NorthSide 17: sulten?

NorthSide 17: sulten?

Bekend det. Du er her mindst lige så meget for maden som for musikken. Det er også forståeligt, for her er så meget lækker mad og drikke, at man, ligesom musikprogrammet, nærmest burde lave et program for, hvad man skal have at spise henover weekenden. Her er nogle af de madboder, vi ikke vil gå glip af! 

 

Gourmensch

Mønt: 85 kr. 

Gourmensch leverer en ny fortolkning af grillens gode gamle flæskestegssandwich! Porchetta burgeren! Her er tale om en asiatisk inspireret flæskestegssandwich med vietnamesisk marinade, saftigt (og lidt fedtet) kød, koriander, asiatiske pickles samt en yuzu mayo (hvad end det måtte være, udover den mayo vi kender). Derudover bliver porchettaen stegt over åben ild, hvilket med dets lækre duft, ikke kan lade være med at lokke! Det er godt betalt, men det er også en hel anderledes smagsoplevelse!

 

//Alle Fotos: Johanne Teglgård Olsen

Falafel du Marais 

Mønt: 65 kr. 

Har man været i Paris, ved man, at Marais er området med de bedste falafler! I modsætning til vores velkendte Shawarma-houses bliver falaflen her serveret i et pitabrød (selvom vi heller ikke har noget imod det bløde fladbrød). Det efterlader os med den fantastiske smag af falafel og et mere eksotisk og mellemøstligt twist af krydderier. Det er en lidt mere chic/parisienne-agtig følelse, end den vi står med, når klokken er 3:38, og vi slår et smut forbi Shawarma King efter en bytur. Man går aldrig galt i byen med falafel (du Marias).

LÊLÊ

Mønt: varierende 

Aarhus er desværre ikke så priviligeret at have LÊLÊ nærmest på hvert gadehjørne. Med Vietnamesiske rødder har Ahn Lê formået at gøre vietnamesisk til en fornem og kulinarisk spise herhjemme, og livet er bare bedre med koriander og karry – for ikke at nævne friturestegte asiatiske snacks! Derfor skal du forbi LÊLÊ på festivalen, nu hvor du endelig har muligheden!

Rodfast

Mønt: variende

Med vegetarbølgen skal du forbi byens hippe toaster Rodfast, der i forbindelse med festivalen er rykket ud af M.P. Bruunsgade. I en tid hvor kulhydrater nærmest er et skældsord, har vi desværre glemt glæden ved den hvide toast, som vi op igennem 90’erne og 00’erne ellers gnaskede i os. Men ligesom så meget andet får selv en toast en renæssance. Her er altså tale om en lidt sundere og mere velsmagende oplevelse end skinke og fabrikeret ost, når Rodfast langer deres populære svampetoasts med gedeost henover disken. Så gør op med din hidtil nærmest nostalgiske fornemmelse af en toast. Du vil ikke blive skuffet – tvært imod!

Glad!

Mønt: varierende

Efter et par år med overvældende mængder af squats og salatbarer er vi med gourmet fast food trenden faldet et lille skridt tilbage på sundhedsstatistikken. Men det er dog et held, som ovenstående også antyder, for det forbudte smager jo så godt, og ingen dør af hjertekarsygdomme efter en enkelt hotter eller to! Men for de, der alligevel ønsker, at skinny jeans ser skinny ud, kan man smutte forbi byens mest veletablerede økologiske salatbar, der serverer mættende, nærende og velsmagende mad – hvilket er vigtigt ovenpå uanede mængder af øl, ciders og shots. Her kan du ligeledes få detox-agtig juice, der nok skal kunne kompensere for de andre fornøjeligheder. Det kan være svært at navigere i en jungle af juice- og salatbarer, men man ved, hvad man får hos Glad!, som har været i branchen i over 10 år.

 

Bonus: Æg fra Niels og Grete

Mønt: varierende

Bare lige for at slå et slag for det økologiske opsving i æggeforbrug og æggeproduktion i Danmark kan man tage forbi Niels og Gretes æggestand i Outside-området. Her serverer de arme riddere og æggemadder stegt i ægte økologisk smør! En god lille hapser, når energien fra øllen ikke længere har en indvirkning.

//Thea Egestrand

 

Skriv en kommentar