Turen går til Bora Bora

Turen går til Bora Bora

Teatret for dans og visuel scenekunst holder sommerferie i juli måned. På trods af det havde teatrets PR-medarbejder, Jakob Edut, fundet Bora Bora-jakken frem og tog VINK med på tur i Bora Boras nye efterårsprogram. 

Trægrønne toppe får et sjældent kig ind ad vinduet. Det sorte, der plejer at holde teatersalen helt mørk, har givet op, og der kommer lidt lys ind i salen. 

 I den anden, større sal blinker et lysstofrør stædigt, men ellers er der stille i det lyddæmpede rum. Helt stille. 

Bora Bora slumrer om sommeren. Samler kræfter til en ny sæson med drøn på. HeadQuarters, Bora Boras indgang og foyerbar, har åbent, og teatrets scener er lejet ud til operaarrangementer og argentinsk tango. Det er det, der sker bag de gule mure. Programmet er frit, og øen er tom på denne julidag. 

Til september byder Bora Bora dog igen op til dans og tænder for lysrækken af pærer over spejlene i omklædningen. Ready for showtime! 

vinkimgfileFDslICWKmGupMZtuApUk

Foto: Rikke Egebæk Vadstrup

Plads til det mærkelige

Til Bora Boras gallaåbning i februar 2012 kunne man møde en strikket bjørn, dansende vaskemaskiner og  fire meter høje persienner i forestillingen This door is too small (for a bear). En forestilling som ifølge Jakob Edut var en supermærkelig og helt vanvittig forestilling. Uden et decideret plot men spektakulær. 

”Den skulle få folk til at tænke: Okay, her kan ske alt muligt på Bora Bora,” siger Jakob Edut.

Derudover har Bora Bora lagt gulv til successer som flamencodans af den populære Selene Muñoz og vinder af publikumsprisen Aarhus 2013 Kvinde kend dit skab, som genopføres dette efterår. Man kan også møde visuelle performances på Bora Bora: Musikspillende folk i et stort akvarium, eller en kunstner,der ruller sig i fisk og mel. 

 ”Vi siger ikke nødvendigvis, at det vi præsenterer er noget, alle synes om, men det er altid interessant,” lyder det fra Jakob Edut. 

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Foto: Rikke Egebæk Vadstrup

For Bora Bora er det ikke et succeskriterium at have fyldte sale. Forpligtelsen er at tilbyde plads til noget andet, end det som stensikkert kan melde den store teatersal med plads til 200 udsolgt. Der skal også være plads til det nicheprægede og det eksperimenterende inden for dans og visuelt teater.

”Vores kunstneriske leder synes, kvinden med fisk og mel kunne noget. Og det kunne det også. Jeg er bare ikke sikker på, hvad det var. Men hvor skulle man ellers vise det?,” griner Jakob Edut.  

Et efterår med Blam! i

Bora Boras efterår bliver en bred dansemenu af forskellige forestillinger. Ballet åbnes af Blam! En Reumert-vindende og anmelderrost forestilling, som spillede for fulde huse i København. Forestillingen handler om (u)almindelige dage på et kontor. Hæftemaskiner forvandles til maskinpistoler, når parkour og stunt rykker ind på scenen.

”Her kan alle være med, og der er fuld knald på,” fortæller Jakob Edut, som selv glæder sig til at se  sæsonen blive skudt i gang med Blam!, der spiller i festugen fra d. 2-7. september. 

vinkimgfilecvmGTVNkeFpAMUGBUGQG

Blam! Pressefoto: Søren Meisner

Derudover anbefaler Bora Bora-insideren også sidste sæsons succes, Kvinde kend dit skab, hvor der igennem dans og masser af humor diskuteres, hvor skabet skal stå. Forestillingen spiller d. 23. til 25. oktober. 

vinkimgfilemUNhCAXHVRbpHhXlMgGo

Kvinde kend dit skab. Pressefoto: Christoffer Brekne

Søger man det mere smalle, er På kanten en forestilling,som kombinerer en forhenværende krigsveterans oplevelser med billedkunst og dans i et forsøg på at visualisere krigens konsekvenser. 

”Ingen ved om kombinationen kommer til at fungere, men der bliver gjort et forsøg på at fortælle en vigtig historie på en visuel måde, og det er spændende,” siger Jakob Edut om forestillingen, som kan opleves på Bora Bora fra 7.-14. november.

Læs mere om forestillingerne her.

VINK siger på forhånd tak for dansen til Bora Bora. Vi glæder os til at danse fødderne ømme og stirre os trætte i oplevelser med jer efter sommerferien.

 

Sommerferiestemning på Bora Bora

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Bora Boras farverige foyer symboliserer en ny start i Brobjergskolens gamle skolelokaler. Foto: Rikke Egebæk Vadstrup

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Dagslys får en sjælden gang lov til at kigge ind i Bora Boras sorte scenerum. I sommerferien kan det ske. Foto: Rikke Egebæk Vadstrup

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Stolene står tomme til 2. september. Foto: Rikke Egebæk Vadstrup

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Garderoben renoveres. Foto: Rikke Egebæk Vadstrup

 

Hvad: Bora Bora – Dans og visuelt teater. 

Hvor: Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C

Hvornår: Åbent på forestillingsdage i forårssæsonen fra februar til juni og efterårssæsonen fra september til december. Der kan købes biletter til forestillingerne på tlf. 86 19 00 79 (alle hverdage fra 10-16) og på Bora Boras hjemmeside.

Hvorfor: Fordi du kan finde store, smukke, inspirerende eller bare anderledes danseoplevelser. 

Mønt: Fra 50 til 140 kr. Rabat for unge under 25, studerende samt pensionister eller medlemmer af Bora Boras medlemsklub, som betaler et årligt kontingent på 100 kr. 

Links: 

Facebook

Hjemmeside

Læs evt. også VINKs stedbeskrivelse af Bora Bora

Skriv en kommentar