Reportage fra VEST-fronten

Reportage fra VEST-fronten

VEST er navnet på et nyt kunstnerstyret udstillingssted og studie for malerne Line Busch og Maya Stefania samt skulptør Line Riisager. De holder åbning i morgen. VINK var forbi til en tår kaffe, et kig ind i keramikovnen samt et skue ind i kuberne og krusedullernes verden. Se med.

 

 

Hvem er VEST?

Alle fotos: Katrine Nør

Alle fotos: Katrine Nør

Busch

 
Line Busch tog sin afgang fra Aarhus Kunstakademis maleri-uddannelse i sommer og tager nu et halvt år på skulptur-linjen for at supplere med noget andet.
Med grafisk bevidsthed og sirlig finesse bevæger Busch sig i et geometrisk univers befolket med kuber. Kuber, pistoler og omvendt udtalte ordsprog er genstande for linoleumsnit og store maleri med motiver, der har atmosfærisk og rumlig karakter.
vinkimgfilehAOklXcOijApbvqvCoOU
På en sommerferie i Spanien faldt hun på et loppemarked over et værk af den ungarsk-franske kunstner, Viktor Vasarely. Draget af den optiske virkning i hans arbejder vidste hun straks, at hun havde kuber i hovedet. Siden har hun rystet maling ud af ærmet – på lærreder hun vender med vrangen ud, så det får en mere rå effekt. Fængende og farverige, omend kontrollerede, værker med yderst personligt strøg.
vinkimgfileAnsIOqBzhnXDnDUjaOLP
 

Riisager

Line Riisager har læst litteraturhistorie, men droppede det til fordel for Aarhus Kunstakademis keramiske uddannelse, som hun færdiggjorde forrige sommer. Hun tog efterfølgende en kunstpædagogisk efteruddannelse og underviser ved siden af sit eget arbejde børn og unge i skulptur.
Et vægur skal omdannes til en balkon med figurer. I støbeskeen er der en urskive med en styrtede kvindeskikkelse. Riisager finder ting, især legetøj, på loppemarkeder og ebay og laver efterfølgende afstøbninger med flydende ler. Bjørne, hajer og nøgne kvinder modelleres og manipuleres – nogle værker har af og til over 100 dele, der skal ‘limes’ sammen.
vinkimgfilewICZVUFkvaNCPAEqaiBz
Hendes kunstneriske ‘dissekrering’ har karakter af en vulgær og teknisk svær arbejdsproces, hvor der kreeres nyt af allerede eksisterende elementer – resultaterne er imponerende, og genren kunne kaldes narrativ keramik.
vinkimgfilezPQQxCwhtWMGANYEJqvG

Stefania

 
Maya Stefania tog ligeledes sin afgang fra Aarhus Kunstakademis maleri-uddannelse i sommer.
Hun læste ellers klassisk arkæologi og tog til USA med sin kæreste for at færdiggøre uddannelsen, men tog imens kurser på California Academy of Painters. Hun fik undervisning af en fransk landskabsmaler, og da hun efter nogle år i USA flyttede hjem, vidste hun med det samme, at hun ville gå all in på at male.
vinkimgfilevRCXcuOqVLbipdJKDHJH
Maleri og collage – Stefania vil ikke lade sig begrænse af det ene eller andet ‘medie’ og skifter mellem af være figurativ og abstrakt. Hun materialeundersøger og laver organiske former med bevægelse, som integrerer hendes ‘kruseduller’ i blandt andet figurative malerier, der opsluger én i en fascinerende verden i flere lag.
vinkimgfilebNwysEtbOxlMUolfKGZA

VEST – det er fordi, vi vil!

 
VEST er ‘VI’, og ‘VI’ er en symbiose med god energi. De er tre kunstnere med vidt forskellige udtryk, der satser alt og går all in for kunsten med samme ildhu, dynamiske tankegang og kompromisløse stræben efter det gode værk.
Alt har været selvfølgeligt fra start. De ville have et værksted. Et studie. Et udstillingssted med repræsentation af såvel husets kunstnere som inviterede. Og med en ambitiøs og legende tilgang er VEST et dynamisk arbejdende værksted med højt til loftet og med et anderledes udstillingskoncept uden fastlagte rammer, der begrænser idéerne bag og karakteren af udstillingerne. “Det er fordi, vi vil!”
vinkimgfileBnncBrBFOoodQEdttiMB
VEST åbner officielt lørdag den 14. september med den første udstilling af husets kunstnere Busch, Riisager og Stefania.
Hvad: Åbningsudstilling hos VEST
Hvor: Chr. Molbechs Vej 21
Hvornår: Den 14, september kl. 13-18
Hvorfor: Fordi de er pisse dygtige og fordi udstillings- og værkstedskonceptet er fedt
Mønt: Du falder med garanti over en masse ting, du ikke kan leve uden
Links: Hjemmeside her med links til kunstnerne

Skriv en kommentar