Radar lagde den 22. september hus til en drømmende indie-rock koncert med KOM VI LØBER. Gruppen har turneret Danmark i forbindelse med udgivelsen af deres vinylalbum Parafrase. Med opvarmning fra Solvej bød koncerten på stærke sange og alternative pop-lyde. KOM VI LØBER satte i den forbindelse lytteren i refleksion over forgængelighed og foranderlighed i kontrast til hverdagens grå erfaringer. Live gav forsanger Lone Slot Nielsen sammen med resten af bandet både krop og sjæl til musikken, mens deres tekster ramte alle i det fyldte lokale.

På Radar var der gjort klar til at tage imod det feststemte publikum. Op til koncertstarten var nærmest samtlige af de opstillede pladser omkring scenen optaget. Samtidigt var der også fyldt godt op på det, der senere skulle vise sig at blive et lille dansegulv. De idéelle rammer var skabt for en varm modtagelse af KOM VI LØBER.

Gruppen kom ind til koncerten med en masse erfaring i bagagen. Med debutalbummet ”Sct. Hans” fra 2019 har KOM VI LØBER spillet en række koncerter og festivaler over hele landet. Siden har de udgivet flere sange, der har modtaget utallige positive anmeldelser – blandt andet sangen  “Hendes Ansigt”, som er gået hen og blevet et regulært radiohit. Efter den digitale udgivelse af det nyeste album Parafrase den 20. maj var KOM VI LØBER, efter intenst arbejde, klar til at spille og fejre vinyludgivelsen.

Salen summede af liv fra det forventningsfulde publikum. Blandt siddepladserne fandt man især mange grupper af unge mennesker. Koncerten havde dog også tiltrukket et mere voksent publikum. Alle var i vældigt godt humør – klar til at fejre udgivelsen med manér.

// Foto: Mads Cornelius

SOLVEJ SLÅR TONEN AN

KOM VI LØBER fik ved deres koncert support af den vestjyske sanger Solvej. Hendes sange er en sanselig og elegant sammensmeltning af Norden og Nashville og får med sine danske tekster både et poetiske og relaterbart udtryk. Solvej formår med sit musikalske udtryk at skabe et helt unikt sangunivers.

Da Solvej begyndte at spille, blev det rum, der tidligere var fyldt med småsnak og latter, helt stille. Oplyst af blåt lys formåede Solvej helt alene at fange publikums opmærksomhed. Med sange der tager udgangspunkt i traditionel singer-songwriting og americana satte hun tonen for resten af aftenen. Igennem hendes optræden oplevede vi et nært og vedkommende univers, der rummede det store så vel som det små med plads til latter og refleksion.

// Foto: Mads Cornelius

DYNAMISK REFLEKSION MED KOM VI LØBER

Forventningerne til KOM VI LØBER blev indfriet allerede ved koncertens begyndelse. Bandets energi blæste med det samme godt gang i fejringen af pladeudgivelsen. Samtidig ramte Lone Slot Nielsens fængende vokal ud til alle hjørner af koncertsalen. Musikken var umulig ikke at blive grebet af, som den strålede ud over scenekanten. Flere blev fanget af musikken, og gulvet blev hurtigt fyldt af publikums mange bevægelser.

Under koncerten var der selvfølgelig meget fokus på det nyeste album Parafrase. Albummet, der rammer alle musikalske behov, gjorde sig særlig godt i live-format. Musikken frembragte en frembrusende følelse af glæde, der tog én med til et helt andet univers, væk fra alt det, der ellers kunne tynge. Det var som at løbe en tur gennem eksistensen. Det kom særligt til udtryk med sangen “én til én” fra det nye album. Her sænkede KOM VI LØBER tempoet en anelse, så man virkelig kunne fordybe sig i sangens dybe, nuancerede tekst om det lidt skæve i tilværelsen.

KOM VI LØBER fortsatte med sangene “Jenny”, og “Hendes ansigt”, der begge leger med eksistensen og melodiske guitarer, som danser tæt med brusende synthesizers. Teksterne og melodierne satte sig sammen til en større enhed, som flot foldede sig ud live på scenen. Bandet leverede også en formidabel performance på sangene “Sankt hans” og “Udslag” fra deres første album, der behandler hverdagens kvaler. Under koncerten var der desuden flere soloer, hvor man for alvor kunne mærke gruppens høje musikalske niveau. KOM VI LØBERs mange facetter og harmonier affødte også store bifald og jubel fra publikum.

// Foto: Mads Cornelius

EN KONCERT MED GODDAV

Efter en længere turné med besøg i flere danske byer var torsdag aften sidste stop på KOM VI LØBERs tour. Der var dog ikke skyggen af træthed at spore hos bandet. Tværtimod var de ikke til at trække fra publikum. Inden den sidste sang var sunget, havde bandet næsten impulsivt lovet et ekstra nummer, hvis de modtog et stort bifald. Og selv efter ekstranummeret var færdig, stod KOM VI LØBER og Solvej klar til at snakke og hilse på alle dem, der var blevet.

Der er ingen tvivl om, at KOM VI LØBER er dedikeret til deres musik. De higer efter at slå igennem med en helt særlig lyd og et sanseindtryk, hvor folk kan observere og gå på opdagelse i deres tekster – til stor begejstring og glæde for publikum. Særligt sangene på Parafrase fremviser den store passion, KOM VI LØBER har, og ikke mindst det store lidenskabelige arbejde, bandet lægger i musikken.

Følelserne bag musikken og glæden ved at kunne præsentere de nye sange gik alt sammen op i en højere enhed, som KOM VI LØBER oplyste Radar i deres alternative pop-lyd.

 

 

Coverbillede: // Mads Cornelius