SHUTDOWN SHOUTOUT #3: TONER FRA DEN ÅRHUSIANSKE MUSIKSCENE

SHUTDOWN SHOUTOUT #3: TONER FRA DEN ÅRHUSIANSKE MUSIKSCENE

Velkommen tilbage. Velkommen indenfor. Der er endnu en SHUTDOWN SHOUTOUT klar til dig. Den stikker i mange musikalske retninger. I disse uger vil vi hos VINK sende skud ud til nogle af de seje århusianske musikere, der i disse dage får aflyst koncerter, lever med økonomisk usikkerhed, men som stadig laver og udgiver sprød musik. Læs med her hver anden fredag i lock down-perioden, når vi guider dig til nye seje udgivelser og sej Aarhus-musik, som du kan støtte ved at lytte, danse og have det vildt hjemme i stuen.

 

AySay // Foto: Katrine Boer

 AYSAY: ”GLØD”

Den århusianske trio AySay er igen klar med ny musik, og det har bestemt været ventetiden værd. I dag udgiver de deres nye single ”Glød”, der er skrevet med et langdistancebenspænd mellem det sydamerikanske og århusianske, og derfor også beskæftiger sig med udtrykket ”hjem”. For hvor er hjem? Og hvad betyder hjem? ”Glød” arbejder i et både vekselvirkende og forenende univers, der har rødder i både nordisk, vestlig pop og mellemøstlig folkemusik, og synes aldrig at gå på kompromis med den umiskendeligt særprægede og fine lyd som AySay har. Hvis du ikke kender AySay i forvejen så tjek dem lige ud, og dyk ned i deres selvbetitlede EP fra 2018 også. Jeg får stadig kuldegysninger af Luna Ersahins fine vokal på ”Hør en stemme / kuş dili”. Tjek ”Glød ud her! Og smid AySay et like her og her!

 

 

Adnan feat. Vipe // Foto: PR, Adnan

ADNAN FT. VIBE: ”SKYBRUD”

Med en noget anden genre og lyd er der også en ny singleudgivelse fra den århusianske rapper Adnan, der på ”Skybrud” har fået selskab af Vipe. Som en opfølger på sidste års EP Himmelvendt, som du kan læse mere om her, er ”Skybrud” særligt kendetegnende for Adnan og Adnans lyd. Der er max danse-, soundcloud- og bilradiopotentiale samtidig med, at tracket indeholder en enorm følsomhed og refleksion, der i dette tilfælde er krydret med et varmt humør. For under hiphop- og soundcloudoverfladen er Adnans lyriske univers præget af social bevidsthed og følelsesmæssig modenhed, der er akkompagneret af virkelig finurlig ordekvilibrisme og en ret forløsende produktion på ”Skybrud”: ”Du rykker på gaden, mama får rykkere på regninger”. Lyd til nummeret her! Og smid Adnan et like her og her!

 

Zar Paulo // Foto: Oskar Dahl

ZAR PAULO: ”STOP BELIEVING”

Det århusianske band Zar Paulo har tur i den for tiden. Og med god grund. Deres seneste singleudspil ”Stop Believing” er en storladen son-of-a-bitch på den der helt særligt fede 80’er-måde. Der er kor, der er synthesizer en masse og endda også en omgang sax mod slutningen. Det lyder som opskriften på noget godt, og det er det heldigvis også i dette tilfælde. Dog skal du være opmærksom på, at det messende korkalds-omkvæd virkelig sætter sig godt og grundigt fast i din hjerne, så du kommer nok til at synge ”stop believing, stop believing” og spjætte lidt over opvasken. Vi har hos VINK længe haft et godt øje til Zar Paulo, og der er god grund til, at du også holder øje med bandet i fremtiden. Tjek ”Stop Believing” ud her! Og smid bandet et like her og her!

 

 

out of the woods // Foto: Nanna Bech & Ditte Grube

OUT OF THE WOODS: ”SUNDAY REASSURANCE”

I den mere afdæmpede og rolige ende finder vi debutsinglen ”Sunday Reassurance” fra artisten out of the woods. Denne singleforløber for debutalbummmet Birds and Beats, som udkommer til juni, er sfærisk og melankolsk folk til din skrøbelige lockdown sjæl. Der er luft under vingerne og højt til loftet. Singlen bearbejder en trang til midlertidighed og der er akustisk guitar for alle pengene i det skrøbelige og fine musikalske univers. Så find din indre føler frem, tag ud i skoven og i det uvisse med out of the woods. Tjek ”Sunday Reassurance” ud her! Og smid out of the woods et like her og her!

 

OPFORDRING:

Hjælp dine yndlingsmusikere (eller alle dem du orker) lige nu. Du kan for eksempel gøre sådan her:

  • Kør dem på repeat.
  • Like musikernes ting på de sociale medier.
  • Køb noget merch.
  • Del tracks du godt kan lide. Tip dine venner, din mor og din kat.
  • Køb plader.
  • Put deres numre på dine playlister.
  • Lad dem vide, at du lytter.

 

Vi læses ved inden længe, når vi endnu engang smider et SHUTDOWN SHOUTOUT!


Coverbillede: Grete Mo

Skriv en kommentar