FIRE ANBEFALINGER FRA DET AARHUSIANSKE MUSIKLIV

FIRE ANBEFALINGER FRA DET AARHUSIANSKE MUSIKLIV

Er du også ved at drukne i virvaret af koncertinvitationer på Facebook? Kan du ikke finde ud af, hvad der er værd at tage til i denne måned? Fortvivl ej. Dansk Musiker Forbunds Ungdomsudvalg, Aarhus kommer dig til undsætning. Hver måned svarer fire aktører fra det aarhusianske musikliv på, hvilken koncert de glæder sig mest til, hvorefter de sender stafetten videre. VINK bringer hermed de fire anbefalinger for november.

 

Katrine Ting Holm.//Foto: Facebook.

Katrine T. Holm.//Foto: Facebook.

 

Navn, alder, beskæftigelse

Katrine T. Holm, 25 år. Studerende/sanger i Tankely.

 

Anbefaling

Rmb-show i Musikhuset fredag D 4 november kl 20. Der er grupperabat, hvis man er over 10 mennesker.

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten

Du skal tage ind og se/opleve en multi-musikalsk oplevelse, hvor 21 konservatorie-studerende er samlet om en scene og et show! Der er alt fra afrikanske trommer/dans til nutidigt elektro-pop. Showet er lavet med underholdning som succeskriterium, så der er en vis garanti!

 

Jakob Danielsen.//Foto: DMF

Jakob Danielsen.//Foto: DMF

 

Navn, alder, beskæftigelse

Jacob Danielsen, 42 i skrivende stund, og er beskæftiget som saxofonist, musikunderviser, komponist og familiefar.

 

Anbefaling

Jeg vil anbefale ikke mindre end 3 koncerter, for november er en helt unik koncertmåned i Århus. Først d. 3. november til DR big band og Darcy James D’argue arrangeret af Jazzselskabet. Darcy er en unik komponist og arrangør, som prøver at trække bigband traditionen med ind i et nyt årtusinde – og det er tiltrængt!

Efter det vil jeg anbefale at gå til foreningen, Phonognoms årlige invitational. Den strækker sig over to dage og præsenterer igen i år nogle af de fremmeste musikere fra den aarhusianske scene sammen med nogle af de fineste fra København. Dette år er gæsterne Kasper Tranberg på trompet og Laura Toxværd på saxofon. Der er koncerter på NON-SPACE d. 10. og 11. november.

Sluttetligt vil jeg anbefale at tjekke 11-Tsuki jazzfests program. Det er et overflødighedshorn af koncerter over 3 dage. Internationale stjernemusikere gæster Aarhus. Personligt skal jeg ind og høre The Thing, og jeg håber at kunne nyde Joey Barons sublime trommespil. Men tjek selv programmet, for der er noget for enhver smag (næsten).

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten?

Man skal tage til en eller alle af disse koncerter, fordi det handler om kunstmusik, eller musik som kunstart, og ikke underholdning. Kunst skal vække følelser og stille spørgsmål til tilværelsen. Kunst skal skabe forundring, forløsning, forventning, forvirring og give lyst til at arbejde med sig selv og sit potentiale. Hvis ikke man bliver følelsesmæssigt påvirket på den ene eller den anden måde af mindst en af disse koncerter, så må man kunne erklæres afgået ved døden.

 

Anders B. Rothmann.//Foto: Facebook.

Anders B. Rothmann.//Foto: Facebook.

 

Navn, alder, beskæftigelse

Anders B. Rothmann, 22 År, og studerer elektrisk bas på det Jyske Musikkonservatorium.

 

Anbefaling

Slowes & The Vice på Tape d. 18. November.

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten?

Fordi det kort sagt er to rigtig seje grupper. Jeg har oplevet begge live før og kan forsikre om, at der både er noget i gære såvel som på spil. Det er blod, sved og tårer, og det lyder herregodt.

 

Louise Ring Vangsgaard.//Foto: Facebook.

Louise Ring Vangsgaard.//Foto: Facebook.

 

Navn, alder, beskæftigelse

Louise Ring Vangsgaard, 47 år, violinist/sanger i bl.a. Tradish, Prisme, LYD, Happy River Band. Underviser violin på Musikskolen, Laura og Den Kreative Skole.

 

Anbefaling

Dobbeltkoncert 10/11 på Stakladen i Aarhus med Mames Babeganush og Umpas. OBS: Tilmelding er nødvendig!

 

Hvorfor skal jeg tage til koncerten?

Det kan vist ikke undgås, at der bliver fest og dans. Har ikke oplevet de to bands, men altid haft vildt meget lyst til det.

 

Tekst skrevet af Dansk Musiker Forbunds Ungdomsudvalg, Aarhus. 

Skriv en kommentar