Klar på Strandbar?

Klar på Strandbar?

Aarhus Ø er et virvar af maskiner, beton og prestige byggerier. Og så er der steder som Strandbaren.

 

Strandbaren er klar til endnu en solrig dag // foto: Silje Marie Schjødt

Strandbaren er klar til endnu en solrig dag // foto: Silje Marie Schjødt

 

Jeg går tit tur ved Aarhus Ø og holder lidt øje med, hvad der sker med det ”tomme lærred”, som jeg betragter dette sted som. Jeg ser muligheder her og masser af uudnyttede kvadratmeter. Men selvfølgelig ser jeg også alle maskinerne, det betongrå miljø og de arealer, som allerede er besatte og privatiserede. Snart popper endnu et kontorkompleks op. Skidesmart, nyt, blankpoleret og så fandens anti-socialt.

Heldigvis findes der steder som fx Strandbaren, der lyser op i maskinjunglen og tilbyder en platform, hvor man kan være sammen. Sammen om at sole sig, havne-bade, dyrke yoga, drikke drinks og spille et slag volley.

 

Kan du spotte en strandbar, bagved maskinjunglen? // foto: Silje Marie Schjødt

Kan du spotte en strandbar, bagved maskinjunglen? // foto: Silje Marie Schjødt

 

Den gemmer sig godt, den Strandbar. Men med nogle hjælpeskilte på vejen, finder jeg frem, selvom ruten derhen, blandt bobcats og andre industrikøretøjer, godt kan få mig til at tvivle på, at der kan ligge noget så eksotisk som en strandbar her. Det er ikke desto mindre tilfældet. Når den kommer til syne, virker den nærmest som et fatamorgana efter den lange gåtur i beton-sahara. Men lounge-musikken lokker mig nærmere, og det føles på en gang surrealt, men samtidig også ret luksus-agtigt, når underlaget under mine fødder skifter fra beton til sand.

 

Fra rå asfalt til blød strandsand // foto: Silje Marie Schjødt

Fra rå asfalt til blød strandsand // foto: Silje Marie Schjødt

 

Jeg finder Strandbarens hjerte ”The Tiki Bar”, som tilbyder drinks til de priser, drinks nu en gang koster (mellem 60 og 80 kr) og tre øl kan fås for 100. Det er ikke ligefrem studentervenligt, men det glemmer man hurtigt, når man først har sat sig i en strandstol, med solen i øjnene, sand mellem tæerne og lækker musik fra højtalerne. Derudover kan man også proppe sig med diverse snacks, og når køkkenet har åbent, er der sandwichs, burgers og salater. Udvalget kan man ikke klage over!

 

Volley, volley, volley // foto: strandbaren2013

Volley, volley, volley // foto: strandbaren2013

 

Der foregår forskellige aktiviteter i løbet af ugen, og alle disse bliver annonceret på Strandbarens facebookside. Af aktiviteter som foregår, kan blandt andet nævnes: Salsaundervisning, diverse work-out sessions, massage, streetbasket og volley turneringer. Volley-banen er desuden til fri afbenyttelse, selvom baren er lukket. Det er også på facebooksiden, man lige skal tjekke, om der i det hele taget er åbent. Åbningstiderne er nemlig udelukkende baseret på, hvornår UV-strålerne og varmen rammer Aarhus Ø.

Jeg besøger baren tidligt denne dag, og der er ikke så mange mennesker endnu, men så snart solen får brændt igennem skyerne, kan jeg allerede se, hvor det bærer hen. Lækre folk, lækre drinks, lækker stemning.

 

Det er tiltag som strandbaren, der får dig til at se på havnen med nye briller // foto: Silje Marie Schjødt

Det er tiltag som strandbaren, der får dig til at se på havnen med nye briller // foto: Silje Marie Schjødt

 

Det er så vigtigt at støtte op om de spændende tiltag, som fx strandbaren, Ø-haven mfl., der popper op på Aarhus Ø. Alternativerne til kontorlandskaberne og prestigebyggerierne. Derfor er det personligt heller ikke sidste gang, jeg besøger denne bar og får lidt sand mellem tæerne.

 

Hvor: Havnebassin 7, Pier 4.

Hvornår: Når solen skinner og varmen trænger sig på.

Hvorfor: Strandbaren lægger op til fællesskab og samvær, og det er netop sådanne tiltag en betongrå havn har brug for.

Mønt: Drinks: 60-80 kr. Andre drikkevarer (the, kaffe etc.): 15-35 kr. Mad: 40-65 kr.

Links: Tjek åbningstider og events på strandbarens facebookside.

 

Skriv en kommentar