VINK anbefaler: Hôy La er musik til tusmørket

VINK anbefaler: Hôy La er musik til tusmørket

Er du også lidt betaget af det mørke og det eksperimenterende? Men kan du egentlig også godt have lidt hang til en god popbanger? Så er vi to. På dette års Spot Festival kan du opleve dette i skøn forening, om du har billet eller ej. For med norske Hôy La er det lige nøjagtig den kombination du får i en dejligt trippet pakke. VINK har i forbindelse med Spot Festival sat Hôy La i stævne til en snak om mørket, musikken og memoirbaseret lyrik. 

Første gang jeg havde fornøjelsen af at opleve Hôy La live var i en lidt halvskør konstellation under sidste års Spot Festival. I en brillebutik. Men hey, musikken var så fed, at den heldigvis overskyggede det lidt mærkelige og til dels også upraktiske set up. For med et mørkt univers med trippede pop-elementer er Hôy La for mig at se et af de mest interessante musiknavne på dette års Spot Festival. Derfor er det selvfølgelig også noget, du tjekke ud!

// Alle fotos: Pernille Thorup

 

Musik til de mørke følelser

Bag kunstnernavnet Hôy La, der sender tankerne mod østen, finder man Ingri Høyland Kvamstad, der udgav det første Hôy La nummer Resist i sommeren 2017. Musikken beskriver hun som “mørk og med masser af følelser” og håber, at “musikken kan give folk et rum, hvor der er plads til at se mørkt på det hele, være totalt wack i hovedet og at man ikke føler sig alene om det.”

Der er altså noget på spil i Hôy Las musik. Følelserne får frit spil, og mørket bliver et sted for refleksion og undersøgelse. Og følelserne er hos Hôy La vigtige at dvæle ved – og åbne op omkring: “Jeg har sagt det nogle gange, når jeg er ude at spille, fordi jeg føler, det er så fucking vigtigt. Husk at spørge dem omkring dig og dem du holder af, hvordan de egentlig har det.” I lyrikken behandles forskellige følelsesmæssige erfaringer i et smukt samspil med en unik formidling af kropslige og psykiske tilstande. Dette kommer særligt til udtryk i en enorm ærlighed og direkte tale, hvor der ikke er et smilende instagramfilter på – for livet er ikke altid store smil og avokadomadder.

“Lyrikken er som oftest kollager af tekster, memoirer og dagbogsagtige skriblerier. Jeg prøver ikke at bearbejde teksterne alt for meget på bagkant – så de bliver så ærlige og direkte overført som muligt.” Dermed fungerer Hôy Las tekstunivers som en slags øjebliksbilleder, hvor følelser formidles direkte fra momentet og med den samme umiddelbarhed, som følelser ofte har.

Spot

På dette års Spot Festival spiller Hôy La tre forskellige koncerter på tre forskellige venues. Du kan se frem til en unik totaloplevelse, hvor du både kan høre numrene fra den fantastiske EP X heads, samt en håndfuld nye numre: “De har været klar på computeren i lang tid og nu skal de leve!”

Og leve, det kommer de til – også ude i musiksfæren på internettet – for Hôy La er for tiden i studiet med Anders Bach, hvor de producerer nyt materiale sammen. Og dette samarbejde giver god grund til at glæde sig til nyt materiale fra Hôy La. “Det er rigtig spændende at arbejde med Anders, han er virkelig en magiker, og vi samarbejder rigtig godt. Det er lige før, vi fuldfører hinandens sætninger!”

 

Oplev Hôy La her:

Torsdag til Wood Woods Pre-party.

Fredag på Atlas kl. 19.45.

Lørdag på SPOT Royal scenen ved åen kl. 15.30 (kræver ikke Spot billet)

 

Tjek Hôy La ud under dette års Spot Festival! Det bliver mega sejt. Så sejt, at dette nærmest er mere en befaling end en anbefaling. Og skulle du ikke være i Aarhus i denne weekend, så kan du opleve Hôy La og band på dette års Roskilde Festival: Rising, mandag 1. Juli kl. 21.30 – det bliver magisk!

 

Eller lyt til musikken her!


// Vi ses derude!

Skriv en kommentar