RELEASE: MALMØ – WE COME FROM THE STARS

RELEASE: MALMØ – WE COME FROM THE STARS

Fredag den 22. septemter 2017 udsendte aarhusianske MALMØ nyt album. Dette blev fejret med en gratis releasekoncert på det nye Salling Rooftop, hvor numrene før første gang skulle møde offentligheden – og hvor den brede offentlighed for første gang skulle møde MALMØ.

 

På en kold, men smuk, efterårsaften fejrede aarhusianske MALMØ deres nye album på toppen af Aarhus. Den storladne og meget nordiske lyd synes derfor på papiret at være et perfekt match med disse omgivelser. Det var på aftenen et tydeligt begejstret og veloplagt band, der kunne sende deres nye musik ud til verden. Aftenen indledtes med albummets ganske fine titelnummer “We Come From The Stars”, hvorefter albummets resterende numre også lod sig udfolde i den sprøde efterårsluft.

// Alle fotos: Pernille Thorup Nørbo

 

FROSTKLAR LYD UNDER ÅBEN HIMMEL

Der var ikke nogen tvivl om, at det var et band, der havde set frem til denne aften – og glæden stod da også ud af sangerinden Maria Malmø som kontrast til dele af musikken, som ellers er kendetegnet ved en blå lyd, der kan lede ens tanker hen mod en frostklar vinterdag. Musikken og koncerten stod for mig aller skarpest på netop de mere storladne og dramatiske numre, hvor Maria Malmøs klare stemme særligt kom til sin ret.

Der skal fra min vurdering ikke herske nogen tvivl om, at der med We Come From the Stars er tale om en fin albumdebut, men hvor jeg særligt håber på at høre mere af den nordiske og dramatiske lyd, som er at finde på numre som “Breaking”, “Dawn” og “The Way”. For når lyden får højt til loftet og fejer al “jantelovs-lyd” væk, så er det, at det for alvor begynder at gå op i en højere enhed hos MALMØ.

 

STORT KUNSTNERISK POTENTIALE

Min eneste reelle kritik skal dog også udtrykkes; for med udsigten fra Salling Rooftop og den lyd, som kendetegner MALMØ, så var der et stort potentiale for en fantastisk koncertoplevelse. Men denne synes dog en smule skæmmet af omgivelserne på denne aften. Dette var blandt andet på grund af manglende scenelys, så man mod slutningen af koncerten faktisk havde svært ved at se andet end den absolut ikke passende LED-baggrund, hvor der af uransagelige årsager skulle være en oplyst rød baggrund med Salling Rooftops logo.

 

 

På trods af de lidt forstyrrende omgivelser, som tydeligvis ikke var valg taget af bandet selv, så var det alt i alt en rigtig fin koncertoplevelse, hvor der fra bandets side var forsøgt at skabe en fuldendt kunstnerisk oplevelse for de fremmødte.

Der skal derfor lyde en varm anbefaling fra VINKaarhus – We Come From the Stars er bestemt værd at lytte til. Og jeg ser da også frem til at opleve MALMØ live igen – denne gang forhåbentligt i en mørk koncertsal, hvor den storladne lyd kan få lov at udspille sig til fulde.


Jeg ser frem til at følge MALMØ i fremtiden!

// Anne MC

 

Skriv en kommentar