Foto: Katrine Noer

I foråret udgav aarhusianske I Sky deres anmelderroste debut-ep Øjeblik. Nu er duoen klar til at starte næste kapitel i deres musikalske rejse med en spritny single. 

Har du nogensinde haft lyst til bare at stoppe tiden et øjeblik? Bare at læne dig tilbage, trække vejret og finde ro, mens resten af verden fortsætter omkring dig? På deres nyeste singleudspil ”Hvor Tiden Går” er det netop, hvad den elektroniske alt-pop duo I Sky gør. 

Sangen udtrykker et ønske om at sætte tiden på pause lige dér, hvor alting føles helt rigtigt og trygt – i armene på den, man elsker. Samtidig er der også en vished om at huske at nyde øjeblikket, inden man igen bliver nødt til at trykke play og se trygheden langsomt forsvinde. I en pressemeddelelse fortæller den ene halvdel af duoen, Frederik, om tankerne bag det nye nummer. 

”Idéen til sangen opstod i kølvandet på et halvt år, hvor jeg havde boet i alperne med min kæreste. Her stod livet stille. Forventninger, bekymringer og ambitioner var lagt på hylden. ’Hvor Tiden Går’ er en sang, der forsøger at vende tilbage til den følelse og udtrykker et ønske om at lade verden flyve afsted, mens man gemmer sig væk sammen med en, man elsker.”
Foto // Katrine Noer

I Sky består af sanger Tara Fonnesbech Juhler og producer Frederik Melgaard Jensen. Sammen opbygger de en æterisk lyd, der trækker tråde til internationale artister som Oklou og Caroline Polachek. Duoen ønsker at bygge bro mellem popmusikken og poesi, og deres tekster bevæger sig derfor i et malerisk univers, der ofte kredser om små øjeblikke i livet, men som for den, der gennemgår dem, kan føles uendeligt store. 

Duoen debuterede sidste sommer med singlen ”Afstand” og havde kort tid efter også deres radiodebut i P3-programmet Vidundergrunden. I 2023 udgav de ep’en Øjeblik, som dyrker det at være alene og være sig selv – både i sine relationer, i livet og i verden. 

”Det er en fortælling om tvivl og sårbarhed i et stemningsgivende og billedligt univers. Sangene er et billede på tanker og følelser, der kan føles som en evighed, når man står i dem, men som med tiden blot bliver et øjeblik i livets fortælling,” lyder I Skys beskrivelse af albummet. 

I Skys nye single “Hvor Tiden Går” er ude i dag, og du kan lytte til den nedenfor.

Coverbillede // Katrine Noer