Koncertanmeldelse: Blue Foundation

Koncertanmeldelse: Blue Foundation

Få af os har glemt sange som “Save This Town”, “Bonfires” og “Eyes On Fire”. Skærtorsdag lagde Blue Foundation vejen forbi Voxhall og beviste endnu en gang, hvorfor deres musiske univers altid vil bestå. 

 

I udgangen af 2016 udgav Blue Foundation deres seneste album Blood Moon. Et storslået værk, som også, mere eller mindre, dannede rammerne for aftenens koncert. Med sig havde Blue Foundation den amerikanske sangerinde Sonya Kitchell, som agerede vokal og spillede guitar til flere af aftenens numre.

Jeg vidste ikke, hvad man kunne forvente af disse herrer, som har spillet musik i 17 år, og nogle gange har stået foran publikummer på 50.000 mennesker. Men man kan med gode grunde kun rose dem for deres præstation i en live-konstellation.

Fra scenen, og fra deres pult, styrede Bo Rande og Tobias Wilner os igennem et drømmende og smukt lydunivers. Med tonerne fra den nye plade sang både Tobias og Sonya til flere af numrene, og samtidig kom signaturinstrumentet, trompeten, i ny og næ frem hos Bo Rande – til vores allesammens nostalgiske begejstring.

Albummet Blood Moon fungerer uden tvivl godt live. Det drømmende lydunivers på pladen rummer også mange forskelligheder. Nogle af aftenens helt gode eksempler var bl.a. nummeret “Stars Fall Quiet”, hvis lyrik er længselsfuld og lyden fuld af tunge beats – man kunne næsten ikke lade være med at lukke øjnene og gå ind i sig selv. “Don’t Blame My Eyes” var endnu et lille højdepunkt på aftenen, hvor duetten mellem Tobias Wilner og Sonya Kitchell, i dette shoegazede nummer viste, at Blue Foundation mestrer flere genrer.

Koncerten blev præsenteret i sammenhæng med en række kunstvideoer, som dannede baggrund på scenen. Flere billeder af New Yorks skyline var især repræsenteret, og i flæng spillede små klip fra Blue Foundations musikvideoer, deriblandt fra det nyeste album. Det er altid lidt “risky business” om video, lys og andet på scenen kan komplimentere en koncertoplevelse. Der skal jo helst ikke gå alt for meget “show” i den, men her fungerede det simpelthen bare så godt! Så bliv endelig ved med det.

Og nu til aftenens helt store højdepunkt, der hvor vi alle tabte kæben og tog os til hovedet. Som en af de afsluttende numre spillede Blue Foundation deres ret så kendte “Eyes On Fire”. Hvis man er kvinde, og ca. 25 år, så husker man nok dengang, man så Twilight, hvor denne sang var med.

Men glem lige alt om den film, for “Eyes On Fire” blev taget til helt nye højder denne aften på Voxhall. Begejstringen var stor hos publikum, da nummeret lød fra scenen, men pludselig fortsatte “Eyes On Fire” ud i en længere version, som først blev mere tung og rocket, for til sidst at peake i en dubstep/skrillex-lignende udgave. Intet mindre end genialt, og selv i dag kan jeg ikke slippe tanken om, hvor fedt det lød!

Så hey, hvis du tænker: “Wow, gid jeg var der,” så spiller de i dag i Odense og som sidste stop, på tournéen i Paris, på søndag. Hvis du ikke kan rumme sådan en spontan påsketur, så giv lige det nye album et lyt.

Tak for en vild koncert.

 

//Caroline.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar