FIRE ANBEFALINGER FRA DET AARHUSIANSKE MUSIKLIV

FIRE ANBEFALINGER FRA DET AARHUSIANSKE MUSIKLIV

Er du også ved at drukne i virvaret af koncertinvitationer på Facebook? Kan du ikke finde ud af, hvad der er værd at tage til i denne måned? Fortvivl ej. Dansk Musiker Forbunds Ungdomsudvalg, Aarhus kommer dig til undsætning. Hver måned svarer fire aktører fra det aarhusianske musikliv på, hvilken koncert de glæder sig mest til, hvorefter de sender stafetten videre. VINK bringer hermed de fire anbefalinger for december.

 

David Thystrup Mehlsen.//Foto: Facebook

David Thystrup Mehlsen.//Foto: Facebook.

 

Navn, alder, beskæftigelse

David Thystrup Mehlsen, 24 å. Studerer rytmisk saxofon på Det Jyske Musikkonservatorium.

 

Anbefaling

Koncerten ‘5 Konger på Atlas’ den 9. december

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten?

Man skal tage til koncerten, fordi det er en helt fantastisk mulighed for at se fem helt enestående, og vidt forskellige kunstnere udfolde sig sammen. Der er lagt op til at det bliver en musikalsk og udtryksmæssig smeltedigel. Det er især interessant at gå til koncerten, hvis man har indgående kendskab til den ene eller den anden af artisterne, fordi man helt sikkert kommer til at høre deres musik udfordret, og udforsket af de andre. Har man ikke kendskab til nogle af dem på forhånd, så gælder det dog stadigvæk bare om at komme afsted – man kan lære fem helt unikke mennesker at kende.

 

Laurits T. Holm.//Foto: Facebook.

Laurits T. Holm.//Foto: Facebook.

 

Navn, alder, beskæftigelse

Laurits T. Holm, 19 år. Studerer på Århus Statsgymnasium og er trommeslager i In Limbo og Cousin.

 

Anbefaling

Inc. No World, Inga & Soon på Tape d. 1. december

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten?

Jeg kender kun Inc. No World perifert, men de har en nice minimalistisk R&B-lyd, som blander mig sig med noget helt vildt grimt – Jeg kan godt li’ det!

Soon har kun udgivet en ydmyg demo af sangen ”Forget”, men til gengæld er sangen virkelig nice! Det er en lækker blanding af R&B og Pop, og alle i bandet er enormt dygtige musikere. Det kan kun blive godt!

 

Line Rothmann.//Foto:Facebook

Line Rothmann.//Foto:Facebook

 

Navn, alder, beskæftigelse

Line Rothmann, 26 år. Kaospilot, sanger i Ok fra siden og handicaphjælper.

 

Anbefaling

Det er nærmest altid værd lige at lure hvad der sker i Salonen i Grønnegade. Det er sådan et særligt lille rum, at det typisk er ganske særlige oplevelser man kan få der. D. 1. dec. indspiller Simon Eskildsen Trio deres album foran et publikum. Så én ting er, at du kan opleve en velspillende trio, men du kan simpelthen også få dit klap med på en albumindspilning. På eventet bliver der lokket med pebernødder og rødvin, så alt i alt er det en pakkeløsning man har svært ved at sige nej til!

 

Dome of Visions – Ja, det er pisse koldt fordi det er vinter, og domen er en plastichat på havnen. Men der altså noget ganske smukt i at stå i sin vinterfrakke og lytte til musik, og det har jeg tænkt mig at gøre d. 3. december hvor de to bands Yune og Sants spiller op. Jeg har ikke oplevet dem live før, og kender dem kun fra deres få online lydbidder. I deres to singleudspil viser de dog, at det sagtens kan lade sig gøre, at lave popmusik, der hverken er dumt eller uinteressant. Sants har enkelt nummer man kan lytte til. Og i det, er det som om, at vokalen ligger på niveau med de andre instrumenter, og derved frigiver muligheden for at agere bandmedlem og instrumentalist, fremfor frontfigur. Det er et enormt spændende valg, og jeg vil glæde mig til at finde ud af, om der er noget gennemgående i deres musik.

 

Aarhus er en korby, og december måned er simpelthen en palet af muligheder for at opleve smukke stemmer fylde kirkerum, og kantiner op med alskens kormusik. Så jeg vil til slut anbefale, at du sætter dig ned, og kigger i dit kirkeblad, og finder ud af hvornår de har deres julekoncerter. Der vil du med garanti kunne finde koncerter, der kan give din julestemning et kæmpe boost.
Det var alt fra mig! Håber vi ses derude i koncertlivet.

 

Tobias Andreassen.//Foto:Facebook.

Tobias Andreassen.//Foto:Facebook.

 

Navn, alder og beskæftigelse

Tobias Andreassen, 26 år, Musiker (Yune, I Just Came The Moon etc.).

 

Anbefaling

Joan as a police woman, 6 december

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten

Jeg har hørt to af deres plader nogle gange og synes, at de har et interessant bud på den alternative pop. Hvis Joan Wasser er ligeså karismatisk som på pladerne, og hvis bandet samtidigt er ligeså velspillende, så kan det potentielt blive en fantastisk koncert!

 

 

Tekst skrevet af Dansk Musiker Forbunds Ungdomsudvalg, Aarhus.

Skriv en kommentar