SPOT 2018: Musikredaktionens koncertguide

SPOT 2018: Musikredaktionens koncertguide

Dette års SPOT festival løber af stablen i denne weekend – et sandt mekka for enhver musikelsker, men også et program af en størrelse, der kan være rimelig svært at overskue. For der er jo først og fremmest utallige koncerter – for slet ikke at nævne alle de gratis arrangementer og dayparties rundt omkring i byen. Hvad skal man vælge? VINKaarhus’ musikredaktion har derfor strikket en guide sammen til dig. Du får her en liste over de koncerter, som vi helt sikkert skal til – og som er vores bud på fede koncertoplevelser på dette års SPOT festival.

 

FREDAG

Athletic Progression spiller fredag på Aarhus Volume. // Foto: PR

 

Athletic Progression 

Tid: 16:30. Sted: Aarhus Volume

Slå din weekend i gang med noget af det mest groovy Aarhus’ musikscene har at byde på pt. Athletic Progression er en trio, som spiller funky instrumentalmusik med en jazzet hiphop vibe. Med andre ord; dette er en must see!

 

Barselona

Tid: 18.00. Sted: Store Sal, Musikhuset

Fredag kan du opleve teenagegruppen, Barselona, der skaber musik med en skøn 80’er vibe, en gammel sjæl og bramfri, indsigtsfuld lyrik. Glæd dig til lækre tekster, laidback vibes og en god portion kærestesorg. Så på med de hurtige briller og hurtige sko – og dans rundt i Store Sals røde klapsæder!

 

Ravi Kumar 

Tid: 18:00. Sted: Royal Trailer

Duoen, Ravi Kumar, er et af de mest interessante navne på den danske hiphopscene lige nu. Med klare referencer til stærke kvindelige artister som blandt andre Princess Nokia samt indflydelse fra alverdens musik rundt om i verden, er der ikke mange, der lyder som dem. At duoen har noget kant kommer som regel også til udtryk i deres optræden på scenen, der gerne kaster et smil på læben eller to af sig hos publikum. Glæd dig til at opleve en af de stærkeste kvinder på den danske upcoming musikscene!

 

Naked – a singer and a piano 

Tid: Fredag og lørdag 19.15. Sted: Rytmisk Sal, Musikhuset

Både fredag og lørdag kan du igen opleve Spot-succesen ’Naked’, hvor Sarah Mariegaard (Soleima), Simon Olsen (BAEST), Kjartan Arngrim (Folkeklubben) og Jenny Rossander (Lydmor) sammen med Gustaf Ljunggren genfortolker artisternes hits. Sangene bliver her skraldet ned til vokal og piano. Det kan kun blive råt og rørende.

 

Ellis May 

Tid: 21:45. Sted: Rytmisk Sal – Musikhuset

Ellis May tager dig med til et drømmeland, hvor der kun er storladen atmosfærisk elektronisk musik at finde. Så drøm dig med til et stemningsfuldt univers, når Sophia Maj, som er uddannet lyddesigner, bruger alle tricks i bogen til at hive dig med ind i Ellis May universet.

 

Abekejser 

Tid: 22.00. Sted: Klubscenen, Musikhuset

Tjek det ud, når Aarhus-lokale Abekejser fyrer op for en festlig omgang elektronisk hiphop-jazz, der giver associationer til pixelerede platformcomputerspil. Det bliver helt sikkert festligt, eksperimenterende og super dansabelt.

 

Molina

Tid: 22:45. Sted: Atlas

Danske Molina er et must see på dette års Spot. Med synthpop, der holder 100, og en fed attitude, kan koncerten på Atlas kun blive en fest! Så hiv dine venner med til dansefest, når Molina med sin mekaniske lyd byder op til dans.

 

KhalilH2OP 

Tid: 00:00. Sted:RADAR

Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine er gået sammen med Simon Formann (Yen Towers og Lower) og Villads Klint (Minais B) i KhalilH2OP. Her byder de på sprøde autotunevokaler og eksperimentel synth i skøn forening.

 

 

LØRDAG

Gents spiller lørdag i Scandinavian Center. // Foto: Dennis Morton

 

GENTS

Tid: 16:40. Sted: Scandinavian Congress Center – Right

Du kan lørdag tjekke den danske elektroduo GENTS ud. Duoen består af Theis Vesterløkke og Niels Juhl, og musikken er med klar inspiration fra 80’ernes bas- og synthesizerlyd i skøn forening med en vokal, som er mere smooth end de fleste.

 

Alexander Oscar

Tid: 17:30. Sted: VoxHall

Engang i mellem kan man trænge til en helt rendyrket popkoncert som et tiltrængt afbræk fra indadskuende indie-spillende mænd med hipsterskæg. I år er Alexander Oscar her et stærkt bud, der allerede er placeret på diverse playlists med de mest fremadstormende hitmaskiner i landet. Rygterne vil vide, at der arbejdes hårdt i kulissen for at sende den unge mand helt mod toppen, så chancerne er gode for, at vi om et år eller to kan skråle med på flere af sangene.

 

August Rosenbaum 

Tid:  19.00. Sted: Store Sal, Musikhuset

Med August Rosenbaum får du mellow piano tunes og sjælfuld musik. Jazzpianisten (med mere) vandt allerede i 2010 en Danish Music Award for Best New Jazz Artist og har utallige lækre samarbejder i bagagen med blandt andet Quadron, Rhye og MØ.

 

Luster

Tid: 20:45 Sted: Godsbanen – Åbne Scene.
Har du en forkærlighed for rå pop med en kant, så tjek Luster ud lørdag aften. Med Jacob Haubjerg i front skal forvente et brag af en koncert, hvor du godt kan kridte danseskoene af. Det kommer til at bliver en energisk omgang!

 

De Underjordiske 

Lørdag d. 12. maj 22:00
Scandinavian Congress Center – Right

Med De Underjordiske kan du forvente en omgang dansksproget rock’n’roll, som sender hilsner tilbage til 60’erne og 80’erne. Forvent fængende up-tempo numre og dansabel drømmende rock krydret med et skønt tekstunivers.

 

MONTI 

Tid: 22:15. Sted: Godsbanen – Åbne Scene

Er du til ”helt-ud-over-scenekanten-energi”? Og er du sådan lidt et hiphop-øre? Så tjek århusianske MONTI ud, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er håndspillet hiphop med en oldschool vibe – og en live oplevelse, som man kun kan blive fanget af. Tjek det ud!

 

9 Grader Nord 

Tid: 23:15. Sted: HeadQuarters
Til Music Cities Showcase kan du opleve det norske band 9 Grader Nord, som har stærke rødder i Sri Lanka, hvilket bandnavnet også lader fortælle. Du skal ikke forvente norsk folkemusik, men en fest med langt mere (fra et skandinavisk udgangspunkt) eksotisk lyd, når 9 Grader Nord tager bambusfløjten, cajón og ragas med. Gør dig selv en tjeneste og tjek det ud!

 

Nelson Can

Tid: 00:45. Sted: Scandinavian Congress Center – Left

Trænger du til en omgang minimalistisk rock og noget girlpower? Så tag til koncert med Nelson Can. Her får du melodisk rock med bare bas, trommer og vokal – og så får du helt sikkert også en fed live oplevelse fra det fremadstormende band.

 

Tako Lako

Tid: 01:00. Sted: Rå Hal, Godsbanen

Festlig gypsy-rave! Behøver vi sige mere?

 

Bonustip:

Trommeslager (film) 

Tid: Fredag 13:30-14:00. Sted: Room 12

Her er der ikke tale om musik, men en anbefaling om at gå ind og se en film, der handler om netop det at være musiker – og vejen til at blive det. Filmen følger trommeslageren Sara Mouritzens vej mod at blive optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. Den fanger ikke blot kampen mod at opnå noget, men ligeså meget alt den usikkerhed og selv-kritik, som følger med på vejen. Hvad end man spiller musik eller vil lære mere om livet som musiker, så er filmen et interessant og ærligt indblik i et ungt, håbefuldt menneskes kvaler og successer.

 

// God festival fra Musikredaktionen!


Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo

 

 

Skriv en kommentar