Nordic Room: Intimkoncert på internettet

Nordic Room: Intimkoncert på internettet

Kan man føle nærvær på internettet? Måske. Selvom det ikke synes at være oplagt, så er det nemlig lige nøjagtig det initiativet Nordic Room forsøger sig med. Her kan du opleve den sprødeste lyd fra den aarhusianske musikscene; både i levende live og fra sofaen derhjemme gennem din foretrukne skærm. VINKaarhus har taget en snak med folkene bag Nordic Room; om den særlige stemning og internettets potentiale for lokale artister.

 

Projektet Nordic Room springer, som så mange andre kulturprojekter, ud af Sydhavnen. Det er ifølge de tre stiftere Cecilie Skytte Sears, Asbjørn Kjærgaard-Pedersen og Thorbjørn Ingeman Lervig et projekt, der er funderet i godt kammeratskab, samarbejde og en stor passion for musik. Og de fortæller at:

“Nordic Room er et livesession- og koncertkoncept, som vi stiftede for at skabe en platform for aarhusiansk livemusik. Der findes mange forskellige liveformater, og for os handler det om at skabe et rum, hvor der er plads til nærvær og det levende og legende i det at spille musik. Vi vil gerne dokumentere det musikalske nærvær, der lever på den danske musikscene lige nu.”

Artisterne bliver i forbindelse med Nordic Room bedt om at gentænke deres musik og præsentere essensen af dem i deres koncert. Det er små korte koncerter, som er super intense – og kræver stort nærvær både fra artisternes side og fra det lille publikum.

 

Nordic Room optages i hyggelige rammer hos Frontløberne på Sydhavnen // Alle fotos: Kio Jørgensen Ng

 

Et udstillingsvindue: Fra Aarhus til verden

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at den aarhusianske musikscene har en masse at byde på i disse år; den rummer alt fra lækker heavy til skøn dreampop og 80’er-nostalgi. Nordic Rooms mission er derfor at udfylde et hul i den danske musikbranche. Nordic Room skal være indgangen til den musik, som de disse år, måneder, dage og minutter strømmer ud af Aarhus.

“Vi vil gerne være det udstillingsvindue, hvor man fra hele verden kan se lige ned i Aarhus’ musikmiljø. Vi vil gerne tilbyde de orkestre, som foreningens medlemmer holder mest af, muligheden for at stå i det udstillingsvindue uden krav om adskillige tusinde kroner til produktion eller lignende. I Nordic Room handler det KUN om musikken!”

 

 

Nærvær og nervøse vejrtrækninger

I Nordic Room er rammen nærvær, og dette skal gerne strømme ud gennem højtalerne og diverse skærme derude. Den helt specielle livestemning skal nemlig ud over rampen – og ud på internettet.

“Hvis man stiller sig i et hjørne og betragter et af vores live-events, vil man opleve en intens stemning. Alle i rummet – publikum, artister og frivillige – bliver klar over, at det her er en unik oplevelse. Alles øjne er rettet imod scenen, og der er en dyb koncentration med en fornemmelse af, at et hvert åndedræt har en indflydelse på, hvordan den her koncert kommer til at udvikle sig. Med kun 35-40 publikummer skabes en intimitet, hvor alle publikummer og artisterne føler sig set.”

Den fine og helt sprøde forventning, som opstår i øjeblikket, indfanges og sendes ud i verden, så man også kan få en flig af den helt særlige liveoplevelse med over morgenkaffen ved køkkenbordet.

Lige nu kan du allerede opleve den første omgang Nordic Room nederst i denne artikel. Her sender Luna Ersahin og resten af AySay skøn musik i din retning – og allerede 22. januar kan du se frem til at opleve den aarhusianske singer/songwriter Wolfroy på en skærm nær dig.

Hvis du vil opleve tilblivelsen af disse sessions, så sæt kryds i din kalender d. 26. januar, hvor der optages to nye sessions med to af Aarhus’ mest lovende navne. Her på redaktionen ser vi meget frem til at følge Nordic Room – og til at opleve aarhusianske intimkoncerter på internettet. Tjek det ud!

 


// Anne

Skriv en kommentar