Sarah Jarsbo har været forelsket i Sydhavnen i næsten 10 år. Hun brænder for stedet, for menneskerne og for den udvikling, som i høj grad finder sted lige nu i det gamle industrikvarter. Hun tror på, at stedet kan vække nysgerrigheden i alle, og så ser hun uendelig mange grunde til, at man skal komme til Sydhavnsfestivalen 2018.

Sydhavnsfestivalen 2018 afholdes lørdag d. 8. september og vil være en festdag, hvor Sydhavnen åbner op og byder alle os borgere i byen indenfor til gadefest, åbne værksteder, debat og musik.

Vi spurgte Sarah Jarsbo, som er forkvinde for foreningen Sydhavnen, hvorfor vi skal komme til festivalen på lørdag. Hun svarede uden tøven: ”Jamen, for søren, jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle komme, altså”. Hun smiler bredt og fortsætter forklarende: ”Et, fordi hvis man ikke er nysgerrig i forvejen, så bliver man det, når man kommer her ned. Generelt – hvis man ikke er nysgerrig, skal man komme her ned til Sydhavnen. Specielt festivalen. Så vil du blive det. Det er godt at antænde noget nysgerrighed”.
Hun forklarer sig og insisterer på, at det er nysgerrighed, som giver livsgnister i alt, hvad vi gør og er.

En årelang forelskelse

Sarah forelskede sig for første gang i Sydhavnen for cirka 10 år siden.
Hun åbnede dengang sammen med en veninde et atelier for enden af Jægergårdsgade blandt slagteri, fabriksarbejde, kunstnere og kreative frirum. Et sted, hvor de som meget unge og grønne blev lukket ind i et fællesskab og et miljø med en helt unik stemning. En stemning som hun med stor glæde kan sige har holdt ved og er den samme i dag.
For hende selv er området, ud over i mange år at have været arbejdsplads og tilholdssted, en enorm inspirationskilde, og den følelse håber hun kan spredes til endnu flere.
Hun ser med stor glæde frem til festivalen i kommende weekend, og beundrer det store arbejde som blandt andre Frontløberne har lagt for dagen.

Alle er velkomne

Sarah beskriver Sydhavnen, som snart skal huse mange flere bygninger, arbejdspladser, og mennesker, som var det natur hun talte om:
”Selv i det her område har der ikke været særlig meget næring. Så har man jo selv fundet næring og er selv vokset, og selv blevet kæmpe store træer. Derfor kan man sagtens også plante noget ekstra. Og det er jo så det, man er i gang med. Det vil give mere liv og flere mennesker på Sydhavnen.”
Blandt andet derfor mener hun, at det kan være interessant for alle borgere i byen at tage ned på Sydhavnen for at ”se sådan et unikt område – det er fandeme vigtigt, at vi bevarer det. Prøv at tænke sig, hvad der bliver produceret her i Aarhus, som vi slet ikke kender til”, siger Sarah insisterende.

Hun ser festivalen som et rum, hvor man inviterer hele byen indenfor og råber kom! At der er noget helt særligt ved festivalen i år, fordi man på Sydhavnen er så klar til det.
På Sydhavnen er der flere og mere end før i tiden. Festivalen er lokal, og det er områdets egne aktører, der kommer på banen og viser frem.

// Alle fotos: Rebecca Kirkeby Blach Rossen