VINTERTONER #1

VINTERTONER #1

Vinteren kan være hård, og man kommer ofte bare til at sidde under dynen med en kop kaffe og se Venner for tyvende gang. Alle har hver deres måde, de gerne vil takle vinterdepressionen på – nogle vil gerne høre melankolsk musik og omfavne vinterstemningen fuldstændig, mens andre gerne vil høre musik, der kan holde melankolien på afstand.

Derfor vil VINK og jeg komme med en vintermusikguide hver anden uge, hvor forskellige personer vil give deres bud på, hvad de synes er vintermusik. I første udgave vil jeg vise, hvordan jeg takler vinterens kulde, også selvom vinteren ikke for alvor er startet.

 

Hvilke sange får dig i vinterstemning?

The Cure – “Pictures Of You”

En sang jeg gang på gang vender tilbage til, specielt når dagene bliver kortere, er “Pictures of You” af The Cure. Der er en hvis sorgmodighed og langsommelighed, der får mig til at tænke på vinteren. “Pictures of You” slentrer afsted i set eget tempo, og der går endda næsten to minutter, før Robert Smith begynder at synge sin melankolske sang. En sang om længsel – og man må sige, at man kun kan længes efter sol, sommer og varme. Selv da The Cure spillede sangen på årets Roskilde Festival, fløj mine tanker direkte over på kulde, sne og kolde gåture i mørket.

Ásgier Trausti – “Hærra”

Jeg var 18 år, da Ásgeir Traustis album Dýrð í dauðaþögn kom ud, og jeg hørte det første gang på vej på skiferie med min familie. Albummet blev hørt i smadder den uge, og er et album, jeg næsten altid tager frem, når kulden kommer krybende. Åbningsnummeret “Hærra” vil for altid minde mig om at køre igennem snelandskaber og snebeklædte bjerge. Efter syv år ved jeg stadig ikke, hvad sangen handler om, men for mig vil den altid handle om sne, is og kulde – hvilket er meget passende, da Ásgier Trausti jo er fra Island. Albummet Dýrð í dauðaþögn er for mig ligeså vinteragtigt som kakao og knirkende sne.

 

 

Hvad synes du er årets vintersang?

Tame Impala – “It Might Be Time”

Sangen jeg kommer til at associere med denne vinter, er nok Tame Impalas “It might be time”. Ikke fordi den har nogen vinterlige elementer, men fordi jeg allerede nu har hørt den flere gange, end jeg er stolt af. Det stærkeste udspil af Kevin Parker fra det nye album indtil videre, synes jeg. Nu er vi på vej ind i vinterens kulde og mørke, og som Kevin siger, ”It might be time to face it”, så få dit game-face på, og vis den vinter, hvem der bestemmer.

 

 

Hvilken sange vil du høre om fredagen for at glemme den kolde vinterperiode en smule?

AV AV AV – “All Good”

Jeg er typen, der har brug for at blive sparket i gang for ikke at falde helt ind i mørket. Det er bare så nemt at komme til at se film under dynen, når det er lidt mørkt og koldt. Men hvis der er nogen, der kan gøre det, så er det AV AV AV. Om det er vinter, forår eller sommer, så skal AV AV AV nok få mig i danseskoene og klar til at trodse vind og vejr.

 

Robyn – “Dancing on My Own”

En sang som altid er på mine festplaylister, er “Dancing on My Own” af Northside-aktuelle Robyn. Den ryger på, når jeg gør mig klar til fest. Den er også god, når man sidder til forfesten og spiller et generisk drukspil, når man står på Øst for Paradis og danser det bedste man ved, og når man desværre skal rydde op efter dagens strabadser.

Dog har jeg valgt en endnu mere vinteragtig udgave af sangen. Nemlig et cover. Kings of Leon lavede et cover af “Dancing on My Own”, som viser en, hvor trist en sang det egentlig er. Om man kan lide Kings of Leon eller ej, så må man give dem, at det er et ret godt cover.

 

 

Hvilken sang vil du høre på en kold vinter-søndag med varm kakao og tykke sokker?

 

Hjalte Ross – Embody

Den Nick Drake-inspirerede singer-songwriter, Hjalte Ross, er en relativt ny spiller på den danske musikscene, og jeg må indrømme, at jeg er kæmpe fan. Jeg har valgt to sange med ham: åbningsnummeret “Embody” fra hans debutalbum og “Summertimes”, hvilket jo er ironisk nok. Hvis jeg kunne, havde jeg kun brugt sange fra Hjalte Ross, men I får bare en opfordring herfra – lav en kop kakao, vikl dig ind i tæpper og lyt til albummet Embody. Det er det perfekte søndags-album.

 

 

Her kan man finde en playliste over alle de sange, som er med i VINTERTONER. Den vil løbende blive opdateret: VINTERTONER af VINK

Skriv en kommentar