VINTERTONER #3 – RIGMOR

VINTERTONER #3 – RIGMOR

Melankolsk dansk indiepop er nok den bedste måde at beskrive det aarhusianske band Rigmor, som stille og roligt er begyndt at snige sig ind i hjertet på den lokale musikscene i Aarhus. Det startede med en drøm om at sætte musik til tekster af Michael Strunge, og ud af det kom en masse skønne sange. Men selvom inspirationen kommer fra Strunge, har Rigmor alligevel fundet deres egen nerve og en genkendelig, men ny lyd.

Med kun to sange på Spotify er det nemt at lytte deres katalog igennem, hvilket jeg bestemt anbefaler. Og hvis man bliver fanget af Rigmors blide lydbillede, kan man grave lidt rundt på internettet og finde flere sange. Hvis man ikke kan få nok, kan man finde dem på småscener i Aarhus og omegn, hvor der helt sikkert kommer nye såvel som velkendte sange.

Vi har snakket med forsangerinden, Sarah Wichmann, og spurgt hende, hvilke vinterlige toner hun lytter til, når sneen falder og mørket rammer.  Her er Sarahs vinterguide:

 

HVILKE SANGE FÅR DIG I VINTERSTEMNING?

Scott Walker – “It’s Raining Today”

It’s Raining Today minder mig både om regnvejr og kolde dage, men lydbilledet er også meget efterårsagtigt. Og så er den rar at lytte til i de mørke tider, fordi den romantiserer uvejret lidt – den fastholder mig i en følelse af at kunne omfavne efteråret og vinteren.

 

Nick Drake – “River Man”

Jeg kan ikke sige noget om Nick Drake, uden det lyder banalt, men han er virkelig et musikalsk geni. Den her sang, specielt, er vanvittigt flot arrangeret, og det er som om, musikken eksploderer bid for bid i mit hoved. Jeg fatter ikke, at man kan lave musik, der lyder sådan.

HVAD SYNES DU ER ÅRETS VINTERSANG?

Trader – “Bleached”

Trader er et nyt band på den danske musikscene. Lyden er meget unik, og jeg kan lige forestille mig fortælleren træde rundt på den kolde sne, mens han synger til mit frosne hjerte. Trader er i det hele taget virkelig et fedt nyt navn; det kan jeg anbefale alle at tjekke ud.

HVILKEN SANG VIL DU  HØRE OM FREDAGEN FOR AT GLEMME DEN KOLDE VINTERPERIODE EN SMULE?

Laura Mvula – “Overcome”

Sangen er upbeat og dansabel, og tekstens budskab er med til at få mig ud af min vinterdepression. Og så er hun bare en fucking bad-ass sanger. Behøver jeg at sige mere?

Tears for Fears – “Shout”

Jeg elsker den sang. Hver gang jeg hører den, føler jeg, at jeg ejer hele verden. Den er måske ikke den oplagte diskoteks-sang, men fuck, hvor er det bare et godt nummer. Og forsangeren kan virkelig råbe ens triste tanker væk.

HVILKEN SANG VIL DU HØRE PÅ EN KOLD VINTER-SØNDAG MED VARM KAKAO OG TYKKE SOKKER?

Joni Mitchell – “A Case of You”

Jonis stemme i sig selv er som en varm dyne, og de dybe strygere luller mig ind i en hyggelig stemning. Jeg kan ikke sige det bedre, end at det virkelig bare er en søndagssang uden lige.

 

 

og da vi er i jule måneden, så skal vi selvfølgelig høre Sarahs yndlingsjulesang. 

HVAD ER DIN YNDLINGSJULESANG?

 Bjørn Tidmand – “Når du ser et stjerneskud”

Min yndlingsjulesang er den danske version af  “Når du ser et stjerneskud”. Jeg elsker Disneys Juleshow, og ser det hvert år – det er for mig noget af det hyggeligste ved julen. Derudover så synger jeg den med min mor juleaften. Det er helt perfekt.

 

Næste afsnit af VINTERTONER kommer ud den 20. december. God vinter, håber, I kan holde varmen.

 

Her kan man finde en playliste over alle de sange, som er med i VINTERTONER. Den vil løbende blive opdateret: VINTERTONER af VINK

Coverbillede: Ebbe Sidenius

 

Skriv en kommentar