Festival rimer på frivillig

Festival rimer på frivillig

Northside 2016: Ingen festival er nogensinde blevet stablet på benene uden en horde af frivillige. Northside er ingen undtagelse med 5000 af slagsen. Vi har snakket med en af Northsides frivilligkoordinatorer om frivillighed på Northside – og i det hele taget. Læs med hvis du, ligesom os, både er imponeret og inspireret af velfungerende frivilligkulturer.

 

“JEG GØR DET, FORDI DET ER SJOVT”

I sidste uge mødtes vi med Stine Harritsø på en meget stor og tom græsplæne i Ådalen. Opbygningsarbejdet til årets Northside festival var kun lige begyndt, og der herskede en helt anden stemning end den, vi normalt forbinder med Ådalen. Vi havde spurgt Stine, om hun ikke ville snakke lidt med os om den frivilligkultur, de på Northside gør så meget ud af.

Stine er frivilligkoordinator for Sikkerhed & Service, som bl.a. indebærer ansvaret for de frivillige i indgangen, på parkeringspladserne, ved portene og scenerne – næsten 1000 frivillige i alt. Jobbet som frivilligkoordinator for Sikkerhed & Service kom lidt ind fra højre. Stine var første gang med på Northside som frivillig  i 2012, hvor hun sad i dankortboderne. Herefter fulgte et par år som betalende gæst, hvorefter hun blev frivilligkoordinater for et område sidste år, som ikke længere eksisterer. Fordi arrangørerne var så glade for hendes indsats og engagement sidste år, blev hun tilbudt en projektansættelse i år. Hun fortæller at hun er med, fordi hun synes det er sjovt at være med til at skabe et stort event – ikke for at tjene penge.

IMG_20160606_105836

// Alle fotos: Amalie Patricia Mortensen

 

FÆLLESSKABSFØLELSEN

Stine har en kandidat i Medievidenskab, så koblingen til Sikkerhed & Service er ikke åbenlys. De opgaver hun sidder med (projektstyring, kommunikation og fællesskabet for de frivillige) er dog noget hun interesserer sig meget for og noget, som hun kan tage med sig videre i erhvervslivet. Hun brænder særligt for at skabe en positiv kultur blandt de frivillige, hvor de føler sig godt tilpas med et stærkt tilhørsforhold og ejerskab til festivalen. Noget af det som gør Northside speciel er, at det er en forholdsvis lille og intim festival. Det at man ikke sover på festivalen gør absolut ikke festivalfølelsen mindre, det komprimerer den bare. 

Arrangørerne har gjort meget ud af at skabe en hyggelig festival med grønne initiativer, hvor der kan spilles brætspil under træernes toppe, nydes kunst langs hegnene og spises frokost i skovbunden. Tiltag som disse skaber en hyggelig og rolig atmosfære – både blandt gæster og frivillige. Herudover har de frivillige deres eget område, hvor de kan trække sig tilbage og slappe af med billige øl. De frivillige skal føle, at de er en del af Northside fra de tilmelder sig, til de har haft deres sidste vagt. De skal vide, at de er uundværlige.

IMG_20160606_105224

 

EN KULTUR AF FRIVILLIGE

Udover at have været frivillig på Northside, har Stine tidligere været frivillig på Smukfest og Roskilde Festival. Derudover har hun arbejdet frivilligt i en faglig forening og været redaktør på et magasin. Frivilligkulturen ligger derfor ikke langt fra hende. Hun fortæller, at hun synes, at frivilligt arbejde er fantastisk! Udover at man på Northside får en billet retur, er der også mulighed for at skabe et større netværk, få erfaring og tage ansvar. Har man som frivillig lyst til at lære mere eller få ansvar, er der også rig mulighed for det. Viser man engagement og gå-på-mod, er der god mulighed for, at et frivilligt arbejde på Northside kan være starten på noget mere. Hos VINK er det også vores erfaring, at frivilligt arbejde generelt er en god mulighed for at få prøvet nogle ting af, som man ikke nødvendigvis har mulighed for ved lønnet arbejde. Og så er det jo bare skønt, at man ved, at alle der arbejder frivilligt gør det, fordi de brænder for det! Hvis ikke, kan de jo bare lade være. 

IMG_20160606_103141

Om bare to dage kan vi ikke se den her græsplæne for grej og mennesker.

 

Har du lyst til at være frivillig på Northside, kan du faktisk nå det endnu! Hop herind og tilmeld dig. Har du lommen fuld af guld og foretrækker du at købe en billet, så er der stadig få partoutbilletter tilbage – dagsbilletterne er dog for længst væk.

 

Skriv en kommentar