ KL.: 23.00 ▰ MØNT: 80 kr. (gratis enté mellem 23-00)

Find ballonerne frem og støv fødselsdagssangen af, for Volume Village fylder 1 år. I den anledning disker de op med et helt særligt fødselsdags-lineup, nemlig Ras Money, Nemlig og Supernova. 

Volume Village er kendt for at skabe det bedste festmiljø med god musik af høj kvalitet. Og fødselsdagsfesten bliver ingen undtagelse. Trænger du til en god aften i byen, hvor du kan danse natten lang til fed musik, så tag forbi Volume Village og fest med!

STED: turkis ▰ KL.: 20.00 ▰ MØNT: 110 kr.

Lørdag inviterer turkis til en groovy, transcenderende og jazzet koncert, når de belgiske fusionister, Black Power, indtager scenen. Bandet trækker på en skøn 70’er-fusion af rock med elementer af østlig new-age-musik og afrobeat. De ledsages af Palads, som står for at varme publikum godt op først på aftenen. Palads er et aarhusiansk musikkollektiv, som er inspireret af nordisk og mellemøstlig folkemusik – det er musik, som både taler til dansefødderne og til eftertænksomheden. 

turkis leverer altid unikke koncertoplevelser, så tøv ikke med at lægge vejen forbi og få udvidet dit musikgenskab. Billet til koncerten finder du her

SØNDAG

STED: Fairbar ▰ KL.: 13.00 ▰ MØNT: Hvad dit budget rækker til

Skulle det være en ny striktrøje? Hvad med et par nye bukser? Denne søndag inviterer Fairbar til loppemarked, hvor du kan gøre dig et godt kup. Barens frivillige stiller spejle til rådighed, så man kan prøve tøjet på – for der er ikke noget værre end at købe noget, der ikke passer. Du kan også købe saft, sodavand, kaffe og te for at gøre købeoplevelsen endnu mere hyggelig. Hvis du står og mangler noget at bruge din søndag eftermiddag på, så skynd dig ned på Fairbar!

STED: Stakladen ▰ KL.: 17.45 ▰ MØNT: 65 kr. (uni-studerende og medlemmer af Studenterhuset 55kr)

Er du klar til at svinge hofterne? Denne søndag aften inviterer Studenterhus Aarhus og Salsaclave til en sveddryppende omgang dans. Programmet omfavner både begyndere og øvede, så der er ingen krav om at have prøvet at danse før. Først er der bachata på menuen fra klokken 17.45-18.45. Derefter tager salsaundervisningen over fra 19.00 til 20.00. Til sidst åbner floor for alle fra kl. 20.00 til 22.30, hvor DJ El Kilo spiller sprøde toner, du ikke kan stå stille tid. 

Der er ingen tilmelding på forhånd, så du tropper bare op ved indgangen. Stakladen tager både imod kontanter og mobilepay – du skal dog sørge for at have kontanterne med hjemmefra, da der ikke kan hæves i Stakladen. 

Coverbillede // VINKAarhus