WEEKENDGUIDE – UGE 17

WEEKENDGUIDE – UGE 17

Vi har knapt sagt hej til april og forårets ankomst, før vi skal sige farvel igen. Den sidste uge i måneden byder på alt fra lydfestival til livekoncerter.  
Sæt dig i solen, tag solbrillerne af for et kort øjeblik (for man kan jo ikke læse noget med dem på!) og læs dig til inspiration med denne uges weekendguide. Og husk solcreme!

 

TORSDAG

Lydfestival

Sted: forskellige steder i Aarhus Kl.: 09-19 Mønt: Gratis

SPOR Festival 2022 sætter igen sine aftryk i Aarhus, denne gang fra den 27. april til den 1. maj.
Festivalen præsenterer de nyeste tendenser indenfor lyd og tonekunst, og alt dette kan opleves forskellige steder i byen.
Noget af det man kan opleve er Listening Horns, en lydinstallation af kunstneren Kathy Hinde. Lydinstallationen er skabt af undervandsoptagelser fra forskellige steder langs Åen i Aarhus. Lydene bliver sendt ud gennem otte metalliske horn, som er drevet af solenergi.

Hvis du klikker her, kan du se et kort over alle værkernes placering.

Quiz og livemusik

Sted: Tír na nÓg Kl.: 19-23.30 Mønt: Gratis

På den irske pub kan du denne aften starte ud med pubquiz anført af den legendariske quizmaster Steve. Der vil være spørgsmål om alt muligt, så støv din generelle viden af (og hiv gerne nogle venner med, som har forskellig ekspertise). Kom i god tid, for der bliver hurtigt fyldt op.

Efter quizzens vindere er kåret, kan I bevæge jer ind i Tap Room, hvor den catalanske musiker Guillem Gené vil spille et varieret udvalg af sange, deriblandt en masse man kan synge med på, hvis man får lyst!

 

FREDAG

Fredagskoncerter på Torvet: CALA

Sted: Lille Torv Kl.: 16-17.30 Mønt: Gratis

En sommer med gratis koncerter sparkes igang med en koncert med CALA. Bag kunstnernavnet står den 24-årige Caroline Fjerbæk. Hun tager tre musikere med sig på scenen, og sammen inviterer de publikum helt tæt på deres tanker og følelser omkring at være fortabt og forgabt i ungdommen, og frygten for at blive en lykkelig voksen.
CALA udgav i 2019 EP’en Royal Red, og inden længe er hun klar med albummet WE’RE STILL YOUNG. Og det er netop numre fra disse to udgivelser, du kan høre den 29. april på Lille Torv.

De følgende 18 fredage frem til 2. september vil man kunne opleve flere gratis koncerter ligesom CALAs. Hver fredag spiller en ny dansk artist to semi-akustiske koncerter i tidsrummet fra kl. 16-17.30.

 

BÆNCH – releasekoncert

Sted: Kromosom Kl.: 20 Mønt: 35 kr.

Kromosom, den mangfoldige bar i Nørre Allé, inviterer til releasekoncert for bandet BÆNCH, et upcoming rockband med rødder i 70’ernes psykedeliske og progressive lyd.
Bandet skrev deres debutalbum Presence of Everything mellem sommeren og efteråret 2021. Albummet blev skrevet med afsæt i medlemmernes fælles frustration over nutidens passive måde at tænke og agere på. Det afspejles i teksterne, som omhandler det moderne samfunds komplikationer og er fyldt med desperation og frustration.

Bandet drager ud på den 6-måneder-lange The Colorless Tour i foråret og sommeren 2022 for at promovere deres debutalbum.

 

LØRDAG

 

SUP i Aarhus Bugten

Sted: Tangkrogen P-plads Kl.: 14.30 Mønt: 350 kr.

Nyd din lørdag eftermiddag på vandet sammen med KlubUd, som arrangerer en tur på Aarhus Bugten på Stand Up Paddle Board. Du låner alt grej inkl. board, paddel, våddragt og neoprensko. Det eneste du selv skal medbringe er badetøj til at have på under våddragten, et håndklæde og en drikkedunk. Tidligere erfaring med at stå på SUP er ikke et krav, dog skal man kunne svømme.
Der startes ud med en introduktion til SUP, hvorefter turen går ud på vandet med en uddannet SUP-instruktør.

Nyd udsigten og hav det sjovt med det!

 

Reggaeton med DJ Facu M

Sted: CasaV58 Kl.: 21-02 Mønt: 60 kr.

Har du lyst til at ryste hofterne til latinamerikanske rytmer, står DJ Facu M klar hele natten på CasaV58.
Bag kunstnernavnet står Facundo Melchor, som startede med at producere musik i 2014 – med fokus på reggae dub og dancehall influeret af forskellige slags cumbia. Han har udgivet flere albums og har siden 2016 turneret i Europa, Latinamerika og Sydasien, hvor han har optrådt på forskellige festivaler.
Han arbejder lige nu med at mikse forskellige digitale genrer med folkesange fra hele Latinamerika.

SØNDAG

 

Bogreception på Godsbanen

Sted: Godsbanen Kl.: 14-17 Mønt: Gratis

Forfatter Anna Dyhr inviterer til reception på Godsbanen i forbindelse med udgivelsen af sit nyeste værk Man forsvinder ikke bare.
Værket beskrives som en dagbogsroman, der sanseligt blotlægger, hvordan komplekse relationer afføder kompleks sorg. På én gang et vredesudbrud og en kærlighedserklæring, samt et håb om at kunne bryde mønstre, som et barn af blokkene. Hovedpersonen griber efter litteraturen som en redningskrans.

Der vil være bobler og snacks, og desuden vil der være mulighed for at købe bogen og få en autograf af forfatteren, hvis man har lyst.

Den Uendelige Bro

Sted: Varna Strand Kl.: Hele dagen Mønt: Gratis

Man kunne første gang opleve Den Uendelige Bro under ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea i 2015. Kunstinstallationen af artitekterne Niels Povlsgaard og Johan Gjøde var et af de mest populære værker og endte med at blive en permanent del af Varna Strand. Den cirkelformede brokonstruktion af træ løber fra strandkanten og ud i Aarhus Bugten og indbyder til afslapning i naturens rammer.
I denne måned er broen blevet genopført og står frem til oktober måned, så der er rig mulighed for at nyde nogle uendeligt hyggelige timer derude.

Bonusinfo! Man kan blive viet på Den Uendelige Bro, hvis man står og skal det i den nærmeste fremtid.

 

 

 

 

 

Coverbillede: //VINKaarhus

Skriv en kommentar