Musikalsk forår

Musikalsk forår

Så er SPOT festival skudt i gang – og VINK var på pletten til pre-label night på HQ, hvor to nye musikalske skud på stammen, nemlig bandsene Spring and I og The Entrepreneurs fik deres debut i Aarhus.

 

De seje chicks fra bandet Nelson Can har startet deres eget pladeselskab Like a Can of Beans Records, og torsdag aften blev SPOT gæsterne og andet godtfolk fra nær og fjern introduceret til Spring and I, samt The Entrepreneurs, som er signet på pladeselskabet. Begge bands gav den max gas, og stemningen på HeadQuarters var helt i top.

Spot på Spring and I

Spring_and_I_2

Duoen Spring and I aka. Marie og Ditte // foto: Sonja Lovdal

Marie Friis og Ditte Angelo udgør tilsammen Spring and I, og de formåede virkelig at tryllebinde publikum med deres fine vokalharmonier, tilsat sprøde guitarriffs og elektroniske beats. Som en skøn blanding imellem Mø og Agnes Obel, har pigerne formået at skabe et lækkert musikalsk univers, og jeg glæder mig til at høre mere til dem fremover. Duoen var friske på en lille snak efter koncerten, omkring deres musikalske eventyr.

Hvor lang tid har I spillet sammen?

Ditte: “Vi startede på efterskole sammen i 11/12, hvor vi hurtigt fik en connection gennem musikken, da vi begge var interesseret i den samme slags musik og genre. På det tidspunkt spillede vi dog kun akustisk og primært covernumre, men skrev også lidt selv. Efter efterskoleopholdet gik vores samarbejde dog lidt i stå, indtil vi blev spurgt om, vi ville være med i konkurrencen Bandbattle. Her øjnede vi muligheden for at give den gas med musikken igen. Vi øvede op til denne konkurrence – stadig med akustiske numre, og nåede til semifinalen. Efter dette gik det slag i slag, og nu står vi så her.”

 Hvordan bevægede I jer ind i et mere elektronisk lydunivers?

Marie: “Det har været en lille drøm for os begge to, men det har samtidig også føltes som en lidt urealistisk drøm. Jeg spiller guitar og Ditte synger, og det har ligesom været det vi kunne. Men med hjælp fra nogle gode venner, blev vi introduceret til det elektroniske univers, og lærte at producere beats osv. på computer. Nu kan vi stå med det selv. Det elektroniske islæt har gjort, at vi virkelig har fundet vores egen lyd, som vi føler os hjemme i – langt mere end hvad vi før har gjort med vores akustiske numre.”  

Hvad skal der ske nu?

Ditte: “Vi skal i gang med at lave vores debut EP efter sommeren, og til efteråret skal vi på tourné, så der er mange spændende ting i vente, som vi glæder os rigtig meget til”.

New_Image11

Spring and I spiller op til fest på HeadQuarters // foto: Sille Judithe

Efter Spring and I havde spillet, fik publikum fornøjelsen af at høre punk-pop duoen The Entrepreneurs, som virkelig sparkede gang i festen på HeadQuarters. Nelson Can optrådte derefter selv, og sluttede aftenen af med et brag! Før søren, hvor er de seje. Tjek dem selv ud lige her. Du kan også lytte mere til Spring and I lige her, og The Entrepreneurs lige her.

Skriv en kommentar