cropped-VINK-logo-sort.png

Har man sat foden indendørs i et storcenter eller i en storsmilende Matas for tiden, har man nok også lagt mærke til det – julen har meldt sin ankomst. Et sted lige midt i mellem, julestemning i november og stress fra det forestående Black Friday, findes heldigvis Weekendguiden. Her kan du forsvinde ind i udstillinger om alt fra kropsidealer til databehandling, opleve Oliver Dengsø på Radar og meget mere. Glædelig jul, kære læser – selv i november. 

Torsdag

Hyperscale. // Foto: Papirlageret.

Udstillingen Hyperscale på Papirlageret

Sted: Papirlageret Kalkværksvej 11A Kl.: 15 – 18 Mønt: Gratis

Søger man på ordet ‘hyperscale’, fortæller Google, at det betyder ‘databehandling’ – og sexet som det lyder, er det netop hvad Papirlagerets nyeste udstilling handler om. Udstillingsstedet Spanien19C markerer deres nye placering med udstillingen HYPERSCALE af billedkunstner Jacob Remin og filosof Gustav Johannes Hoder. De har i to år forsket i geopolitikken omkring de tre datacentre, som Google, Facebook og Apple er ved at bygge i Danmark.

“Inden for databehandling henviser “hyperscale” til arkitekturer og systemer der kan skaleres i takt med, at behovet stiger eller falder. Dette anvendes ofte om big data og cloud computing, men begreberne er ved at blive overført til den fysiske verden, da hyperscale-datacentre er bygget efter de samme principper for skalerbarhed.”

Ølsmagning hos Erlings Flaskebutik

Sted: Mejlgade 51D Kl.: 19:30 – 21:00 Mønt: 200 kroner

Der kan næsten ikke være en Weekendguiden uden en ølsmagning blandt godterne også – og denne gang ligger guldgruben hos Erlings.

Skyd weekenden tidligt igang med herlige fortællinger om øllets historie, de forskellige bryggetyper og naturligvis smagning – smagning i massevis. Her bydes på 6 vidt forskellige øl og deres historie. Du tilmelder dig ved at sende en besked til Erlings på deres messenger-knap – husk at skrive dit telefonnummer og antal billetter der ønskes.

Fredag

FERNISERING - KROPSIDEALER, Undertrykkelse & Frigørelse // Foto: Museum Ovartaci.
FERNISERING – KROPSIDEALER, Undertrykkelse & Frigørelse // Foto: Museum Ovartaci.

Særudstilling på Ovartaci Museum – Kropsidealer, Undertrykkelse & Frigørelse

Sted: Ovartaci Museum, Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Allé 11 Kl.: 17 – 19 Mønt: 50 kroner.

Frygter du også menneskemylderet Black Friday ligeså meget som undertegnede?

Fortvivl ej. Kom med indenfor i varmen hos Ovartaci Museum, som denne gang byder op til dans med fernisering af udstillingen ‘KROPSIDEALER – Undertrykkelse og Frigørelse’ som rummer personlige fortællinger om det sårbare emne. 

Udstillingen kan opleves til og med d. 16. jan. 2022, hver tirsdag & torsdag samt lørdag & søndag kl. 12-16. Udstillingen er julelukket mellem 20. december – 3. januar.

Oliver Dengsø – Releasekoncert på Radar

Sted: Radar Live Kl.: Dørene åbner klokken 20 Mønt: 80 kroner

“Folkeskolelærer om dagen, dedikeret og kompromisløs artist om aftenen” – sådan introduceres den århusianske sanger og sangskriver Oliver Dengsø på Radar – her kan du opleve ham fredag aften, hvor han vil dele ud af godterne fra sit nye album “Casanovo”, som netop er udgivet den 5. november.

Få en forsmag på Oliver Dengsø’s herlige lyd lige her:

Lørdag

julemarked-grimfest-juletræer

Julemarked på GrimFest Gården

Sted: Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand Kl.: 10 – 18 Mønt: Gratis

Nager det også altid i klima-samvittigheden hos dig, når de mange juletræer smides direkte ud i affaldet efter julen? Fortvivl ikke – hos GrimFest Gården har de igen i år inviteret søde juletræssælgere med på gården fra Silkeborg, som udelukkende fælder træer, der kan blive solgt, med så kort transport som muligt. Når du både har danset og sunget rundt om det, kan du komme forbi gården efter jul, og få hakket det til flis, som så bruges til GrimFest – snak lige om bæredygtig julefred. Skulle det lyste, kan du også købe et økologisk potte-juletræ, som du kan plante igen, når I er færdige med at danse.

Al det bæredygtighed kan man selvfølgelig ikke klare på tom mave – så her bydes selvfølgelig også på hjemmelavet gløgg og æbleskiver i massevis.

Julemarked på Møllestien

Sted: Møllestien Kl.: 10 – 16 Mønt: Gratis

For dem af os, som mener, at julen kun hører til i december, er denne uges begivenheder og kapitalismens store smil dybt uenige – om vi kan lide det eller ej. Men ak, æbleskiver smager stadig godt, Wham! holder stadig og selv jeg må indrømme, julehygge kan også findes i november.

Hiv de værste juleskeptikere med på julemarked på Møllestien på lørdag – det skal nok kunne omvende enhver. Her diskes op med 30-40 boder med lokalt håndværk, strik, brugskunst, keramik og alt ind i mellem. Desuden kan de (lækre)sultne hygge sig med gløgg, æbleskiver, cacao og Møllestiens berømte grillpølser.

Søndag

vandretur-den-uendelige-bro-moesgaard
Natur Retur // Foto: Laura Bisgaard Krogh

Mørk og lang vandretur ved den Uendelige Bro

Sted: Ved Den Uendelige Bro Kl.: Klokken 13 Mønt: 35 kroner.

Søndag kan rime på moralske tømmermænd, for mange penge på Wolt, dårlig samvittighed over alle de lektier man endnu ikke har åbnet – eller måske bare på vandretur! Konceptet er simpelt. Mød op ved den Uendelige Bro og tag på en lang, mørk og ikke mindst hyggelig gåtur sammen.

For de af os, som holder af en lang gåtur, bliver det for tiden hurtigt en hæmsko, at mørket falder på så tidligt. Derfor skal det klare eftermiddagslys nydes imens det kan. Og bare rolig – gåturen starter først klokken 13, så tømmermændene kan du sagtens nå inden da.

Jazz i massevis: Dobbeltkoncert Niclas Knudsen Trio + Jens Fisker Trio

Sted: Gyngen, FO-byen Frederiksgade 78C Kl.: 15 Mønt: 130 kroner (50 kroner for studerende)

Det er søndag, både hovedet og benene er trætte, og selvom jeg har forsøgt at diske op med alverdens nyskabende kultur, orker du ikke mere. Lad mig bare læne mig tilbage og restituere til næste uge.

Say no more, kære læser. På søndag hos Gyngen skal du intet andet end at sætte dig godt tilrette og bare nyde lyden af jazz, når det er bedst. Her er både Niclas Knudsen Trio og Jens Fisker Trio blevet inviteret på besøg, og hvis du er studerende, kan du nyde hele herligheden for sølle 50 kroner. Mon ikke selv de trætteste skuldre alligevel kan vugge lidt med alligevel.

 

Coverbillede: // VINKaarhus