En tur i Kolonihaven

En tur i Kolonihaven

NORTHSIDE 2016; Grayson Perry er kunstner, transvestit og brite, og i år er første gang han besøger en musikfestival; eller det vil sige… En kolonihave ved siden af festivalen.

På den anden side af hegnet

Man skulle ikke tro det, men på den anden side af hegnet, kun få meter fra Blue Stage, ligger en oase af ægte sommeridyl i form af det ene kolonihavehus efter det andet. Lister man indenfor i haven hos nr. 63 bliver man mødt af Northsides nye koncept. Her er det ikke musikken der er i fokus, men i stedet udvalgte arrangementer som fokuserer på bl.a. kunst, mad og yoga.

Vi har været et smut forbi for at se nærmere:

Grayson Perry ville egentlig gerne have haft en kjole på til sin artist talk, men han havde forestillet sig Northside som et mudderbad, og ville derfor ikke have ødelagt kjolen.

Grayson Perry ville egentlig gerne have haft en kjole på til sin artist talk, men da han havde forestillet sig Northside som ét stort mudderbad, turde han ikke tage chancen og få sin kjole ødelagt. // Foto: Amalie Patricia Mortensen

En Talk med masser af humor

Næste uge slår ARoS dørene op for en solo-udstilling med Grayson Perry, og i den forbindelse har han gæstet Northside og givet en Artist Talk. Fyldt med humor og sarkasme fanger han hurtigt de fremmødte, og der bliver grint højlydt igennem hele talken. Han fortæller bagefter, at han egentlig gerne ville lave stand-up shows, men at der med et stand-up show ligesom er nogle forventninger til, at han skal være sjov. Så er det lidt lettere bare at kalde det en Artist Talk og give folk det indtryk, at han bare er en mand fyldt med humor.

Skræller man humoren af, så kan man hurtigt høre, at Grayson Perry egentlig har nogle ret kritiske og provokerende ting at sige. Dette gør sig bl.a. også gældende i hans måde at udtrykke sig; om det så er hans påklædning eller hans kunst.

3

Nogle af de ting som Grayson Perry har fokus på, både i sin talk men også i sin kommende udstilling, er emner der knytter sig til sociologiske aspekter ved mennesket som identitet, transvestisme, religion, klasse og stil; alt sammen knyttet sammen med autobiografiske aspekter. Derfor har hans kommende udstilling på ARoS også fået titlen Hold Your Beliefs Lightly.

Dette kom til udtryk i talken gennem løbende sarkastiske (dog kritiske) udsagn om den britiske middelklasse og deres mærkværdige adfærdsmønstre. Udsagn om folks måder at udtrykke deres stil på gennem påklædning. Her nævner han bl.a. hipstere og siger også grinende:

Nobody will admit being a hipster. They’ll rather admit being a member of ISIS”.

 

 

Se resten af programmet for KOLONIHAVEN her.

 

Skriv en kommentar