Innovative, aarhusianske kvinder skaber passionsrige forretninger

Innovative, aarhusianske kvinder skaber passionsrige forretninger

Marts er indgangen til forår, solskin og fregner i ansigtet. I år byder marts på genåbning af butikkerne. Men har du ikke lyst til at stå i kø foran din lokale H&M, er følgende fire aarhusianske og kvindelige iværksættere et klik og et kig værd.

Shop lokalt – lyder budskabet efter coronapandemiens indtog sidste år. Lokale butikker har lidt under måneders slukkede lys og støv på kasseapparaterne, så genåbningen 1. marts kalder på, at vi begiver os ud af de mørke hjem. Men der er ingen grund til at handle i de samme store kædebutikker, vi kender lidt for godt. Hvorfor ikke støtte op om disse selvstændige og badass unge kvinders universer, der er kommet igennem de kolde lockdown-måneder?

// Alle illustrationer: Grete Mo

Camille Brinch Jewellery – Egås ukronede online-smykkedronning

I et firkantet skur i en stor baghave midt i hjertet af Egå sad den nyudklækkede studine Camille Brinch og arbejdede lange dage med låse, værktøj og stykker af 100% sterling sølv. Interessen for smykker kom snigende og uventet, for planen var egentlig medicinstudiet i Aarhus. Idag, fire år senere, er Camille Brinch Jewellery ikke bare en lille virksomhed, som er ejet af en 25-årig kvinde. Hun har nu tolv ansatte under sig, kontor midt i Latinerkvarteret og er nyvunden ejer af E-handelsprisen for bedste nye E-handelsvirksomhed. Kæderne til hals, håndled og fingre er rå, chunky og unisex. De kan let spottes på diverse influencere på Instagram og Youtube, der enten mikser smykkerne med streetstyle og et par sneakers, eller feminine kjoler.

Genbiksen – genbrugsguld på Instagram

Er du til pastelfarver, bolignips i glas og håndmalede skåle? Så er Genbiksen på Instagram klart et scroll eller to værd. Her er der mulighed for at shoppe lækre og finurlige loppefund til fair priser uden at samtlige genbrugsbutikker i  midtbyen skal endevendes fra top til tå. Særligt for en urutineret loppejæger bliver genbrugsjagten nemmere med Genbiksens format, der er nøje tilpasset de cirka 5.500 følgeres behov. Udvalget, som indehaveren Nadja Bo selv håndplukker, er eksklusivt og passer mildest talt perfekt ind i et Instagramværdigt hjem. Vi kan også glæde os til sommervejr, hvor Nadja Bo forhåbentligt vil gentage succesen fra sidste år med formatet “Genbiksen i Gården” – fysisk salg i hendes lille gårdhave på Trøjborg.

Lea Høyer Jewellery – organiske smykkedesigns i luksusbutikker

Unikke smykker i guld og sølv der håndstøbes i vand – det lyder næsten for godt til at være sandt. Denne proces har unge Lea Høyer taget til sig, idet hun ønsker at skabe organiske og uperfekte former i sine smykker til både kvinder og mænd. Alt er produceret i et lille studie i Aarhus, hvor Lea Høyer som autodidakt smykkedesigner efterhånden lærer sig selv mere og mere om smykkekundskabens potentialer og grænser. Selvom den lille virksomhed først startede i 2017, er Lea Høyer en usleben diamant indenfor branchen. Hun har sparket flere døre ind til eksklusive butikker som Støy på Storetorv og HØGH i M.P. Bruuns Gade, hvor hendes smykker står side om side med andre luksuriøse varer.

Studio Aarhus – kønslig keramik

Keramik er for tiden inde i en ny guldalder – keramikæraen. Interessen er stor, særligt for det håndlavede og mere personlige keramik. Studio Aarhus er drevet af keramiker Solveig Stilling, som sidste år gik fuldtid på projektet. Hun er hoppet med på keramikbølgen og surfer afsted med sit eget særpræg på keramikken – nemlig kvindekroppe og kønsdele. Bryster, skamlæber og nøgne kvindekroppe er blot nogle af de kunsteriske motiver, Solveig integrerer i sine værker, som er en hyldest til den mangfoldighed, virkeligheden er præget af. Kopperne er for de modige, der med ret ryg tør stille dem på køkkenbordet, og for de, der springer med på Solveig Stillings rejse med at naturliggøre kvindekroppen, som den er skabt.

 

Indenfor Aarhus’ grænser gemmer der sig uanede mængder af kvindeligt talent. Alle fire kvinder har lige præcis det tilfælles, at de lever af deres hænder. Produkterne bliver håndlavede eller håndplukkede og derefter passioneret delt med omverdenen. What’s not to like?

 

Skriv en kommentar