SHUTDOWN SHOUTOUT #2: TONER FRA DEN ÅRHUSIANSKE MUSIKSCENE

SHUTDOWN SHOUTOUT #2: TONER FRA DEN ÅRHUSIANSKE MUSIKSCENE

Festivalsommeren er aflyst. Det gør ondt i musikhjertet og i musikbranchen. Derfor vil vi hos VINK sende skud ud til nogle af de seje århusianske musikere, der i disse dage får aflyst koncerter og lever med økonomisk usikkerhed, men som stadig laver og udgiver sprød musik. Læs med her hver anden fredag i lock down-perioden når vi guider dig til nye seje udgivelser og sej Aarhus-musik, som du kan støtte ved at lytte, danse og have det vildt hjemme i stuen.

 

// Foto: PR, Athletic Progression

ATHLETIC PROGRESSION: ATHLETIC PROGRESSION

Den århusianske trio er tilbage med en opfølger til Dark Smoke og ‘boy’, hvor er de tilbage. Det selvbetitlede album Athletic Progression er sindssygt sprødt og et kæmpe lyt (eller ti) værd. Det er (måske) det perfekte soundtrack til din gåtur, din kaffepause, din eftermiddagsøl og afstandstagen i solen. Så dans lidt ned af gaden eller slå dig ned i solen til det her album. Lyt til albummet her! Og smid Athletic Progression et like her og her!

 

Angående Mig // Foto: Johan Pedersen

ANGÅENDE MIG: ”VREDE KVINDER”

Sangerinde og sangskriveren Angående Migs seneste single ”Vrede Kvinder” har et kæmpe anthem-potentiale og sender en dejlig langefinger i retning af de forventninger, som vi møder fra omverdenen og stiller op for os selv. ”Vrede Kvinder” trækker Angående Migs univers i en mere elektronisk og hiphoppræget retning, hvilket bestemt er en spændende vej at gå. For her får kontrasterne og Angående Migs kompleksitet som kunstner virkelig lov til at udfolde sig. Lyt til ”Vrede Kvinder” her! Og smid Angående Mig et like her og her!

 

GUNVA // Foto: PR, GUNVA

GUNVA: ”SILENCE” // udenbys bonustrack

Hvis du trænger til at falde lidt hen og forsvinde ind i et vidunderligt musikalsk univers, der lyder af højt til loftet og brede vidder frem for lejlighed uden altan, så er den nye single med aalborgensiske GUNVA det rette sted at gå hen. ”Silence” er en virkelig fin pop/folk-skæring med en skøn følsomhed og indlevelse, der på én og samme tid er meget nær og meget storladen. GUNVA er altså et act fra det høje nord, som jeg ville holde øje med, hvis jeg var dig. Lyt til ”Silence” her! Og smid GUNVA et like her og her!

OPFORDRING:

Hjælp dine yndlingsmusikere (eller alle dem, du orker) lige nu. Du kan for eksempel gøre sådan her:

  • Kør dem på repeat.
  • Like musikernes ting på de sociale medier.
  • Køb noget merch.
  • Del tracks du godt kan lide. Tip dine venner, din mor og din kat.
  • Køb plader.
  • Put deres numre på dine playlister.
  • Lad dem vide, at du lytter.

 

Vi læses ved inden længe, når vi endnu engang smider et SHUTDOWN SHOUTOUT!


Coverbillede: Grete Mo


 

Skriv en kommentar