Magdalena Bors udstiller hos Galleri Image

Magdalena Bors udstiller hos Galleri Image

Oplev udstillingen af hjemmestrikkede landskaber The Art of Domestic Compulsion, når Galleri Image debuterer med deres første australske kunstner, Magdalena Bors. 

Kunstneren, der til hverdag bor i Melbourne, har uddannet sig inden for arkitektur og fotografi. Denne baggrund kommer klart til udtryk i hendes værker, der ofte består af fotograferede, opstillede og konstruerede fantastiske landskaber i forskellige variationer. Magdalena Bors er fascineret af menneskers ambivalente forhold til naturen i deres dagligdag. Hun beskriver dette forhold som værende på en gang stærkt og skrøbeligt.

Udstillingen byder på en sammensmeltning af de to fotoserier Homelands og The Seventh Day. Scenen for begge serier er det hjemlige rum og materialerne brugt til at fremstille de fantasifulde landskaber, er materialer, man typisk finder i hjemmet. I Homelands serien ligner opstillingerne nærmest noget, der er taget ud fra et eventyr, nogle gange med en lyskilde, der tilfører en snert af magisk stemning og altid med en anonym kvinde i sort kjole, der næsten får en status afSkaber inden for hver af de små universer. I The Seventh Day serien har vi med forskellige mennesker at gøre, der på en helt anden måde end den anonyme kvinde også fremstår som skabere af de omfattende kreationer. I disse tilfælde er det som om projektet har overtaget personerne og de har i deres besættelse fuldstændig udmattet sig selv i processen.

Galleri Image var det første af sin slags, ikke kun i Danmark, men i hele Skandinavien, et ikke kommercielt galleri for fotografi og videokunst. Stiftet i 1977 af lokale fotokunstnere og fotointeresserede viser Galleri Image årligt mellem 8 – 10 udstillinger af både internationale og danske kunstnere og samarbejder lejlighedsvis med blandt andet Århus Kunstbygning.

Hvad: Fotoudstilling – Fernisering, snak

Hvor: Vestergade 29, 8000 Aarhus C

Hvornår: 24. maj til 30. juni – Fernisering fredag d. 24. maj kl. 16.00 – 19.00, snak med kunstneren lørdag d. 25. maj kl 14.00

Mønt: Gratis

Links: Galleri Images hjemmeside eller Magdalena Bors’ hjemmeside.

Skriv en kommentar