Spot Festival er snart over os og byder på masser af musik, bytte-tøj-marked, film, paneldebatter og fest. Her er VINKs anbefalinger.

 

SPOT indhyller os i år med masser af gratiskoncerter, et bredviftet filmprogram, hvor størstedelen af filmene er gratis, alternative events med paneldebatter og salg af sneakers – og selvfølgelig et fedt program med masser af upcoming (og etablerede) musikalske kunstnere. Se hele programmet her og køb billet her.

 

Torsdag – 1. maj

Åbningsevent

Kl. 20-02. Hvor: Train.

Som optakt til årets festival serverer ROSA (Dansk Rock Samråd) og Nordic Playlist en række koncerter: Reptile Youth, up-coming artisterne Ashibah og De Dødelige, DJ set af Kasper Bjørke og Jaakko Eino Kalevi.

 

Fredag – 2. maj

Adna

 

Kl. 21.10-21.40. Hvor: Musikhuset Foyer.

Den 19-årige svenske Adna synger drømmepop med folk-noter og elektronisk bundklang.

 

Communions

Kl. 22. Hvor: Atlas.

Den københavnske kvartet spiller noise og punk med en snert af håb og optimisme. De er blevet rost af både NME, Pitchfork og Soundvenue og skal spille på årets Roskile. Yep! Det her nummer er ihvertfald fedt.

 

Emilie Nicolas

Kl. 22.30-23.10. Hvor: SCC. 

Én af de mest hypede artister i Norge lige nu. Hendes elektropop er mørk og stemningsfuld og med en stærk kvindelig vokal.

 

Lørdag – 3. maj

 

Broke. // Foto: Marian Jankovic
Broke. // Foto: Marian Jankovic

 

 

The Eclectic Moniker

Kl. 00.15-01. Hvor: SCC.

Forførende dansk band med dansevenlige rytmer og aner til varmere himmelstrøg.

 

Broke

Kl. 02-02.40. Hvor: Radar.

Nørrebro-band, der blander insisterende beats, luftig vokal og støj. Koncerten er en stop-over fra Kina, inden de fortsætter deres koncertturné i Rusland.

 

SPOT the fashion

Kl. 11-17. Hvor: Ridehuset. Mønt: Gratis.

I samarbejde med det nye aarhusianske bureau, Paraiso Agency, sætter SPOT fokus på mode med tre herlige arrangementer. Byt tøj, du ikke længere bruger, til noget nyt. Tag dine velholdte sneaks fra bagerst i skabet under armen og sæt dem til salg. Lur upcoming danske designtalenter i showroomet.

 

Det nye kuld

Kl. 14.45-15.30. Hvor: Radisson – lokale 1.

Musikbranchen oplever i øjeblikket en ny generation, der har gjort sig bemærket med nye forretningsmodeller og idéer, men hvordan finder man fodfæste i en ung alder og hvordan åbnes de “rigtige døre”? Panelets deltagere, alle under 25, vil dele ud af erfaringer og oplevelser.

 

Treefight for Sunlight

Kl. 19.15-19.50. Hvor: Voxhall.

Det er efterhånden nogle somre siden, at Tambourhinoceros-bandet udgav deres debut-album. De er dog på banen igen med ny pladeudgivelse og singlen ‘Come Closer’ – me like.

 

 

Heimatt

Kl. 20.45-21.20. Hvor: Radar.

Heimatt har med deres folkede udtryk, akustiske guitar og organiske lyd opnået anerkendelse i den danske undergrund.

 

Jaakko Eino Kalevi

Kl. 21-21.35. Hvor: Voxhall.

Jaakko Eino Kalevi er en kultfigur i hjemlandet Finland. Senest har Domino Records skrevet under med den multi-instrumentale talentfulde finne, så hans psykedeliske pop tilsat elektronika, jazz, disco m.m. nu spreder sig som ringe i vandet udenfor de tusinde søers land.

 

Sleep Party People

Kl. 21.15-22.05. Hvor: Atlas.

Okay – ikke alle er upcoming. Ihvertfald ikke Sleep Party People, der efterhånden har sig en stor fanskare og masser af views på YouTube. Hvad der er nyt er, at de spiller sange fra deres tredje album.

 

 

Søndag – 4. maj

 

Mads Björn

Kl. 19-19.45. Hvor: Øst for Paradis – foyer, kælder. Mønt: Gratis

For et par år siden hørte jeg Björns inderlige pop til en betagende gratiskoncert i en baggård i Latinerkvarteret. Igen spiller han en sådan. Kom. Han synger så selv englene synger med.

 

A World Not Ours

Kl. 21.30. Hvor: Øst for Paradis. Mønt: Gratis

For Mahdi Fleifel var flygtningelejren i Libanon, hvor hans palæstinensiske familie bor, et ferieparadis i barndomsårene. I den mange gange prisbelønnede A World Not Ours vender instruktøren tilbage til lejren og fortæller en både politisk og poetisk historie om et folks hjemløse skæbne og deres ukuelige håb, humor og livsmod.

 

Still fra filmen 'A World Not Ours'. // Foto: berlinale.de
Still fra filmen ‘A World Not Ours’. // Foto: berlinale.de

 

 

God SPOT!