VINTERTONER #2 – UNDERTEKST

VINTERTONER #2 – UNDERTEKST

De er unge, de er nye og de spiller en god omgang indiepop. Højaktuelle Undertekst er et band, som nok skal finde deres vej frem til den dansk musikbranches varme indiepublikum – også selvom varmen for længst har forladt Danmark og er blevet erstattet af vinterkulde og mørke. Her er deres vinterguide.

Undertekst vækker en følelse af ungdommelige sommeraftener, hvor dagligdagens problemer bliver erstattet med forelskelse, venner, lunkne øl til forfesten, en slingrende vandretur ned i byen og ikke mindst de hårde tømmermænd dagen efter i en lejlighed, der viser skyggerne af en fest. Selvom ingen af de minder er i direkte sammenhæng med Undertekst, er det de følelser, der blomstrer i en, når man lytter til deres sang Skal vi tage til månen.

Undertekst består af sangskriver og guitarist Arthur Bondeskov Nygaard, Tobias Krogner på bas, producer og pianist Marius Frydensbjerg og Bertil Røll Schack på trommer. VINK har fået fat på Arthur og Bertil.

Du kan lige sætte deres P6-beat banger på og komme lidt i sommerstemning, før du læser videre.

 

 

Men selvom Undertekst kan vække følelser af lange sommeaftener, skal vi desværre over i nutidens virkelighed – vinterens kulde. Et band der kan vække de følelser, må have en god opskrift på, hvordan vinterplaylisten skal være.

Hvilke sange får jer i vinterstemning?

John Lennon – Xmas

Man kan ikke komme udenom, at en stor del vinterstemning kommer fra julen. Bertil Røll Schack, trommerslager for Undertekst, kan ikke forstille sig en vinter uden jul, og mener, at man godt må høre julesange, selv om det kun er vinter. Det kan også hjælpe på vinterstemningen.

“Stærk sang med stærkt budskab. Ikke mindst kan man næsten kun komme i vinterstemning til den her sang. Den er lidt hård og kold i udtrykket, præcis ligesom en typisk vinterdag. Den er lidt sørgelig, men på samme tid meget håbefuld. Hvis man ikke har lyttet ordentligt til den her sang før, skal man gøre det, for den er super velskrevet og meget powerfull. Fed sang!”, siger Bertil.

 

Hvad synes I, er årets vintersang?

 

Andreas Odbjerg – Føler mig selv 100

”Det her er en sang som har siddet fast på min playliste, siden den blev udgivet, hvilket faktisk ikke er så lang tid siden. Den sparker den dårlige vinterstemning væk og får dansen til at springe frem. Da jeg første gang havde hørt den, skyndte jeg mig at vise den til vores trommeslager, Bertil. Han fangede lige så hurtigt den energi som er i sangen. Siden da har det været en sang som alle i bandet har det for fedt over, og som altid bliver sat på, når vi er på vej ud for at spille en koncert,” siger Arthur.

 

Hvilken sange vil I høre om fredagen for at glemme den kolde vinterperiode en smule?

 

Dua Lipa – Don´t start now

Hvis der er noget, der kan få sangskriver og guitarist i Undertekst, Arthur, til at glemme vinteren, så er det Don’t start now med Dua Lipa. En sang, som han mener, er en af de bedste popsange fra 2019.

”Mens jeg sidder på Facebook, kommer den her sang frem i en af de der korte reklamer. Mine ører skulle ikke bruge mere end fem sekunder, før jeg bare vidste, at den her ville komme til blive spillet både derhjemme og ude til fester. Teksten rummer en del attitude og selvtillid som virkelig bare er dejligt her midt i vinteren. Og ja, så kan man bare altid regne med Dua Lipa, som jo også før har lavet One Kiss, en anden party starterVi er med garanti alle fire på floor, når den her sang kommer på,” siger Arthur

 

Hvilken sang vil I høre på en kold vinter-søndag med varm kakao og tykke sokker?

 

Tue West – Vent på mine sange

De fire drenge har gået på efterskole sammen, og minderne sidder stadig tæt på kroppen.

“For os alle fire i bandet er det her en sang, som virkelig har en speciel betydning. Da vi gik på efterskole, sang vi den her sang i koret. Så når man sidder søndag med kakao, kommer der en masse gode minder frem fra efterskoletiden. Sangen har en tekst, som alle virkelig kan relatere til på hver sin måde, og sammen med det instrumentale skaber det noget virkelig magisk. For os fire er det her mere end bare en sang. Det er rene minder,” siger Arthur.

Hvad er jeres yndlingsjulesang?

Martin Brymann – Lokes Rhapsody

Vi starter med en julesang, og slutter med en julesang. Vi starter med Bertil, og slutter med Bertil.

“Det Martin Brygmann, det pisse utraditionelt og det er genialt. Med eller uden musikvideo er Lokes Rhapsody et af de sjoveste og mest kreative stykker julemusik. Hvem siger, at der skal være bjælder og nisser, der synger? Jul er for mig bedst, når der er fuldt blus på Martin Brygmann og en æbleskive til hver hånd,” siger Bertil.

 

Næste afsnit af VINTERTONER kommer ud den 13. december. God vinter alle sammen.

 

Her kan man finde en playliste over alle de sange, som er med i VINTERTONER. Den vil løbende blive opdateret: VINTERTONER af VINK

Coverbillede: Ebbe Sidenius

Skriv en kommentar