Culture Workspace og Designit fusionerer i et nyt og unikt samarbejde

Culture Workspace og Designit fusionerer i et nyt og unikt samarbejde

Nordhavnen i Aarhus er den kreative ø, hvor fremtiden er håbefuld. For Culture Workspace og Designit, som holder til i denne bydel, ser et ambitiøst fælles coworking space nu dagens lys.

 

Du finder Culture Workspace og Designit i den aarhusianske nordhavn. På hver deres adresse, imellem store glaskonstruktioner, summende trafik og i ly af udsigten til havbrus og skov. Culture Workspace huser iværksættere og idérige ildsjæle i et ambitiøst coworking-miljø. Træder du indenfor, møder du en kreativ summen og skaberkraft, som rækker ud over skrivebordskanten. Du finder mellem grønne planter, duften af kaffe og hastige klik på tastaturer ansigter bag blandt andet Bloggers Delight, Smag Aarhus, GoMore og mange flere.

Fredag d. 4 maj bliver de to navne knyttet tættere sammen. Culture Workspace indgår i et ambitiøst samarbejde med den kreative gigant Designit. Sammen åbner de Culture Workspaces andet coworking space ved siden af Designits unikke industribygning i nordhavnen. Mikkel Møl Dalsgaard, CEO ved Culture Workspace, arbejder målrettet på at iværksætte et stærkt partnerskab med Designit. Her skaber de sammen nye fysiske rammer for ambitiøse entreprenører, startups og virksomheder i ekspansiv vækst.

 

Et kreativt arbejdsmiljø med unikke initiativer

Bag Culture Workspace ligger historien om to virksomheder i hastig vækst og sulten efter at drive forretning med kreative kræfter. Culture Workspace blev i 2015 skabt af det kreative bureau Culture Works og det miljøvenlige undertøjsmærke Organic Basics. Sammen så de potentialet i et nyt coworking space, hvor inspirerende arbejdsmiljøer og social interaktion er en del af identiteten. I dag arbejder 60+ virksomheder på adressen – heriblandt de to grundlæggere.

Det er ikke bare en arbejdsplads i klassisk forstand. Her er et miljø, som motiverer målgruppen af iværksættere, startups og freelancere. Culture Workspace tilbyder effektive arbejdsstationer, mødefaciliteter, event spaces og rekreative områder. Det skaber kreative og inspirerende rum, som understøtter identiteten og livsstilen for de husene virksomheder.

Culture Workspace er slutteligt en kulturskabende faktor med løbende facilitering af netværksskabende og sociale events med faglig, kulturel og forretningsmæssig værdi. De har alle til formål at styrke det fundament, virksomhederne og menneskene bag står på. Mikkel Møl Dalsgaard, CEO ved Culture Workspace, uddyber:

 

”Hos Culture Workspace tror vi på en balanceret coworking-livsstil. Derfor tilbyder vi en bred vifte af kulturelle begivenheder, som tæller alt fra vores fredagsbar, Drunk Creatives, til opkvikkende pitch sessions med forretningsnetværk og en cykel- og morgenbadeklub. For at kunne drive din virksomhed ind i fremtiden er du nødt til at trives som menneske og deltage i andre aktiviteter, som stimulerer dig – så simpelt er det.”

 

Designit

Designit blev stiftet i 1991 af en gruppe industrielle designere fra Arkitektskolen i Aarhus. Virksomheden har i dag ekspanderet til flere verdensdele og har kontorer i byer som London, Madrid, Oslo, San Francisco og Tokyo. Men moderskibet ligger i Aarhus, som Designit selv siger.

Designit har i sin tid vundet en række priser både nationalt og internationalt. Det har de gjort for deres unikke arbejde inden for servicedesign, produktdesign, kommunikationsdesign, branding, interaktionsdesign m.m. Designits kunder tæller alt fra store internationale enterprises som Audi, Lloyds, BBVA, SAMSUNG, CITIbank og til små lokale og nationale start-ups som Lunar Way, Artboost, Nina York m.fl. Ifølge Tyge Vonsbæk, direktør hos Designit, bliver det nye samarbejde en unik mulighed at blive inspireret af de start-ups, som kommer helt tæt på i det nye coworking space:  

 

“Det er vigtigt for os at komme helt tæt på små nye virksomheder, der arbejder fuldstændig anderledes end vores større kunder. Jeg mener, at vi kan lære en del af den dedikation, som startups skal udvise for at være succesfulde. Vi ser også en bred interesse for startups hos vores venner i enterprise-kategorien, så for os er det et logisk træk.”

 

Et match med potentiale

Det nye samarbejde danner rammerne for et interessant match. Culture Workspaces udvidelse med Designit skal tilbyde et miljø med professionelle designs, skæve kunstinstallationer fra Artboost, Designit-ansatte som nære naboer, top tech mødefaciliteter, aktive forretningsinitiativer, ambitiøse firmaer og events. Tyge Vonsbæk udtaler om det lovende samarbejde:

 

”Partnerskabet med Culture Workspace er ekstremt interessant for os. Vi kan se fordele ved at arbejde tættere med ambitiøse firmaer, som høster nye talenter, freelancere og vigtigst af alt få kritiske og nye idéer til at løse nogle af vores største kunders opgaver. Det globale arbejdsmiljø skifter i høj grad til denne type coworking. Det, at vi har vores hovedkvarter i Aarhus til at være en del af den slags arbejdsmiljø, er en unik mulighed for, at vi kan forblive på den kreative kant af nutiden og fremtiden.”

 

Fremtidens eksplosive fællesskab

Målet er klart. Culture Workspace vil med sit andet workspace etablere plads til over 100 virksomheder fordelt på to beliggenheder á 1600 kvadratmeter. Her skal de løbende afholde 20+ kulturelle- og businessorienterede events om året samt stå i spidsen for en frembrusende bevægelse af entreprenører. Thomas Scherning fra virksomheden Resilio udtaler, hvordan det bliver at tage del i det nye coworking space:

 

“For mig er de rammer, vi driver virksomhed inden for, meget vigtige. Ikke kun de fysiske, men i særdeleshed også de sociale. Det er her, vi finder inspiration og sparring; det er her, vi bliver klogere og bliver motiveret til at skabe ekstraordinære resultater. Og jeg er overbevist om, at med kombinationen af Culture Workspace og Designit bliver det svært at finde mere optimale rammer for os i Aarhus. Vi glæder os rigtigt meget til den spændende fremtid, der venter os her.”

 

Perspektivet og fremtiden står klart

World Economic Forum har udtalt, at kreativitet er et essentielt redskab for virksomheder og fremtidige jobs. Dette spår de allerede fra år 2020. Fremtiden tegner også godt for samarbejdet mellem Culture Workspace og Designit. På den nye adresse, Fiskerivej 2, bliver fokusset at tiltrække og skabe værdi for designvirksomheder og skalerbare startups i regionen.

Culture Workspaces samarbejde med Designit rækker videre over det nye coworking space i Aarhus.  I år arbejder det aarhusianske coworking space på at brede sig ud over bygrænsen for at åbne et coworking space i København i indeværende år. Samtidig fokuseres der på en yderligere ekspansion i Norden.

Nordhavnen, den kreative ø, undergår en enorm forvandling, og Culture Workspace leder efter de rigtige kreative ligesindede til at tage del i denne forvandling på Aarhus Ø. Mikkel Møl Dalsgaard konkluderer om det målrettede samarbejde:

 

“Ambitionen er at skabe menneskelig og forretningsmæssig merværdi for alle, der bliver en del af Culture Workspace, så de får det stærkest mulige afsæt for at bygge deres business”.

 

Skriv en kommentar