Kunst til din efterårsferie

Kunst til din efterårsferie

Fat mod! Der er stadig fire dage tilbage af efterårsferien. De dage kan du passende bruge på at tulle rundt på byens forskellige udstillingssteder. Vi har samlet en række alsidige udstillinger og en enkelt fernisering. Alt er gratis – så værsgo og kunst løs!

Cu i cyklus af Honey Biba Beckerlee

Udstillingssted: KH7 artspace Udstillingsperiode: den 3. – 25. oktober

“Cu” er det kemiske symbol for kobber. Honey Biba Beckerlees soloudstilling Cu i cyklus undersøger kobber og især kobberets mønster og fremtræden i computeren, geologien og biologien. I værket mimer kobbertrådenes mønster umiddelbart “bare” et stykke vævet stof. Men når man dykker dybere ned i værket og dets paratekst, finder man ud af, at mønsteret også repræsenterer RAM-moduler, hjernescanninger og data. Cu i cyklus udfordrer de skarpe grænser mellem natur, kultur og teknologi og undersøger sammenhængene mellem kobber og hukommelse, computere og biologisk liv.

DSC_5349.jpg

‘Cu i cyklus’ er en del af Honey Biba Beckerlees ph.d.-projekt ‘Digital Matters’. // Foto: www.kh7artspace.dk

Gruppeudstilling: Just a sip – covered with a face

Udstillingssted: Cantina Udstillingsperiode: den 3. oktober – 1. november

Udstillingen Just a sip – covered with a face er ganske speciel, da det også er en åbning af det spritnye udstillingssted Cantina, som ligger på Godsbanen. Udstillingen og udstillingsstedet er etableret af Corporum, som er en nystartet kunstnerforening for professionelle nyuddannede kunstnere. Udstillingsstedet Cantina er skabt med et ønske om at være et nyt og kreativt knudepunkt for det kunstneriske miljø på Godsbanen. Udstillingen Just a sip – covered with a face præsenterer en række af medlemmerne fra Corporum og fremviser et udsnit af deres kunstneriske praksisser. Kig derned og vær med til at indvie byens nye kunstkantine.

Åndehuller i Det Grønlandske Hus

Udstillingssted: Det Grønlandske Hus i Aarhus Udstillingsperiode: den 27. september – 22. november

Udstillingen Åndehuller præsenterer fem kunstnere fra henholdsvis Grønland og Danmark. Kunstnerne har alle det til fælles, at de arbejder med tekstilhåndværk. Udstillingen undersøger forbindelsen mellem det traditionelle syhåndværk og identitet. De syede værker vises i Det Grønlandske Hus’ nye kultursal på Dalgas Avenue.

Other Tales af Sammy Baloji

Udstillingssted: Kunsthal Aarhus Udstillingsperiode: den 21. august – 1. november

Udstillingen Other Tales tildeler en plads til de gemte og glemte fortællinger om kunstneren Sammy Balojis hjemland, Den Demokratiske Republik Congo. Værkerne i Other Tales fokuserer på forbindelsen mellem den vestlige verden og afrikanske territorier, og hvordan disse forbindelser stadig er præget af kolonialismens handlinger. Sammy Balojis værker præsenterer et dekolonialiserende blik og udfordrer dermed den dominerende vestlige fortælling, som vores verden bygger på. Tjek det ud før udstillingen lukker den 1. november.

Fernisering: Krusedullefeber af MCRO

Udstillingssted: Galleri June Bech Udstillingsperiode: den 16. oktober – 16. november

Galleri June Bech på Studsgade inviterer til fernisering fredag den 16. oktober klokken 16.00. Her vil Mads Christoffer Reinke Oxholm, som er kendt under akronymet MCRO, udstille sine vilde og voldsomme penselstrøg, kulstreger og keramiske skulpturer. Mads Christoffer Reinke Oxholm er inspireret af den kunstneriske avantgardebevægelse COBRA og især den hollandske kunstner Karel Appel.

Tag til fernisering på udstillingen ‘Krussedullefeber’. // Foto: Facebook-begivenhed

Pillars of Creation af Anne-Sofie Overgaard

Udstillingssted: Spanien 19C Udstillingsperiode: den 2. – 18. oktober

Pillars of Creation er en installation bestående af en række af billedvævninger monteret på skulpturelle metalkonstruktioner og 3D-printede elementer. Værket tager udgangspunkt i digtet Det tabte paradis fra 1667 af den engelske digter John Milton samt Gustave Dorés illustrationer til eposset fra 1866. Anne-Sofie Overgaard har i sit værk redigeret i disse oprindelige illustrationer af det gode mod det onde, så det er blevet til en række vævede landskaber med en syntetisk og dramatisk farvesammensætning. Tjek det ud på Spanien 19C.

Kastanjedyr på Kunsthal Aarhus

Kastanjedyrssted: Caféen i Kunsthal Aarhus Kastanjedyrsperiode: den 13. – 18. oktober

Kunsthal Aarhus’ Skulpturpark bugner i øjeblikket med kastanjer. Kunsthallen inviterer derfor hver dag i efterårsferien børn og barnlige sjæle til at lave kastanjedyr. Tag dit barn, din lillebror, din vens barn, eller bare et eller andet barn i hånden ned til kunsthallen som undskyldning for, at du kan få lov til at stikke nogle pinde i Skulpturparkens kastanjer, mens du drikker varm kakao. Det er diskutabelt, hvorvidt det hører hjemme i en kunstguide som denne. Men det er indiskutabelt efterårsnostalgi på sit højeste!

Coverbillede // Kio Jørgensen Ng

Skriv en kommentar