Weekendguide – Uge 26

Weekendguide – Uge 26

På kanten til sommerferien inviterer weekendguiden dig både indenfor og udenfor i det, der tegner til at blive en solrig sommerweekend. Kunstscenen blomstrer i Aarhus i disse dage, og det smitter således af på weekendens anbefalinger, der inviterer til forskellige former for fordybelse, hvad enten du fortrækker lyrik eller dunkle rytmer.

TORSDAG 

// Alle fotos: Facebook-begivenhed

Pop-up Udstilling: Perpetuum Mobile

Sted: Kalkværksvej 5B på Sydhavnen. Kl.: 15.00 – 21.00.  Mønt: Gratis
Oplev udstillingen Perpetuum Mobile, som består af en samling videoessays af Ole Wæver, Anja C. Andersen, Steen Nepper Larsen, Lene Andersen, Ole Fogh Kirkeby, Jeanette Varberg, Jan Øberg og Eva Smith kurateret af billedhugger Gudrun Steen-Andersen. Udstillingen er inspireret af et citat af Umberto Eco og kredser om migration som fænomen, tanker om ind- og udvandring og er udviklet i samarbejde med forskere og debatører med forskellige tilgange til dette fænomen. Udstillingen er åben frem til 13. juli alle dage undtagen mandage. Torsdage er udstillingen åben om aftenen fra 15-21, så slå vejen forbi Sydhavnen denne torsdag aften, hvis det lyder som noget for dig!

Lav sennep, eddike og olier // Smag på Aarhus-stafetten

Sted: Fællesgartneriet Brabrand. Kl.: 17.00 – 19.00. Mønt: Gratis
I denne omgang af “Smag på Aarhus-stafetten” inviterer Fællesgartneriet Brabrand indenfor. Her kan du høre om, hvordan man laver sine egne sennep, olier og eddike med forskellige urter, bær og frugter, som man bl.a. i den vilde natur har adgang til.

Pop-up poeter i Salonen

Sted: ARoS. Kl.: 19.00 – 20.30. Mønt: Entré til ARoS

ARoS har inviteret en række digtere til at skabe poetiske responser på deres aktuelle udstillinger. Der er dermed lagt op til en anderledes oplevelse af udstillingerne og en mulighed for at opdage nye aspekter, man måske ikke selv i første omgang har opdaget. Disse poetiske refleksioner kan opleves i Salonen i ARoS.

 

FREDAG 

 

Dimission og udstillingsåbning “DNA” 

Sted: Rå Hal på Godsbanen. Kl.: 14.00 – 17.00. Mønt: Gratis

Arkitektskolen Aarhus afholder denne fredag dimission og fernisering af den dimitterende årgangs afgangsudstilling. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Udstillingen åbner kl. 15.00 og er åben alle dage 11.00 – 17.00 frem til 21. juli. Udstillingen hedder DNA og sondrer den virkelighed, arkitekturen skal danne rammer for i forhold til aktuelle temaer som integration og klimaforandringer. Kom og se, hvad de nyudklækkede arkitekter har at byde på!

 

FEUM Tæchno: Deepbass x Massa x !nertia

Sted: A-HUSET/Institut for (X). Kl.: 22.00 – 03.00. Mønt: 80 kr

Som overskriften antyder, inviterer FEUM dig for sidste gang inden sommerferien til technofest med kunstnere helt fra Barcelona. Det bliver en fordybelse i tunge, hypnotiske beats og fysisk hengivenhed, der varer ved (næsten) til den lyse morgen. En perfekt måde at sætte sommeren igang på!

 

LØRDAG 

 

Yoga in the Park – Free for all 

Sted: Mindeparken. Kl.: 11.00 – 13.00. Mønt: Gratis
Tag slasketøjet på og din måtte under armen, og nyd et par timer i yogaens tegn denne lørdag. Natha Yogacenter Aarhus inviterer alle til at være med til en fælles hatha yoga-praksis at starte weekenden på. Og det kunne vi alle godt have brug for i disse tider!

SPOT Royal | Kristine Hoelgaard & Shy shy shy

Sted: SPOT Royal scenen. Kl.: 14.30 – 16.00. Mønt: Gratis
Denne lørdag bydes to kunstnere på scenen, som en del af SPOT Royals sommerprogram. Scenen ved Immervad skaber et intimt setup med livet omkring åen som ramme. Debutanten Kristine Hoelgaard byder op til dans i singer-songwriter-stil, mens duoen Shy shy shy byder på bløde, drømmende pop-toner.

Suspiria med blodrøde drinks // Sommergys i Paradis

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 21.00 – 23.00. Mønt: 100 kr
Med deres konceptrække “Sommergys i Paradis” præsenterer Øst for Paradis Luca Guadagninos genindspilning af Dario Argentos gyser Suspiria. Guadagninos kender man måske som instruktøren bag den ikoniske Call Me By Your Name, så filmnørderiet kan få frit løb denne aften.

HYGGE BASS PARTY 4 – Free Entry

Sted: Knud’s Kiosk. Kl.: 20.00 – 03.00. Mønt: Gratis
I denne weekend danner Knud’s Kiosk ramme for (endnu) et bastungt event, denne gang i et, ifølge dem selv, hygge-format med lidt mere dansable, jungle-beats. Det er desuden muligt at ankomme allerede kl. 18 til fælles bring-your-own-food barbecue. Sommeren er officielt i gang!

SØNDAG 

Regitze Engelsborg Karlsen “Waves at the bottom of the Ocean”

Sted: Udstillingsstedet Spanien 19C. Kl.: 15.00 – 17.00. Mønt: Gratis
Det er denne søndag sidste chance for at opleve udstillingen “Waves at the bottom of the Ocean”, som er en skulpturel undersøgelse af de ukendte landskaber på bunden af havet. Undersøgelsen berører både havbundens virtuelle og fysiske egenskaber, som et nærmest mytologisk fænomen og som en geologisk naturressource. Nærm dig havbundens ukendte sfære med Regitze Engelsborg Karlsen.

Læg vejen forbi Kunsthal Aarhus – det er gratis!

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 12.00 – 17.00. Mønt: Gratis
Søndagsanbefalingerne bliver i kunstens verden i denne omgang af weekendguiden. Kunsthal Aarhus holder, som altid, åbent, og byder på kunst både indenfor og på sine udendørsarealer – altsammen helt gratis. Nyd en kop kaffe i den lille gårdhave eller gå på jagt i de aktuelle udstillinger indenfor i de smukke lokaler. Lige nu kan du bl.a. opleve Helene Nymanns udstilling “Ars Memoria – Memes of Imagination” og Rikke Luthers “Corruption – We Lost Control Again” som begge kan opleves indtil 15. september.

//Coverfoto: Pernille Thorup

Skriv en kommentar